EXKi opent vierde filiaal in Nederland

11 april 2018 | David Bakker

Het uit België afkomstige EXKi opende dinsdag 10 april officieel haar vierde vestiging in Nederland. De succesvolle formule groeit gestaag door, dit nieuwe EXKi filiaal is te vinden in het Horeca Pavilion op het Utrechtse Stationsplein. Het is een bruisende plek met een prachtig uitzicht over het station, waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, kunnen werken en genieten.

Het begin

Het verhaal van EXKi begint in België in 1999. Ondernemer Joep van Haaften kwam in aanraking met het bijzondere concept toen hij in Brussel woonde. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en opende vijf jaar geleden de eerste Nederlandse EXKi vestiging in Den Haag. Van Haaften: "Ik was gelijk onder de indruk van de EXKi aanpak; de producten, de sfeer, de filosofie. Als je het ervaart, dan weet je direct 'dit bestaat nog niet in Nederland'."

Vandaag telt EXKi 90 restaurants in 6 landen: Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Italië en Duitsland.

Snel en gezond

EXKi verzorgt een verrassend alternatief voor de traditionele fast food formule door versbereide en natuurlijke producten aan te bieden, om mee te nemen of ter plaatse op te eten, op elk moment van de dag. De bediening is snel en in de restaurants heerst een ontspannen sfeer. De EXKi vestigingen zijn van 07.00 uur 's ochtends tot 21.00 uur 's avonds geopend.

Het aanbod van EXKi bestaat uit dagverse, gezonde en lekkere producten bereid op basis van creatieve recepten. Er wordt vooral met verse seizoensgroenten gewerkt, die ook zo veel mogelijk lokaal en biologisch geteeld zijn. Elke maand staat er een groente in de spotlight en zijn er nieuwe gerechten rondom deze groente te verkrijgen. Naast de wisselende seizoensgroenten verschijnt er twee keer per jaar een geheel nieuwe kaart.  

Duurzaamheid 

Maatschappelijk ondernemen en duurzame ontwikkeling zit bij EXKi in het DNA en ze streven ernaar de beste producten te gebruiken in al haar recepten. Zo maakt EXKi gebruik van duurzame visvangst en gebruikt het bedrijf alleen biologische Vitakip van lokale boerderijen. Buiten het gebruik van eerlijke producten is er ook waardering voor ieders werk, respect voor biodiversiteit en er wordt verantwoord gebruik gemaakt van hulpbronnen als: water, bodem, energie. Er is ook aandacht voor verschillende dieetvoorkeuren, bij EXKi vind je veel vegetarische, vegan, glutenvrije en lactosevrije gerechten en wordt er bewust omgegaan met het gebruik van zout en suikers. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Lunch Opening
23-jarige onderneemster Naomi Jansen opent Vital4Skool in Leek

Op maandag 7 januari opende Naomi Jansen in Leek haar gezonde schoolkantine. Ze is slechts 23 jaar en is nu al een eigen zaak begonnen. Naomi koos voor de scholengemeenschap rsg de Borgen om het cateringbedrijf op te zetten. Haar oog viel daarbij op de franchiseformule Vital4Skool. Dat Naomi voor...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: