Op Reportage: Reeg, De Bilt [video]

3 februari 2020 | Joey de Ridder

Lunchroom Reeg is een kleine lunchroom in het centrum van De Bilt. Ze zitten aan een goed bereikbare weg, namelijk de Hessenweg. Vragend naar de specialiteiten van Reeg bleek het zo dat ze eigenlijk niet echt één specifieke knaller hebben. "Eigenlijk hebben we niet echt één specifiek populair gerecht, alle broodjes en taartjes doen het hier goed. We zorgen er alleen wel voor dat alles huisgemaakt is en vers", aldus eigenaar Diederik 
Regenboog.

De doelgroep is enorm breed. Reeg heeft dagelijks klanten van jong en oud: volwassenen rond de dertig die hun werk doen onder het genot van een lekkere koffie, maar ook opa’s en oma’s die hun kleinkind(eren) meenemen om daar gezellig wat tijd door te brengen met hun familie.

Het is nooit helemaal duidelijk wat nou echt in is maar is het is wel altijd belangrijk om de trends van korte tijden mee te krijgen en je daar lichtelijk op aan te passen, een paar voorbeelden zijn glutenvrije taartjes of lactosevrije taartjes. Mensen denken bij voorbaat aan hun gezondheid en zijn daardoor ook enorm geïnteresseerd wat er allemaal in hun lunch zit. Maar voor Reeg zelf is het allerbelangrijkste dat hun broodjes en taartjes kwalitatief goed zijn en dat alles zelfgemaakt is.

Reeg is ook nog een vrij jonge lunchroom. De deuren werden geopend op 11 juli 2017, inmiddels dus 2,5 jaar terug. De impact dar het bedrijf had op de buurt, was groot. "Ik had er vrij snel voor gekozen om de tafels langs de muur te zetten zodat je daar extra ruimte kweekt per tafel en aan de andere kant een hoge tafel met hoge krukken maar al vrij snel bleek dat mensen een normale stamtafel ook vrij prettig vonden." Inmiddels heeft Reeg rond de 30 zitplaatsen binnen en 15 buiten.

Diederik wist al vrij snel wat hij wilde in het leven, vanaf zijn dertiende stond al vast dat hij een eigen zaak wilde. Alleen de daadwerkelijke stap zetten liet iets langer op zich wachten, ruim 4 jaar geleden werd de stap gezet. Diederik had ook helemaal niet het idee om met een lunchroom te beginnen, hij wilde namelijk een eetwinkel met regionale producten beginnen, maar dat is niet doorgegaan. "De naam Reeg is ontstaan omdat ik regionale producten wilde gebruiken en mijn achternaam is natuurlijk regenboog en daar zie je nu de uitkomst van."

De gekste dingen beleef je op spontane momenten, zoals in het park of op een kinderboerderij, het zal dan ook niet raar overkomen dat er vrijwel niks geks of aparts is voorgekomen in de lunchroom Reeg. "Wat ik wel gek vind is dat soms mensen hun eigen lunch meenemen naar mijn lunchroom.

Reeg maakt gebruik van een aantal regionale leveranciers, de kaas en worst komt bijvoorbeeld van ‘de Bildse boerin.’ Alles komt uit de regio en alle overige producten komen vanuit de groothandel.

Qua concurrentie is Reeg de enige koffiezaak/lunchroom in de buurt, er zijn wel een aantal restaurants in de buurt die rond 11:00 opengaan en ook lunch serveren, maar als je onder de specifieke benaming van een lunchroom kijkt is Reeg de enige in de buurt. De deuren van Reeg gaan in tegenstelling tot de rest al om 08:30 open.

Diederik is nu onlangs vader geworden van een zoontje en zou het erg leuk vinden als zijn zoon later iets met horeca zou doen. Hij biedt zijn zoon natuurlijk de mogelijkheid om zijn eerste paar euro’s te verdienen in papa’s lunchroom als deze nog van Diederik is natuurlijk. "Ik zou het hem niet aanraden want het is heel hard werken en niet zo veel verdienen", aldus de Diederik met een knipoog.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: