Focaccia met roomkaas Italiano en Serrano Ham

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een goed broodje kent een aantal eisen. Het dient lekker te zijn, er smakelijk uit te zien en het moet makkelijk te eten zijn, zodat dit alles voor uw gasten een verassende ervaring is en blijft. CuliTip garandeert altijd een perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere roomkaas van Lebo Kaas.

Ingrediënten (4 personen):

1 pak foccacia-brood
1 spuitzak Lebo Roomkaas Italiano
1 bakje cherrytomaatjes
1 krop molsla (rode sla)
1 krop frisée sla
160 gram dun gesneden Serrano Ham
Daikon cress en shiso purple voor de garnering

Bereidingswijze: 

Bak de foccacia in zijn geheel af in de oven. Snijd het foccacia-brood in 4 vierkanten van ongeveer 10 cm bij 10 cm. Snijd deze vierkanten nu nog een keer diagonaal doormidden (2 driehoekjes). Snijd het brood vervolgens open om te beleggen. Knip de spuitzak af met een kartelschaar en spuit de gewenste hoeveelheid roomkaas in rozetjes op het brood.

Leg wat gewassen blaadjes sla op het broodje en laat deze wat uitsteken. Verdeel de ham over de broodjes (20 gram per broodje, 40 gram per bord). Snijd de cherrytomaatjes in vieren en garneer het bord en het broodje hiermee. Als laatste de shiso purple en daikon cress op het bord leggen.

Variaties: 

U kunt Lebo Roomkaas Italiano vervangen voor Lebo Roomkaas Bieslook en de ham vervangen door gerookte zalm. 

Heeft u een gast met lactoseallergie, dan kunt u ook de spuitzak verse geitenkaas van Lebo gebruiken in combinatie met gerookte spek, honing en pijnboompitten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: