U heeft gezocht op : enschede

25 oktober 2019 Sluiting
Enschedese lunchroom moet noodgedwongen sluiten

Lunchroom Oloa in Enschede gaat sluitend. De llunchzaak staat bekend om zijn gezonde haverpannenkoeken. De eigenaresse verklaart dat de zaak niet rendabel bleek, ondanks de positieve reacties van de gasten. Wanneer Oloa gaat sluiten is nog niet bekend en er wordt inmiddels een huurder gezoch...

24 juli 2019 Economie
Zwolle wederom goedkoopste terrasstad, Amsterdam de duurste

Zwolle is wederom de goedkoopste terrasstad in Nederland en Amsterdam de duurste, mede doordat hier de grootste prijsstijging was. De verhoging van 7,8% betekent dat de consument voor een rondje drank op het terras in de hoofdstad € 27,05 kwijt is (gemiddeld € 3,40 per drankje). Ter ver...

17 december 2018 Achtergronden Lunchroom
Lunchroom Jaaroverzicht in 10 momenten

Het jaar is weer bijna voorbij. We hebben de tien opvallendste horecagebeurtenissen van dit jaat (natuurlijk extra veel gebeurtenissen uit de lunchroombranche) voor je op een rijtje gezet en laten je zien welke vijf items het best gelezen werden op lunchroom.nl. 1. Lekkerste Lunchroombroodje van...

21 september 2018 Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

20 juli 2018 Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

16 juli 2018 Awards Fastservice
WOK& genomineerd voor Franchise Starter Award

WOK& is een goede kanshebber voor de Franchise Starter Award. Het Nationale Franchise Congres reikt op 4 oktober 2018 in Amsterdam deze gloednieuwe onderscheiding uit aan de meest belovende startende franchiseformule. De natural Asian fastservice formule is eind vorig jaar in Rotterdam gelanceer...

3 mei 2018 Food Events
Foodhallen steeds populairder

De opmars van Foodhallen in Nederland, met name de grote steden, zet zich onverminderd voort. In steeds meer steden is wel een soort van foodhal gevestigd, of staan de deuren voor initiatiefnemers open. Nederland telde twee jaar geleden nog maar vier foodhallen, momenteel zijn dit er 13, verspreid o...

3 april 2018 Opening Fastfood
Foodformule WOK& opent de komende tijd 7 nieuwe stores

De vernieuwende fastservice formule WOK& opent in 2018 maar liefst 7 nieuwe stores in Nederland. Het &-teken zegt het al: WOK& is meer dan alleen een wokformule. Zo breidt het concept binnenkort haar assortiment uit met veganistische producten, algen noodles en een kinder WOK-concept. Zo...

23 maart 2018 Economie Bezorgen
Thuisbezorgd.nl draagt ruim half miljard euro bij aan de Nederlandse economie

Thuisbezorgd.nl verwerkte in 2017 voor meer dan 550 miljoen Euro aan bestellingen voor ongeveer 7.500 bezorgrestaurants. Het bedrijf schat in dat het daarmee indirect verantwoordelijk is voor ongeveer 20.000 voltijds en deeltijdsbanen in Nederland. De eten-bestelsite levert de aangesloten bezorgr...

20 maart 2018 Achtergronden Interview
Bedrijfspaspoort: Lotta Imeyer, ETNsaladebar Enschede

In de rubriek 'Het Bedrijfspaspoort' stellen we een ondernemer in een dagzaak een aantal vragen over de bedrijfsvoering, het concept, doelen, wensen en interesses. Deze keer is Lotta Imeyer aan het woord. Zij runt een trendy dagzaak in Enschede, een zaak die milieubewust opereert en waar wor...

19 maart 2018 Achtergronden Interview
Download gratis de nieuwe uitgave van Lunchroom!

Gratis en voor niets, dat zie je niet vaak. De nieuwe uitgave van Lunchroom is wonderwel gratis te downloaden via deze link. In deze editie lees je over de nieuwe opzet van de HEMA, over trendy dagzaken in Enschede en over een slimme routing in de keuken. Er is natuurlijk meer, maar daarvoor zul ...

5 maart 2018 Koffie & thee
Exclusief voor horecaondernemers: gratis proefpakket Chai Tea Latte

Steeds meer lunchrooms hebben Chai Latte ontdekt: hét superhippe, spannende alternatief voor koffie en thee. Chai Latte is de warme drank op basis van thee en melk met verschillende specerijen; zoals gember, kaneel, anijs, kruidnagel en nootmuskaat. Zet Chai Latte op de kaart en haal vee...

20 februari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Melan'

In de CityTrip Enschede-reeks bezochten we eerder al Stoet en Meisje, twee relatief nieuwe zaken. Enschede is een stad met een rijke historie en ook binnen het lunchroomaanbod in de stad hebben we een zaak gevonden die zich al langer staande heeft weten te houden. Melan is een dagzaak die al achttie...

15 februari 2018 Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

13 februari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Stoet'

Stoet mocht niet ontbreken in onze CityTrip Enschede-reeks. Het is een hippe lunchzaak op een unieke locatie. Daarover dadelijk meer... Natasha Warmerdam leeft haar droom. Als onderwijzeres liep ze al langer rond met het idee om wat anders te gaan doen, een leven lang voor de klas staan zag ze immer...

29 januari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro die failliet was gegaan. Dat ging best heel goed, totdat één van de vrienden er na vier jaar uit besloot te stappen. Hij kreeg immers een...

23 januari 2018 trends CityTrip
CityTrip Enschede: groeiparel van het oosten

Enschede is volgens de door ons geïnterviewde horecaondernemers een stad die bruist, een stad die relatief weinig leegstand kent en bovenal in opkomst is. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze ondernemers positief over de initiatieven en medewerking van de gemeente, en dat is helaas niet in all...

22 december 2017 Bezorgen Snacks
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij...

2 augustus 2017 Achtergronden Ondernemen
Uitbreiding: Zo begin je een tweede zaak (en een derde, of vierde...)

Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zorg eerst dat zaak één op rolletjes loopt. Anders kopieer de fouten uit zaak één naar zaak twee, waarschuwt horeca-accountan...

10 februari 2017 Food
De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

Het starten van een eigen horecazaak is voor velen een droom. De Twentsche Foodhal in Enschede wil die droom helpen vervullen. Onder de noemer 'Pitch je Keuken' wordt een talentenjacht georganiseerd voor (aspirant) ondernemers. Koks met de ambitie om een eigen keuken te starten in de nieuw t...

7 oktober 2016 Wet- en regelgeving Restaurant
Eerste tien restaurants ontvangen Keurmerk Toegankelijkheid

De entree heeft geen obstakels of drempels, geleide- en hulphonden zijn er welkom en er is een invalidentoilet. Vandaag, in de Week van de Toegankelijkheid, hebben de eerste tien restaurants het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid ontvangen. Hiermee laten ze zien dat hun locatie goed te bezoek...

1 september 2016 Faillissement Sluiting
Restaurant Gusto! in Enschede gesloten

Restaurant Gusto! aan het Willem Wilminkplein in Enschede gaat dicht. Via de Facebookpagina van het restaurant laten de eigenaren weten dat het doek definitief valt. De slechte zomer wordt als een van de oorzaken van de slechte bedrijfsresultaten genoemd. Het plein, waaraan het restaurant is gel...

30 augustus 2016 Diner Achtergronden
Enschedeërs maken voor 5 euro maand lang kennis met restaurants

Eten-bestelsite Hungry.nl is in Enschede een campagne gestart waarbij restaurants een maand lang speciaal samengestelde menu’s online aanbieden voor 5 euro. Liefst 30 restaurants doen mee met deze zogenoemde ‘Hungry 5 euro Mega Menu’ campagne. Deelnemende restaurants zijn v...

1 augustus 2016 Personeel
Jorrit Kiewik nieuwe directeur Youth Food Movement

Jorrit Kiewik is per 1 augustus 2016 de nieuwe directeur van Youth Food Movement Nederland (YFM). Jorrit volgt daarmee Joszi Smeets op, die de afgelopen twee jaar YFM aan voerde. Jorrit heeft het YFM netwerk het afgelopen jaar intensief leren kennen. Hij ging in oktober 2015 mee naar We Feed The ...

1 juni 2016
Domino's test bezorgrobot in Enschede

Domino’s gaat zijn bezorgrobot laten rondrijden op de campus van Universiteit Twente. De test met de DRU (Domino’s Robotic Unit) moet vanaf eind augustus plaatsvinden. Over de test Studenten die online een pizza bestellen via Domino’s ontvangen een code. Vervolgens wordt de bestelling doo...

26 april 2016 Lunch
Ontbijtmenu's McDonalds steeds populairder

De vijf McDonald’s restaurants in Hengelo en Enschede opnenen vanaf 3 mei iedere dag hun deuren al om 07.00 uur om tegemoet te komen aan de gasten die willen genieten van een ontbijtmenu. De vraag hiernaar groeit volgens de keten namelijk enorm. McDonald’s Twente trapt op 3 mei af met een grat...

1 januari 2016 Brood Recepten
Broodje Aziz

Broodje Aziz van De Lunchkamer, Enschede Ingrediënten: Italiaanse bol Plakken zalm Kruidenroomkaas Dilleroomkaas Sla Bieslook Bereidingswijze: Snij de vers afgebakken Italiaanse bol overdwars open en smeer de kruidenroomkaas op de onderste helft. Beleg deze helft ook met sla en r...

1 januari 2016 Recepten Patisserie
Cookie-karamelijs nut explosion

Cookie-karamelijs nut explosion van Van der Poel, Enschede/Hengelo Ingrediënten karamel- & hazelnootijs gesuikerde noten karamelblokjes karamelsaus slagroom Bereiding Neem een ijscoupe en doe daar de karamelblokjes en gesuikerde noten in. Leg daarop alle verschillende ijsbol...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

19 november 2015
Samenwerking McDonald's & FC Twente

Robin Veldt, franchisenemer van vijf McDonald’s vestigingen in Enschede en Hengelo, Marco Behrens, manager commerciële zaken en Jakko Slot, hoofd sales van FC Twente tekenden vanmiddag een samenwerkingsovereenkomst voor de komende drie jaar. Foto: vlnr: Marco Behrens, Robin Veldt en Jakko Slo...

30 oktober 2015
Prijswinnend restaurant failliet

Het kan verkeren. Restaurant Gaston Pure Food werd vorige maand verkozen tot beste restaurant van Enschede. Deze week vroeg de eigenaar zelf het faillissement aan. Gouden Duyt Begin september tijdens Proef-Eet, het driedaagse culinair evenement dat elk jaar in Enschede wordt gehouden, stelde e...

21 september 2015
Nieuwe eigenaar eetcafé Atrium

Eetcafé Atrium in Enschede krijgt een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar is Karen Agadjanian, tevens eigenaar van restaurant De Ouwe Compagnie in Enschede. Nieuwe kaart Bij Atrium zal niet heel veel veranderen; het interieur en de naam van het eetcafé blijven hetzelfde. De kaart wordt overi...

14 september 2015
35.000 bezoekers Food Truck Festival

Van donderdag 10 september tot en met zondag 13 september heeft Food Truck Festival TREK in het Westbroekpark in Den Haag plaatsgevonden. De opening van deze tweede Food Truck Festival TREK editie in Den Haag heeft ruim 35.000 bezoekers getrokken in vier dagen tijd. De mobiele keukens met diverse ...

10 juli 2015
Amsterdam weer duurste terrasstad

Amsterdam is na 2 jaar weer de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras van Amsterdam is € 23,05 dit is 5,5% hoger dan vorig jaar. Gemiddeld zijn de terrasprijzen dit jaar met 2,5% gestegen. Almere is voor het eerst de goedkoopste terrasstad van N...

15 juni 2015
Restaurant zet afbeelding dief op Facebook

In Enschede heeft restaurant Sushi by Me het eigen Facebookaccount ingezet om een dief op te sporen. De boosdoener had een portemonnee en een smartphone buitgemaakt in het restaurant, maar werd daarbij op beeld gezet door een van de vele beveiligingscamera's. Niet zo slim van de beste man, aangezi...

1 juni 2015
Food Truck festival TREK groot succes

Afgelopen weekend heeft Food Truck Festival TREK in het Stadspark van Maastricht plaatsgevonden. Deze eerste Food Truck Festival TREK-editie in Maastricht heeft ruim 25.000 culinaire liefhebbers getrokken in drie dagen tijd. De mobiele keukens met diverse culinaire gerechten waren erg populair ond...

26 mei 2015
35.000 bezoekers Food Truck Festival TREK

Van vrijdag 22 mei tot en met maandag 25 mei heeft Food Truck Festival TREK in het Griftpark plaatsgevonden. De opening van de derde Food Truck Festival TREK editie in Utrecht heeft ruim 35.000 bezoekers getrokken in vier dagen tijd. De bezoekers konden ook dit jaar weer genieten van diverse culin...

12 mei 2015
Ook in Amsterdam: Food Truck Festival

De organisatie van Food Truck Festival TREK heeft besloten om ook het Amstelpark in Amsterdam te bezoeken. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juli komt het rondreizende festival voor het eerst naar Amsterdam. Acht locaties Food Truck Festival TREK bezoekt dit jaar acht locaties. Naast Amsterda...

16 april 2015
Nieuw: Streetfood app

Tijdens de kick-off van Food Truck Festival TREK op 14 mei in het Vroesenpark in Rotterdam wordt de Reizende Sterren Streetfood App gelanceerd. De app geeft een overzicht van foodtruckfestivals, Nederlandse streetfood ondernemers, foodtrucks en andere vormen van mobiele keukens. Ook kunnen gebruike...

7 april 2015
Horeca Enschede toch niet 24 uur open

In Enschede mogen de horecazaken aan de Oude Markt en in enkele omliggende straten toch niet 24 uur per dag open zijn. Het college van B&W wil een aanpassing van het eerdere besluit van de gemeente Enschede. Na overleg met betrokken partijen, zoals politie, horecaondernemers en bewoners van de bin...

12 maart 2015
11e editie Nacht van de Fooi

Op zaterdag 30 mei vindt de elfde editie van Nacht van de Fooi plaats. In 14 steden staan deelnemende horecagelegenheden hun fooi af aan vijf kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Dit jaar is gekozen voor Afri-Can, AquaQuest, Geefeenkoe, Knowledge for Children en Product of Prison. ...

9 maart 2015
Food Truck Festival Trek naar Enschede (video)

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni komt het rondreizende Food Truck Festival TREK voor het eerst naar Enschede. Met zeven locaties is Food Truck Festival TREK het grootste food truck festival van Nederland. Naast Enschede, bezoekt Food Truck Festival TREK dit jaar ook de stadsparken van Rotterd...

10 februari 2015
Mc Donald's terug op Woonplein Enschede

Vanaf vandaag is McDonald’s weer terug op Woonplein Schuttersveld in Enschede. Patrick Welman, wethouder van de Gemeente Enschede kwam maandag een kijkje nemen tijdens het proefdraaien in McDonald’s restaurant Enschede Schuttersveld. Daarnaast plaatste hij de eerste bestelling in de McDrive. ...

8 januari 2015
Nieuwe kandidaten bestuur horeca Enschede

Ton Mutter, Sander Zoutman, Premtosh Rychtarski en Marijn Mengels zijn de kandidaten voor het bestuur van de VHSE, de Vereniging Horeca Stad Enschede. Het viertal gaat samen met het huidige bestuur (Frans Koolhoven, Ronald Scholten en Peter Ruseler) een stappenplan uitwerken om de toekomstige koers...

6 januari 2015
400 jaar Grolsch: 'Plop!'

Het begon allemaal vier eeuwen geleden, toen Willem Neerfeldt een pand in Grol (Groenlo) kocht voor de start van een brouwerij. Een brouwerij die is uitgegroeid tot een van de oudste en grootste bierbrouwerijen van Nederland. Met een merk én een geluid dat niet meer uit het Nederlandse straatbeel...

30 december 2014

Marc & Séverine van den Heuvel, de eigenaren van zowel Café Forum als Italiaans restaurant La Cucina aan het Stationsplein in Enschede, gaan hun zaak drastisch veranderen. De twee gelegenheden worden geïntegreerd in La Cucina Lunch, Lounge & Diner. Verbouwing Door de samenvoeging is Café Fo...

12 december 2014
Nieuwe leden vereniging horeca stad enschede?

Frans Koolhoven, Ronald Scholten en Peter Ruseler trekken zich mogelijk terug uit het bestuur van de Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) als zich op korte termijn een nieuw, kwalitatief goed bestuur aandient. Bestuur formeren De VHSE-leden Arjen Suers (Jansen en Janssen) en Karen Agadjanian...

6 augustus 2014
Hogere omzet en winst voor Grolsch

Bierbrouwer Grolsch heeft het afgelopen jaar een nettowinst van €22,3 miljoen behaald. Dat is bijna het dubbele van het jaar daarvoor. Grolschs zag het afgelopen jaar de verkoop stijgen met twee procent. Daarmee kon de Enschedese bierbrouwer zich losmaken van de zwakte op de Nederlandse biermark...

12 mei 2014
Doneert u uw fooi?

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei ter...

30 april 2014
Minder cafetaria's, meer lunchrooms

Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Langetermijnontwikkel...

24 april 2014
Geen vergunning, minder omzet

De lokale overheden zijn weer volop in het nieuws. Zeker nu, met Koningsdag in aantocht. Horecaondernemers zijn immers afhankelijk van de gemeente om een vergunning te krijgen voor een evenement. Zo ook in Enschede: de bestuursrechter in Zwolle oordeelde dat deze ondernemer geen buitenbar en podiu...

28 maart 2014
Parkeerbelasting nadelig voor horeca?

De gemeenten verwachten in 2014 660 miljoen euro aan parkeerbelasting binnen te kunnen halen. Dat is weer 15 miljoen euro meer dan in 2013, en 94 miljoen euro meer dan in 2010. Amsterdam begroot veruit het hoogste bedrag aan parkeergelden: 162 miljoen euro. Wat betekent dit voor de horeca in gebie...

24 juli 2013
Den Haag heeft duurste terrassen

Amsterdam is niet langer de duurste terrasstad van ons land. De hoofdstad is voorbij gestevend door vier andere steden. Den Haag voert dit jaar de ranglijst aan als duurste terrasstad, een rondje drank (2 bier, 2 fris, 2 rosé, en 2 koffie) kost hier 21,70 euro. De stad wordt in de ranglijst gevol...

6 mei 2013
De Broodbode nu ook in Hengelo

De Broodbode uit Enschede heeft een tweede vestiging geopend. In Hengelo biedt het bedrijf nu haar lunchconcept aan in het Poppodium Metropool. Met huisgemaakt brood en overwegend verse huisgemaakte ingrediënten maken steeds meer bedrijven gebruik van de bezorgdienst van de Broodbode. Een uitbre...

5 februari 2013
Dubbele winst voor IJssalon Clevers

Kay Lommers van IJssalon Clevers heeft de Gouden IJscreatie gewonnen op de IJsVakBeurs 2013. De ijssalon uit Grubbenvorst scoorde een nominatie voor IJssalon van het Jaar. En er is meer ‘cold’ nieuws. Bloem van ijs De SweetKKis is een bloemachtige ijscoupe van vanille-, bosbessen-, kersen- e...

19 december 2012
Let's 'eat' for the babies

Het eerste Glazen Restaurant van Nederland heeft haar deuren geopend op het Stationsplein in Enschede. Die week is de stad het middelpunt van 3FM Serious Request. Lunch en diner Om dit doel te steunen, verzorgen dertien chefs van Twentse toprestaurants elke dag een lunch en diner voor 45 perso...

14 december 2012
Serious Request broodje in de verkoop

Peter Dunselman uit Den Helder is de bedenker van het 3FM Serious Request broodje. Een cranberry-mueslibroodje in de vorm van een knoop, gevuld met cranberries en rozijnen. Het broodje is afgewerkt met abrikozenmoes en suiker. Delegatie bakkers Veel Nederlandse ambachtelijke bakkers doen dit ...

18 oktober 2012
Lunchroom in Enschede mag patat blijven verkopen

De gemeente van Enschede vond dat lunchroom Drie P Fresh geen patat mag verkopen. Verkoop van friet hoort in een cafetaria. De rechtbank Almelo besloot anders. Dwangsom van gemeente Richard Bökkerink, eigenaar van Drie P Fresh, mag gewoon patat blijven verkopen. Bökkerink stapte naar de rechte...

24 juli 2012
Terrasprijzen horeca licht gestegen

De terrasprijzen in Nederland zijn dit jaar met 1,9 procent gestegen ten opzichte van 2011. Amsterdam is voor het negende jaar op rij de duurste stad, al zijn de prijzen er een beetje gedaald (-0,7 procent). Nijmegen goedkoopst Een rondje (twee fluitjes, twee fris, twee rosé, en twee koffie) ko...

15 april 2011
Interview: Pieter van der Poel

Van der Poel is een begrip in het oosten van het land. Met mooi weer staan mensen rijendik voor de deur. Op de eerste zondag in maart was het ijs in zowel Enschede als Hengelo uitverkocht. “Wij hebben altijd vrolijke klanten. Als je chagrijnig bent, ga je geen ijsje kopen”, lacht Meike. De de...

7 juni 2010
De Haven opent na ingrijpende verbouwing

Een trendy inrichting met zwarte fauteuils en barkrukken én een groot buitenterras. Lunchroom-snackbar De Haven in Enschede is na een ingrijpende verbouwing en met overkapping niet meer te herkennen. Bij de officiële opening maandagmiddag kijken de genodigden hun ogen uit. De zaak, gerund door Ang...

2 maart 2010
Van Der Poel ijssalon van het jaar

Vandaag is tijdens de IJsvak 2010 op het jubileumfeest van het 10-jarig IJscentrum 'de IJssalon van het Jaar' bekend gemaakt. IJssalon van der Poel uit Enschede mag een jaar lang deze prestigieuze titel dragen. De gecombineerde uitslag van de vakwedstrijden voor de Gouden IJsspatel en de Gouden IJ...

23 september 2009
Haarlem meest gastvrije stad van Nederland

Haarlem mag zich een jaar lang de Meest Gastvrije stad van Nederland noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de Nederlandse bezoeker, zijn deze ste...

16 september 2009
Finalisten 'Meest Gastvrije Stad 2009' bekend

De vijf finalisten uit het onderzoek Meest Gastvrije Stad van Nederland zijn bekendgemaakt. De vijf plaatsen zijn Breda, Den Bosch, Enschede, Haarlem en Maastricht. Bij één van deze vijf steden wordt woensdag 23 september onthuld wie zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Deze 'tit...

4 september 2009
Meest gastvrije stad van ons land

Op woensdag 23 september wordt bekend gemaakt welke stad zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de ...

20 juni 2009
De Lunchkamer, Enschede

Ondernemend en oplettend. In Enschede zit sinds twee jaar De Lunchkamer. De open en transparante lunchroom van Aziz Ulad Mehand wil het voor de gasten vooral zo gezellig mogelijk maken. Men kan er nu in het seizoen heerlijk ambachtelijk schepijs krijgen. In vele smaken. (Lunchroom, 2009, nr.3) ...

6 april 2009
Lunchroom Vrijdag komt midden in park

De gemeente Enschede is begonnen met de kap van talrijke oude bomen en coniferen rond de oude boerderij Vrijdag aan de Steenbeltweg in de wijk Roombeek. In de oude boerderij, die het laatste diende als kantine van stomerij Roelofzen, komt een lunchroom met allerlei exotische gerechten die vrijdag 10...

16 maart 2009
Gezocht: meest gastvrije stad van Nederland

Van Spronsen & Partners horeca-advies voert onderzoek uit naar de meest gastvrije stad van Nederland. Hierin worden de 21 grootste steden onderzocht en beoordeeld op verschillende aspecten als horeca-aanbod, gevoel van veiligheid, winkelaanbod, architectuur en openbaar vervoer. In de verschillende s...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: