De droombakkerij van Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes is dit weekend officieel geopend door de Bossche burgemeester Jack Mikkers. Op de nieuwe lo...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
Ondernemen in Heerenveen. Shamé Keesman (31) is een gepassioneerde onderneemster die een opmerkelijke route heeft genomen; van de wereld van ar...
Vanaf maandag kan ook Amsterdam Zuid-Oost kennis maken met het Ierse en gezonde Freshly Chopped. Deze nieuwe locatie bevindt zich aan het Bijlmerplein...
Ondernemen in Heusden. Een bakkerswinkel en ‘gewone’ lunchroom was niet genoeg voor Lucas Vermeulen (55), daarom kwam daar op jongstleden...
Zoveel mensen, zoveel wensen luidt het gezegde. Dat geldt ook voor de horeca. Met de verschillende gasten in de zaak heb je als chef te maken met meer...
Thuisbezorgd.nl introduceert vandaag het Food Trend Rapport 2021. In deze eerste editie van het rapport zijn de laatste trends en ontwikkeli...
Bakkerij en 'taartencafé' rose&vanilla uit Utrecht krijgt een investering van ruim een half miljoen. De investeerder, Brave Ne...
In Nederland is twee procent van de volwassen bevolking lactose-intolerant. Dat zijn ongeveer 350.000 mensen. Er bestaan veel misverstanden over de ge...
De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van ontbijt, en niet alleen op het gebied van gezondheid. Waar het ontbijt 'vroeger'&nbs...
Mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie (twee heel verschillende dingen, maar daarover straks meer) gebruiken vaak plantaardige melkver...
Wie geen koemelk wil gebruiken, denkt al snel aan plantaardige melk. Toch zijn er verschillende soorten dierlijke melk die minder gangbaar zijn dan ko...
We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants &eac...
Van 9 tot en met 15 maart proef je bij veel restaurants vegetarische gerechten voor een appetijtelijke prijs. Ook Bagels...
Het bleek een ideale combinatie het roze interieur en de all day brunch die Frenchie Café Utrecht tot een succes maakt. We spreken Jacqueline S...
Lunchroom Reeg is een kleine lunchroom in het centrum van De Bilt. Ze zitten aan een goed bereikbare weg, namelijk de Hessenweg. Vragend naar de...
Kaneel&Kruimels is het leukste koffietentje in Ermelo. Het is opgericht door de zussen Anne-Will en Nelleke. De zussen wilden altijd al een eigen...
Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d...
"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie heb...
Floris Merkx en Lieke Nieuwenhuis-Snoeren laten mij vol trots de StationsHuiskamer op het station in Baarn zien. Floris is verantwoordelijk voor de ki...
Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagel...
Met de opkomende bewustwording van de consument, worden lunchroomhouders gedwongen goed over hun producten na te denken. Zuivel heeft een dubieuze rep...
Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetensc...
Vanaf komende maandag heeft de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk een nieuwe bagelspecial op het menu: de bagel Vega(n) Gyros. Die gyros zelf is...
Wie aan Zeeland denkt, denkt aan zee, vakantie, rust en mosselen, maar brocante blijkt er ook immens populair te zijn. We bezochten – in het kad...
Soms vind je een dagzaak op een wel heel bijzondere plek. In het kader van de CityTrip Emmen belandden we net buiten Emmen, op een golfpark nota bene....
Het uit België afkomstige EXKi opende dinsdag 10 april officieel haar vierde vestiging in Nederland. De succesvolle formule groeit gestaag d...
Streetfood groeit, vooral de gourmet hamburgeroplossingen die al enige tijd aan consumenten worden aangeboden. Nederlanders eten ongeveer 25 hamburger...
De Wagenwerkplaats. De naam verraadt het al: het is een terrein waar vroeger treinstellen opgeknapt werden. Tegenwoordig wordt dit terrein in Amersfoo...
Lombok staat bekend als het multiculturele hart van Utrecht. Lange tijd gold het als een voorbeeldwijk, waar de integratie behoorlijk vlekkeloos verli...
Een fors deel van mensen met een glutenintolerantie wil het eetpatroon omgooien en minder vlees, vis of zuivel eten. Dat blijkt uit een enquête...
Voor lezers van lunchroom.nl en vakblad Lunchroom hebben we in samenwerking met Uitgeverij Lannoo een speciale actie. We mogen twee exemplaren van ...
‘Create-It-Yourself dat is ons motto’ luidt de slagzin en welbekende hashtag van Baker & Moore. Begin 2015 opende Paul Bakker de deure...
Werden begin dit jaar de verbeterde Fano pastasalades geïntroduceerd, nu is nagenoeg het complete assortiment salades en sauzen onder handen geno...
Paul Bakker, de oprichter van het succesvolle Baker & Moore concept in Rotterdam, heeft een nieuwe en gezonde manier van 'High Tea'en' ontwikkeld. Het...
Een goed broodje kent een aantal eisen. Het dient lekker te zijn, er smakelijk uit te zien en het moet makkelijk te eten zijn, zodat dit alles voor uw...
La Place breidt het aankomende jaar haar assortiment uit met producten die gebaseerd zijn op de allernieuwste foodtrends. Tijdens een ontbijtsessie i...
Alpro Soya ÂFor Professionals en Alpro Coconut ÂFor Professionals zijn plantaardige drinks van Alpro, speciaal ontwikkeld voor gebruik in koff...
Honden zijn vaak dol op ijs. Alleen is deze lekkernij vaak niet gezond voor de geliefde viervoeter. Om hondenbezitters tegemoet te komen, heeft de Du...
Producten op basis van soja staan steeds meer in de belangstelling. Velen zijn immers op zoek naar plantaardige variaties op zuivel. De consument di...