De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

Auteur: Thijs Jacobs
Food 10 februari 2017
De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

Het starten van een eigen horecazaak is voor velen een droom. De Twentsche Foodhal in Enschede wil die droom helpen vervullen. Onder de noemer 'Pitch je Keuken' wordt een talentenjacht georganiseerd voor (aspirant) ondernemers. Koks met de ambitie om een eigen keuken te starten in de nieuw te openen foodhal kunnen tot 15 maart hun plan indienen en maken kans dit voor een deskundige jury te presenteren. De tien ondernemers met het beste concept, de juiste uitstraling en een authentieke smaak kunnen vanaf september 2017 aan de slag als uitbater van één van tien keukens bij de Twentsche Foodhal. 

De Twentsche Foodhal is de nieuwe foodbelevenis voor de regio, die zal openen in de Performance Factory in Enschede. Bezoekers kunnen hier vanaf 1 oktober terecht voor eten en drinken, zonder poeha. Er worden tien verschillende keukens ingericht waar gasten uit kunnen kiezen. De nadruk ligt op eerlijke gerechten, op basis van mooie lokale producten, die voor de neus van de klant worden bereid.

Jarno Bruggeman, samen met Erik Wooldrik initiatiefnemer, legt uit: “Voor ons is het starten van de Twentsche Foodhal een logische stap. We zijn al een paar jaar succesvol met het organiseren van de Stoer Voer foodtruckfestivals. Dat concept smaakte letterlijk naar meer. Aan de aanloop en de reacties merkten we dat het publiek behoefte heeft aan vernieuwende foodconcepten. En ook dat er aan de andere kant heel veel enthousiaste, talentvolle koks zijn die al jarenlang dromen om iets in de horeca te starten. Met de Twentsche Foodhal brengen we dat allemaal samen onder één dak.”

Aan belangstelling is geen gebrek. “Op dit moment hebben we al 23 aanmeldingen van ondernemers, foodtruckers en koks die graag bij ons willen starten. Er zitten prachtige ideeën bij waarvan sommigen een echte aanwinst zijn voor Oost-Nederland. Maar we leren graag nog veel meer aspirant ondernemers kennen. We zullen een selectie maken uit de ingediende plannen en de beste concepten mogen in de eerste week van april hun keukenplan komen pitchen,” vertelt Wooldrik. “Wie als ondernemer mee wil doen kan tot 15 maart terecht op onze website www.twentschefoodhal.nl. Daarnaast zoeken we ook nog leveranciers van mooie, regionale, duurzame producten. Ook zij kunnen op onze website terecht.”

Overig nieuws