Je hebt gezocht op: Lactose
Anouk Robben: “Ik doorbreek die associaties”
Ondernemen in Arnhem. Anouk Robben en haar dagzaak Koek van Nouk in Arnhem hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn allebei jong. Koek...
Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes opent bakkerij voor zakelijke markt
De droombakkerij van Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes is dit weekend officieel geopend door de Bossche burgemeester Jack Mikkers. Op de nieuwe lo...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Hoogleraar Hettinga: “Deze trend sijpelt langzaam naar Europa”
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
“Daarom besloot ik ook een keuken in het pand te bouwen en daarop in te spelen”
Ondernemen in Heerenveen. Shamé Keesman (31) is een gepassioneerde onderneemster die een opmerkelijke route heeft genomen; van de wereld van ar...
Freshly Chopped opent derde locatie in Nederland
Vanaf maandag kan ook Amsterdam Zuid-Oost kennis maken met het Ierse en gezonde Freshly Chopped. Deze nieuwe locatie bevindt zich aan het Bijlmerplein...

Lunchroom De Vegan Bakker geopend: "De vegantrein gaat steeds harder rijden"
Ondernemen in Heusden. Een bakkerswinkel en ‘gewone’ lunchroom was niet genoeg voor Lucas Vermeulen (55), daarom kwam daar op jongstleden...

Scandinavische origine. Echt, puur en natuurlijk
Zoveel mensen, zoveel wensen luidt het gezegde. Dat geldt ook voor de horeca. Met de verschillende gasten in de zaak heb je als chef te maken met meer...

De foodtrends voor 2022
Thuisbezorgd.nl introduceert vandaag het Food Trend Rapport 2021. In deze eerste editie van het rapport zijn de laatste trends en ontwikkeli...

Rose&vanilla krijgt ruim half miljoen van investeerder Brave New Food
Bakkerij en 'taartencafé' rose&vanilla uit Utrecht krijgt een investering van ruim een half miljoen. De investeerder, Brave Ne...

Hoe ga je om met lactose-intolerante gasten?
In Nederland is twee procent van de volwassen bevolking lactose-intolerant. Dat zijn ongeveer 350.000 mensen. Er bestaan veel misverstanden over de ge...

Haal meer uit ontbijt
De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van ontbijt, en niet alleen op het gebied van gezondheid. Waar het ontbijt 'vroeger'&nbs...

Melkvervangers voor gasten met lactose-intolerantie of koemelkallergie
Mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie (twee heel verschillende dingen, maar daarover straks meer) gebruiken vaak plantaardige melkver...

Themamaand zuivel: alles over dierlijke melk
Wie geen koemelk wil gebruiken, denkt al snel aan plantaardige melk. Toch zijn er verschillende soorten dierlijke melk die minder gangbaar zijn dan ko...

Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld
We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants &eac...

Een weekje vega bij Bagels & Beans
Van 9 tot en met 15 maart proef je bij veel restaurants vegetarische gerechten voor een appetijtelijke prijs. Ook Bagels...

Frenchie Café: All day brunch en red velvet pancakes
Het bleek een ideale combinatie het roze interieur en de all day brunch die Frenchie Café Utrecht tot een succes maakt. We spreken Jacqueline S...
![Op Reportage: Reeg, De Bilt [video]](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/23839/1580725450-1054-34910_100x100_fit.png)
Op Reportage: Reeg, De Bilt [video]
Lunchroom Reeg is een kleine lunchroom in het centrum van De Bilt. Ze zitten aan een goed bereikbare weg, namelijk de Hessenweg. Vragend naar de...

"Je proeft direct of je een diepvriestaart of een huisgemaakte taart eet"
Kaneel&Kruimels is het leukste koffietentje in Ermelo. Het is opgericht door de zussen Anne-Will en Nelleke. De zussen wilden altijd al een eigen...
Nederlanders ontbijten vaker en 'uitdagender' buiten de deur
Doordeweeks een bammetje kaas met een glaasje melk en op zondag bij wijze van uitzondering een supermarktcroissant met halfvolle jam en een glas jus d...

Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw
"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie heb...

Interview: StationsHuiskamers brengen horeca naar regionale stations
Floris Merkx en Lieke Nieuwenhuis-Snoeren laten mij vol trots de StationsHuiskamer op het station in Baarn zien. Floris is verantwoordelijk voor de ki...

De voor- en nadelen van kaas
Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagel...

Interview: zuivel verdwijnt langzaamaan uit de smoothie
Met de opkomende bewustwording van de consument, worden lunchroomhouders gedwongen goed over hun producten na te denken. Zuivel heeft een dubieuze rep...

Interview lunchroom Fika: "Geen uitsmijters, maar smørrebrød"
Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetensc...

Bagels & Beans presenteert Vega(n) Gyros bagel
Vanaf komende maandag heeft de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk een nieuwe bagelspecial op het menu: de bagel Vega(n) Gyros. Die gyros zelf is...

CityTrip Zierikzee: interview Raf's lunchroom
Wie aan Zeeland denkt, denkt aan zee, vakantie, rust en mosselen, maar brocante blijkt er ook immens populair te zijn. We bezochten – in het kad...

CityTrip Emmen: interview brasserie byBart
Soms vind je een dagzaak op een wel heel bijzondere plek. In het kader van de CityTrip Emmen belandden we net buiten Emmen, op een golfpark nota bene....

EXKi opent vierde filiaal in Nederland
Het uit België afkomstige EXKi opende dinsdag 10 april officieel haar vierde vestiging in Nederland. De succesvolle formule groeit gestaag d...

Gratis classic streetfood broodpakket
Streetfood groeit, vooral de gourmet hamburgeroplossingen die al enige tijd aan consumenten worden aangeboden. Nederlanders eten ongeveer 25 hamburger...

Interview: 'Van alleen een lunchroom kun je toch niet leven?'
De Wagenwerkplaats. De naam verraadt het al: het is een terrein waar vroeger treinstellen opgeknapt werden. Tegenwoordig wordt dit terrein in Amersfoo...
CityTrip Utrecht: interview lunchcafé Kopi Susu in de wijk Lombok
Lombok staat bekend als het multiculturele hart van Utrecht. Lange tijd gold het als een voorbeeldwijk, waar de integratie behoorlijk vlekkeloos verli...

Glutenvrije consumenten willen meer vegetarische opties
Een fors deel van mensen met een glutenintolerantie wil het eetpatroon omgooien en minder vlees, vis of zuivel eten. Dat blijkt uit een enquête...

Dit is je kans. Win de ultieme bakbijbel!
Voor lezers van lunchroom.nl en vakblad Lunchroom hebben we in samenwerking met Uitgeverij Lannoo een speciale actie. We mogen twee exemplaren van ...
Rotterdamse lunchroom met 'create it yourself'-concept
‘Create-It-Yourself dat is ons motto’ luidt de slagzin en welbekende hashtag van Baker & Moore. Begin 2015 opende Paul Bakker de deure...

Betaalbare verduurzaming met salades en sauzen van Fano
Werden begin dit jaar de verbeterde Fano pastasalades geïntroduceerd, nu is nagenoeg het complete assortiment salades en sauzen onder handen geno...

Nieuwe, gezonde soort high tea
Paul Bakker, de oprichter van het succesvolle Baker & Moore concept in Rotterdam, heeft een nieuwe en gezonde manier van 'High Tea'en' ontwikkeld. Het...

Focaccia met roomkaas Italiano en Serrano Ham
Een goed broodje kent een aantal eisen. Het dient lekker te zijn, er smakelijk uit te zien en het moet makkelijk te eten zijn, zodat dit alles voor uw...

La Place presenteert nieuwe gerechten
La Place breidt het aankomende jaar haar assortiment uit met producten die gebaseerd zijn op de allernieuwste foodtrends. Tijdens een ontbijtsessie i...

Alpro speciaal voor professionals
Alpro Soya ÂFor Professionals en Alpro Coconut ÂFor Professionals zijn plantaardige drinks van Alpro, speciaal ontwikkeld voor gebruik in koff...

Nieuw: leverworstijs voor honden
Honden zijn vaak dol op ijs. Alleen is deze lekkernij vaak niet gezond voor de geliefde viervoeter. Om hondenbezitters tegemoet te komen, heeft de Du...