Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes opent bakkerij voor zakelijke markt

Auteur: Redactie
Opening 18 maart 2024
Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes opent bakkerij voor zakelijke markt De Bossche burgemeester Jack Mikkers opent de nieuwe bakkerij van Keilekker samen met eigenaar Remco Beekman

De droombakkerij van Keilekker Brabantsche Worstenbroodjes is dit weekend officieel geopend door de Bossche burgemeester Jack Mikkers. Op de nieuwe locatie op het bedrijventerrein Treurenburg worden dagelijks ruim 12.000 Keilekkere worstenbroodjes met de hand gerold voor de zakelijke markt. "Met de nieuwe bakkerij zetten wij onze ambitie om heel Nederland blij te maken met onze ambachtelijke worstenbroodjes kracht bij", aldus eigenaar Remco Beekman.

Keilekker begon in 2016 als kleinschalige bakkerij op de Copernicuslaan in ‘s-Hertogenbosch, maar al snel volgden er bakkerijen bij de Isabella Kazerne in Vught en op het Kentalis-terrein in Sint-Michielsgestel. Omdat Keilekker in Gestel uit haar jasje groeide, is er naar een alternatieve locatie gezocht. Op Treurenburg is een gloednieuw en gasvrij pand van 1.000 vierkante meter gebouwd met een bakkerij, kantoor, kantine en sportruimte. De 160 zonnepanelen op het dak voorzien het hele gebouw van stroom, waardoor de worstenbroodjes op duurzame wijze worden gebakken.

5 miljoen worstenbroodjes

Vanwege de grote vraag wil Keilekker de totale productie gaan verdrievoudigen naar minstens 5 miljoen worstenbroodjes per jaar. Deze Keilekkernijen worden aan particulieren en zakelijke klanten verkocht: van bakkerij en horecazaak tot theater en ziekenhuis. Beekman: "Van Limburg tot Groningen, we willen heel Nederland laten genieten van de traditionele Brabantse traktatie. En dankzij onze vele smaakvolle varianten is er voor elk wat wils en voor vrijwel elk dieet: vegan, halal en lactose- en glutenvrij."

Worstenbroodjes met een goed verhaal

Tijdens de opening roemde burgemeester Mikkers niet alleen de smaakvolle worstenbroodjes van Keilekker, maar ook de maatschappelijke kant van het bedrijf. "Keilekker is een Bossche parel, waarbij het om meer draait dan alleen geld verdienen. Het is een sociale onderneming met hart voor de samenleving." Beekman begon, na het faillissement van zijn lunchroom, met het bakken van worstenbroodjes. De ondernemer gelooft dat – net als hijzelf – iedereen minstens een tweede kans verdient. Beekman: "Wij helpen mensen met een beperking of die al een tijdje buitenspel staan bij de ontwikkeling van hun talenten. Ook komt er een Keilekker Academie, waar aandacht is voor zowel de ambachtelijke en technische vaardigheden als de persoonlijke groei en ontwikkeling van de 75 medewerkers binnen ons bedrijf. Samen werken, lachen, leren én groeien we!"

Fotograaf: Marjon Zijlstra Fotografie

Overig nieuws