Frenchie Café: All day brunch en red velvet pancakes

5 februari 2020 | Kimberly Derksen

Het bleek een ideale combinatie het roze interieur en de all day brunch die Frenchie Café Utrecht tot een succes maakt. We spreken Jacqueline Schoots over de prachtige en succesvole zaak.

Wat meteen opvalt als je de zaak binnenkomt is het interieur: de roze velvet banken en de glimmende marmeren tafeltjes. Een gedeelte van de zaak wordt sfeervol verlicht door het roze ‘’Frenchie” neonlicht dat aan de muur hangt. ‘’Die hebben we net van de week opgehangen,’’ zegt Jacqueline Schoots terwijl ze trots lacht. De zaak is erg licht en Instagramwaardig ingericht. Het is niet heel erg groot, maar in de zomer en met wat extra stoelen is er plek voor 28 man.

Frenchie Café zit nu een jaar op zijn locatie net buiten het centrum. Omdat Frenchie vorige jaar in de zomervakantie is geopend kwamen er in er in het begin veel toeristen en gezinnen met kinderen. In de loop van de tijd is dit minder geworden en zie je dat de doelgroep zich meer verplaatst heeft naar de leeftijdsgroep 20 tot 35 jaar oud. ‘’Vaak worden we ook gevonden via Instagram, een platform dat voor ons erg belangrijk is. Gasten zetten dan ook vaak foto’s op Instagram, wij vragen dan toestemming en kunnen dit ook gebruiken als content. Overigens vinden wij het erg leuk om foto’s terug te zien en te horen over de ervaring van de gast", aldus Jacqueline.

Betalen uit de fooienpot?

Jacqueline zegt: ‘’Ons populairste gerecht is zeker de red velvet pancakes met cream cheese en aardbeien. Hier blijven mensen voor terugkomen.’’ Bijna alles wat op de kaart staat is vegetarisch, op een paar gerechten met bacon en zalm na. Wat betreft vegan zijn er mogelijkheden. Jacqueline: ‘’We zijn druk met vegan pancakes, maar deze komen pas op de kaart als ze net zo lekker zijn als onze normale pancakes.’’ Ook komen klanten graag langs voor een lekkere koffie.

‘’Er was hier een klant laatst die lekker een koffie was komen drinken, toen hij wilde betalen probeerde hij te betalen uit onze fooienpot. Dit had mijn collega op tijd door. Toen hij eenmaal had afgerekend pakte hij de cadeaukaart die we op bar hebben liggen en ging hij daarmee vandoor. Toen stonde we wel even raar te kijken’’, vertelt Jacqueline lachend.

Als het gaat om trends is er in de horeca een sterk ontwikkelende vraag naar vegan gerechten. ‘’Wij merken ook dat er veel naar vegan gevraagd wordt, dit geldt ook voor glutenvrij en lactosevrij.’’ We houden er dan ook zeker rekening mee, zo zal er op de kaart uiteindelijk veel meer opties zijn voor iedereen. We werken alleen maar met verse producten, eigenlijk kopen we alles bij een hoofdleverancier. De echt speciale dingen als suikerspin en vers brood komen bij kleinere leveranciers vandaan. ‘’Helaas merken we wel dat het lastig is om aan keukenpersoneel te komen’’, zegt Jacqueline. "Er is twaalf man personeel werkzaam hier op onze locatie in Utrecht. We zoeken nog naar een kok. Vooral via Instagram proberen we personeel te werven."

Frenchie Café zit nu net een jaar in Utrecht. ‘’We merken wel dat er wat concurrentie is. The Streetfood Club is natuurlijk ook heel erg mooi ingericht en bij Teds hebben ze wat gerechten die overeenkomen met onze kaart. Dit zijn niet directe concurrenten want we hebben allemaal wel iets anders wat ons uniek maakt als dag horeca, wat ons uniek maakt in echt de combinatie van het interieur en de all day brunch.’’ aldus Jacqueline.

Frenchie Café is betaalbaar, het duurste gerecht op de kaart is twaalf euro. Dit maakt het dan voor iedereen dan ook erg leuk om eens een bezoek te brengen aan Frenchie Café. Wie houdt er nou niet van lekkere, verse gerechten en een mooi interieur?  Er zijn nog wel wensen voor een terras, vooral wegens de locatie zal dit een erg leuke uitbreiding zijn. Een terras zorgt natuurlijk voor meer plekken, maar ook voor extra gezelligheid.

Deze crossmediale productie is gemaakt door Kimberly Derksen, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: