Frenchie Café: All day brunch en red velvet pancakes

5 februari 2020 | Kimberly Derksen

Het bleek een ideale combinatie het roze interieur en de all day brunch die Frenchie Café Utrecht tot een succes maakt. We spreken Jacqueline Schoots over de prachtige en succesvole zaak.

Wat meteen opvalt als je de zaak binnenkomt is het interieur: de roze velvet banken en de glimmende marmeren tafeltjes. Een gedeelte van de zaak wordt sfeervol verlicht door het roze ‘’Frenchie” neonlicht dat aan de muur hangt. ‘’Die hebben we net van de week opgehangen,’’ zegt Jacqueline Schoots terwijl ze trots lacht. De zaak is erg licht en Instagramwaardig ingericht. Het is niet heel erg groot, maar in de zomer en met wat extra stoelen is er plek voor 28 man.

Frenchie Café zit nu een jaar op zijn locatie net buiten het centrum. Omdat Frenchie vorige jaar in de zomervakantie is geopend kwamen er in er in het begin veel toeristen en gezinnen met kinderen. In de loop van de tijd is dit minder geworden en zie je dat de doelgroep zich meer verplaatst heeft naar de leeftijdsgroep 20 tot 35 jaar oud. ‘’Vaak worden we ook gevonden via Instagram, een platform dat voor ons erg belangrijk is. Gasten zetten dan ook vaak foto’s op Instagram, wij vragen dan toestemming en kunnen dit ook gebruiken als content. Overigens vinden wij het erg leuk om foto’s terug te zien en te horen over de ervaring van de gast", aldus Jacqueline.

Betalen uit de fooienpot?

Jacqueline zegt: ‘’Ons populairste gerecht is zeker de red velvet pancakes met cream cheese en aardbeien. Hier blijven mensen voor terugkomen.’’ Bijna alles wat op de kaart staat is vegetarisch, op een paar gerechten met bacon en zalm na. Wat betreft vegan zijn er mogelijkheden. Jacqueline: ‘’We zijn druk met vegan pancakes, maar deze komen pas op de kaart als ze net zo lekker zijn als onze normale pancakes.’’ Ook komen klanten graag langs voor een lekkere koffie.

‘’Er was hier een klant laatst die lekker een koffie was komen drinken, toen hij wilde betalen probeerde hij te betalen uit onze fooienpot. Dit had mijn collega op tijd door. Toen hij eenmaal had afgerekend pakte hij de cadeaukaart die we op bar hebben liggen en ging hij daarmee vandoor. Toen stonde we wel even raar te kijken’’, vertelt Jacqueline lachend.

Als het gaat om trends is er in de horeca een sterk ontwikkelende vraag naar vegan gerechten. ‘’Wij merken ook dat er veel naar vegan gevraagd wordt, dit geldt ook voor glutenvrij en lactosevrij.’’ We houden er dan ook zeker rekening mee, zo zal er op de kaart uiteindelijk veel meer opties zijn voor iedereen. We werken alleen maar met verse producten, eigenlijk kopen we alles bij een hoofdleverancier. De echt speciale dingen als suikerspin en vers brood komen bij kleinere leveranciers vandaan. ‘’Helaas merken we wel dat het lastig is om aan keukenpersoneel te komen’’, zegt Jacqueline. "Er is twaalf man personeel werkzaam hier op onze locatie in Utrecht. We zoeken nog naar een kok. Vooral via Instagram proberen we personeel te werven."

Frenchie Café zit nu net een jaar in Utrecht. ‘’We merken wel dat er wat concurrentie is. The Streetfood Club is natuurlijk ook heel erg mooi ingericht en bij Teds hebben ze wat gerechten die overeenkomen met onze kaart. Dit zijn niet directe concurrenten want we hebben allemaal wel iets anders wat ons uniek maakt als dag horeca, wat ons uniek maakt in echt de combinatie van het interieur en de all day brunch.’’ aldus Jacqueline.

Frenchie Café is betaalbaar, het duurste gerecht op de kaart is twaalf euro. Dit maakt het dan voor iedereen dan ook erg leuk om eens een bezoek te brengen aan Frenchie Café. Wie houdt er nou niet van lekkere, verse gerechten en een mooi interieur?  Er zijn nog wel wensen voor een terras, vooral wegens de locatie zal dit een erg leuke uitbreiding zijn. Een terras zorgt natuurlijk voor meer plekken, maar ook voor extra gezelligheid.

Deze crossmediale productie is gemaakt door Kimberly Derksen, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: