Frenchie Café: All day brunch en red velvet pancakes

5 februari 2020 | Kimberly Derksen

Het bleek een ideale combinatie het roze interieur en de all day brunch die Frenchie Café Utrecht tot een succes maakt. We spreken Jacqueline Schoots over de prachtige en succesvole zaak.

Wat meteen opvalt als je de zaak binnenkomt is het interieur: de roze velvet banken en de glimmende marmeren tafeltjes. Een gedeelte van de zaak wordt sfeervol verlicht door het roze ‘’Frenchie” neonlicht dat aan de muur hangt. ‘’Die hebben we net van de week opgehangen,’’ zegt Jacqueline Schoots terwijl ze trots lacht. De zaak is erg licht en Instagramwaardig ingericht. Het is niet heel erg groot, maar in de zomer en met wat extra stoelen is er plek voor 28 man.

Frenchie Café zit nu een jaar op zijn locatie net buiten het centrum. Omdat Frenchie vorige jaar in de zomervakantie is geopend kwamen er in er in het begin veel toeristen en gezinnen met kinderen. In de loop van de tijd is dit minder geworden en zie je dat de doelgroep zich meer verplaatst heeft naar de leeftijdsgroep 20 tot 35 jaar oud. ‘’Vaak worden we ook gevonden via Instagram, een platform dat voor ons erg belangrijk is. Gasten zetten dan ook vaak foto’s op Instagram, wij vragen dan toestemming en kunnen dit ook gebruiken als content. Overigens vinden wij het erg leuk om foto’s terug te zien en te horen over de ervaring van de gast", aldus Jacqueline.

Betalen uit de fooienpot?

Jacqueline zegt: ‘’Ons populairste gerecht is zeker de red velvet pancakes met cream cheese en aardbeien. Hier blijven mensen voor terugkomen.’’ Bijna alles wat op de kaart staat is vegetarisch, op een paar gerechten met bacon en zalm na. Wat betreft vegan zijn er mogelijkheden. Jacqueline: ‘’We zijn druk met vegan pancakes, maar deze komen pas op de kaart als ze net zo lekker zijn als onze normale pancakes.’’ Ook komen klanten graag langs voor een lekkere koffie.

‘’Er was hier een klant laatst die lekker een koffie was komen drinken, toen hij wilde betalen probeerde hij te betalen uit onze fooienpot. Dit had mijn collega op tijd door. Toen hij eenmaal had afgerekend pakte hij de cadeaukaart die we op bar hebben liggen en ging hij daarmee vandoor. Toen stonde we wel even raar te kijken’’, vertelt Jacqueline lachend.

Als het gaat om trends is er in de horeca een sterk ontwikkelende vraag naar vegan gerechten. ‘’Wij merken ook dat er veel naar vegan gevraagd wordt, dit geldt ook voor glutenvrij en lactosevrij.’’ We houden er dan ook zeker rekening mee, zo zal er op de kaart uiteindelijk veel meer opties zijn voor iedereen. We werken alleen maar met verse producten, eigenlijk kopen we alles bij een hoofdleverancier. De echt speciale dingen als suikerspin en vers brood komen bij kleinere leveranciers vandaan. ‘’Helaas merken we wel dat het lastig is om aan keukenpersoneel te komen’’, zegt Jacqueline. "Er is twaalf man personeel werkzaam hier op onze locatie in Utrecht. We zoeken nog naar een kok. Vooral via Instagram proberen we personeel te werven."

Frenchie Café zit nu net een jaar in Utrecht. ‘’We merken wel dat er wat concurrentie is. The Streetfood Club is natuurlijk ook heel erg mooi ingericht en bij Teds hebben ze wat gerechten die overeenkomen met onze kaart. Dit zijn niet directe concurrenten want we hebben allemaal wel iets anders wat ons uniek maakt als dag horeca, wat ons uniek maakt in echt de combinatie van het interieur en de all day brunch.’’ aldus Jacqueline.

Frenchie Café is betaalbaar, het duurste gerecht op de kaart is twaalf euro. Dit maakt het dan voor iedereen dan ook erg leuk om eens een bezoek te brengen aan Frenchie Café. Wie houdt er nou niet van lekkere, verse gerechten en een mooi interieur?  Er zijn nog wel wensen voor een terras, vooral wegens de locatie zal dit een erg leuke uitbreiding zijn. Een terras zorgt natuurlijk voor meer plekken, maar ook voor extra gezelligheid.

Deze crossmediale productie is gemaakt door Kimberly Derksen, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Internationaal Mensen
Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. De internationale bier- en wijnverkiezing - die jaarlijks plaatsvindt in Frankfurt in Duitsland - heeft uit meer dan 3800 bieren, w ...

KHN
KHN wil horeca volledig open voor 1 juni

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat de horeca sneller en onbeperkt open moet. Dat laat de brancheveniging weten middels een persbericht. KHN-voorzitter Robèr Willemsen vindt het openen van de terrassen onvoldoende. “Bij de aangekondigde versoepelingen per 28 april, wil KHN d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: