Een weekje vega bij Bagels & Beans

Auteur: Thijs Jacobs
3 maart 2020
Een weekje vega bij Bagels & Beans

Van 9 tot en met 15 maart proef je bij veel restaurants vegetarische gerechten voor een appetijtelijke prijs. Ook Bagels & Beans doet dit jaar weer mee aan de Vegetarische Restaurantweek, onderdeel van de derde Nationale Week Zonder Vlees. Naast de verschillende vegetarische gerechten die je het hele jaar door in de bagelpaleizen vindt, geniet je deze week van twee speciaal samengestelde vegamenu’s.  

De Week Zonder Vlees is een initiatief van De Hippe Vegetariër, met als doel een flexitarisch eetpatroon te promoten. En zo te laten zien hoe gezond, gevarieerd, smaakvol én eenvoudig het is om minder vlees te eten. Sinds de eerste editie drie jaar geleden doet Bagels & Beans mee aan de Vegetarische Restaurantweek. Met ieder jaar weer verrassende vegetarische bagelmenu’s.  

Verrassend en veelzijdig vega 

Speciaal voor de Vegetarische Restaurantweek heeft Bagels & Beans twee vegetarische menu’s samengesteld. De eerste optie bestaat uit de klassieke Paddoburger en bijpassende Mushroom soja latte, gemaakt van sojadrink en paddenstoelenkoffie. De Paddoburger is een vegetarische burger van champignons en Parmigiano Reggiano, bedekt met truffelmayonaise, pijnboompitjes en sla. 

Het tweede vegabagelmenu is de Awesome Prana in combinatie met Jungle Juice. De Prana bagel zelf is gemaakt van kokos- en suikerbietvezels, ei, lijn- en chiazaad, en dus vrij van gluten, lactose, gist en graan. Belegd met hummus, avocado, kiemgroente alfalfa, dukkah (Egyptische kruiden), tomaat en sla. 

Je bestelt een van de vegamenu’s voor € 8,75. En wie trek heeft in iets anders, kan natuurlijk ook een ander gerecht van de kaart kiezen. Daar vind je nog meer vegetarische opties, zoals de legendarische bospaddenstoelenkroketjes. 

Winnaar van vorig jaar 

Ieder jaar stemmen gasten gedurende de Vegetarische Restaurantweek op hun favoriete vegetarische restaurant. In de editie van 2019 kreeg Bagels & Beans de meeste stemmen en droeg ze dus de titel ‘Beste restaurant van de Vegetarische Restaurantweek’. 

Dat blijkt eveneens uit de menukaart met aandacht voor natuurlijke producten en bewust eten. Ook niet-vegetarische bagels zijn altijd belegd met biologisch vlees of duurzaam gevangen vis. Zo gaan gezond, duurzaam en lekker al jarenlang goed samen bij Bagels & Beans

Overig nieuws