Focaccia met roomkaas Italiano en Serrano Ham

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een goed broodje kent een aantal eisen. Het dient lekker te zijn, er smakelijk uit te zien en het moet makkelijk te eten zijn, zodat dit alles voor uw gasten een verassende ervaring is en blijft. CuliTip garandeert altijd een perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere roomkaas van Lebo Kaas.

Ingrediënten (4 personen):

1 pak foccacia-brood
1 spuitzak Lebo Roomkaas Italiano
1 bakje cherrytomaatjes
1 krop molsla (rode sla)
1 krop frisée sla
160 gram dun gesneden Serrano Ham
Daikon cress en shiso purple voor de garnering

Bereidingswijze: 

Bak de foccacia in zijn geheel af in de oven. Snijd het foccacia-brood in 4 vierkanten van ongeveer 10 cm bij 10 cm. Snijd deze vierkanten nu nog een keer diagonaal doormidden (2 driehoekjes). Snijd het brood vervolgens open om te beleggen. Knip de spuitzak af met een kartelschaar en spuit de gewenste hoeveelheid roomkaas in rozetjes op het brood.

Leg wat gewassen blaadjes sla op het broodje en laat deze wat uitsteken. Verdeel de ham over de broodjes (20 gram per broodje, 40 gram per bord). Snijd de cherrytomaatjes in vieren en garneer het bord en het broodje hiermee. Als laatste de shiso purple en daikon cress op het bord leggen.

Variaties: 

U kunt Lebo Roomkaas Italiano vervangen voor Lebo Roomkaas Bieslook en de ham vervangen door gerookte zalm. 

Heeft u een gast met lactoseallergie, dan kunt u ook de spuitzak verse geitenkaas van Lebo gebruiken in combinatie met gerookte spek, honing en pijnboompitten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: