Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

21 september 2020 | redactie

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot het Beste Groentenrestaurant ter Wereld. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentenkeuken. 

Honderden restaurants wereldwijd kregen het afgelopen jaar bezoek van de jury van We’re Smart®. Het team beoordeelt de restaurants op het aandeel groenten en fruit in de menu’s, maar ook op culinaire creativiteit, ecologische voetafdruk en verrassende smaakcombinaties. Daarnaast bekroont de jury ook elk jaar bedrijven die zich uitzonderlijk inzetten voor gezonde en duurzame voeding en projecten. 

Frank Fol, The Vegetables Chef®

Frank Fol, The Vegetables Chef® en oprichter van We’re Smart®: “Met onze jaarlijkse awardshow brengen we wereldwijd groentenliefhebbers samen. Dankzij die interessante kruisbestuivingen evolueren we naar slimmere oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld.”

De We’re Smart® Awards werden dit jaar online uitgereikt door Frank Fol, The Vegetables Chef®, en presentatrice Ilse De Vis in aanwezigheid van topchefs Sang Hoon Degeimbre (L’air du temps), Christophe Hardiquest (Bon Bon) en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel). 

La Distillerie op 1e plaats TOP 100 Beste Groentenrestaurants ter wereld
Nieuw op de eerste plaats van de Top 100 van de beste groentenrestaurants ter wereld staat La Distillerie (Luxemburg) van 5-radijzen groentenchef René Mathieu. 

René Mathieu

“René Mathieu is een pionier in de natuurkeuken. Hij tovert op een heel smaakvolle manier ingrediënten uit de velden en bossen rond Château Bourglinster op het bord. Met zoveel passie en talent in één persoon is dit terecht de nieuwe wereldwijde ‘place to be’ voor de creatieve plantaardige keuken”, aldus Frank Fol.

Top 10

La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg) - Chef René Mathieu
Vrijmoed (Gent, België) - Chef Michaël Vrijmoed
Bord’eau (Amsterdam, Nederland) - Chef Bas van Kranen
Piazza Duomo (Alba, Italië) - Chef Enrico Crippa
L’Oustau de Baumanières (Les Baux-de-Provence, Frankrijk) - Chefs Jean-André Charial and Glen Viel
L’Arpège (Parijs, Frankrijk) - Chef Alain Passard
Graanmarkt 13 (Antwerpen, België) - Chef Seppe Nobels
HumusxHortense (Brussel, België) - Chef Nicolas Decloedt
Arabelle (Marcin, België) - Chef Arabelle Meirlan
Joia (Milaan, Italië) - Chef Pietro Leeman

 

We’re Smart® Future Awards 2020 

We’re Smart® bekroont met de Future Awards bedrijven en personen die actief bijdragen aan een gezonde en ecologische wereld. 

Product van het jaar: gastronomisch tomatensap Mary V van chef Nick Bril (The Jane)
Project van het jaar: luchtvaartmaatschappij Luxair slaat de handen in elkaar met chef René Mathieu voor plantaardige vliegtuigmaaltijden 
Medium van het jaar: Kachen Magazine, een uniek, drietalig, internationaal culinair magazine uit Luxemburg met bijzondere aandacht voor plantaardige gerechten en chefs
Innovatie van het jaar: Pretexte, 100% plantaardige, lactose- en glutenvrije producten
Communicatie van het jaar: From Waste to Taste met hun projecten voor minder voedselafval
Speciale Future Award: Sang Hoon Degeimbre - Pioneer Plant Based Fermentation voor zijn pionierswerk rond fermentatie

 

We’re Smart® Beste Groentenrestaurants per land

Deze dertien restaurants kwamen uit de bus als winnaars in hun land dankzij een vernieuwende aanpak en uitzonderlijke smaakcombinaties:

België: Bon Bon, Brussels
Canada: Langdon Country House, Ontario 
Denemarken: Geranium, Copenhagen 
Finland: Grön, Helsinki 
Frankrijk: Le Clos des Sens, Annecy 
Italie: Chef Luigi Taglienti, Milano
Japan: Inua, Tokyo 
Nederland: De Nieuwe Winkel, Nijmegen 
Peru: Statera, Lima
Rusland: Twins Garden, Moscow 
Spanje: Gatblau, Barcelona 
Verenigd Koninkrijk: Lyle’s, London 
Verenigde Staten: Eleven Madison, New York 

 

Chef Xavier Pellicer (Spanje) is “Untouchable”

De Spaanse topchef Xavier Pellicer ontving dit jaar één van de meeste prestigieuze awards: Persoon van het Jaar. De award beloont uitzonderlijke passie en toewijding voor groenten en fruit. 

Xavier Pellicer

“Xavier Pellicer is als groentenchef een voorbeeld voor alle chefs wereldwijd. Hij treedt, na 2 jaar als nummer 1 van de TOP 100 Best Vegetables Restaurants in de wereld, nu ook toe tot het universum van de ‘Plant Based Untouchables Chefs’, hét plantaardige paradijs”, licht Frank Fol toe. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: