Focaccia met roomkaas Italiano en Serrano Ham

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Focaccia met roomkaas Italiano en Serrano Ham

Een goed broodje kent een aantal eisen. Het dient lekker te zijn, er smakelijk uit te zien en het moet makkelijk te eten zijn, zodat dit alles voor uw gasten een verassende ervaring is en blijft. CuliTip garandeert altijd een perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere roomkaas van Lebo Kaas.

Ingrediënten (4 personen):

1 pak foccacia-brood
1 spuitzak Lebo Roomkaas Italiano
1 bakje cherrytomaatjes
1 krop molsla (rode sla)
1 krop frisée sla
160 gram dun gesneden Serrano Ham
Daikon cress en shiso purple voor de garnering

Bereidingswijze: 

Bak de foccacia in zijn geheel af in de oven. Snijd het foccacia-brood in 4 vierkanten van ongeveer 10 cm bij 10 cm. Snijd deze vierkanten nu nog een keer diagonaal doormidden (2 driehoekjes). Snijd het brood vervolgens open om te beleggen. Knip de spuitzak af met een kartelschaar en spuit de gewenste hoeveelheid roomkaas in rozetjes op het brood.

Leg wat gewassen blaadjes sla op het broodje en laat deze wat uitsteken. Verdeel de ham over de broodjes (20 gram per broodje, 40 gram per bord). Snijd de cherrytomaatjes in vieren en garneer het bord en het broodje hiermee. Als laatste de shiso purple en daikon cress op het bord leggen.

Variaties: 

U kunt Lebo Roomkaas Italiano vervangen voor Lebo Roomkaas Bieslook en de ham vervangen door gerookte zalm. 

Heeft u een gast met lactoseallergie, dan kunt u ook de spuitzak verse geitenkaas van Lebo gebruiken in combinatie met gerookte spek, honing en pijnboompitten.

Overig nieuws