Bedrijfspaspoort: Lotta Imeyer, ETNsaladebar Enschede

20 maart 2018 | Thijs Jacobs

In de rubriek 'Het Bedrijfspaspoort' stellen we een ondernemer in een dagzaak een aantal vragen over de bedrijfsvoering, het concept, doelen, wensen en interesses. Deze keer is Lotta Imeyer aan het woord. Zij runt een trendy dagzaak in Enschede, een zaak die milieubewust opereert en waar wordt gewerkt met veel lokale producten.

Naam: Lotta Imeyer
Leeftijd: 29
Hoe heet je zaak? ETNsaladebar
De locatie van je zaak: Haverstraatpassage 26, Enschede
Prijs kopje koffie: € 2,10
Prijs kopje thee: € 2,10
Prijs frisdrank: € 2,90
Prijs en naam goedkoopste gerecht: Biologische volle yoghurt met huisgemaakte granola, appel en honing, €3,50
Prijs en naam duurste gerecht: Onze Twentse Kip salade, €10,00
Aantal zitplaatsen binnen: 22
Aantal zitplaatsen buiten: 8

Wat is de bestseller op de kaart?

Onze Linzen-Geitenkaas salade

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven?

ETNsaladebar staat voor een milieubewust alternatief voor een lekkere lunch. Wij werken met zo veel mogelijk lokale en biologische producten en proberen klanten weer een band met de herkomst van hun eten te geven. Onze kip is bijvoorbeeld antibioticavrij en komt net als de eitjes uit Twente. Onze quinoa komt uit Flevoland.

Wij werken met een open keuken en de zaak is licht en uitnodigend ingericht met veel planten en vintage meubelen. En in de zomer kun je plaatsnemen op ons terras.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt in je dagzaak?

Gelukkig vallen de echt gekke dingen wel mee, maar wat ik het leukste vind zijn alle  kleine kinderen die met de grootste vanzelfsprekendheid onze hummus en smoothies naar binnen werken. Kennelijk is gezond eten tegenwoordig al op vroege leeftijd heel gewoon. 

Voor welke ondernemer heb je veel respect en waarom?

Voor onze overbuurvrouwen van het Italiaanse restaurant ‘Sapori e Ricordi’, die onvermoeibaar staan voor klantgerichtheid, een hele fijne sfeer in de zaak en knokken als het erop aankomt. Dit zijn echte powervrouwen!

Wat is volgens jou de foodtrend van dit jaar?

Lokale producten worden steeds meer gewaardeerd. Mensen kijken vaker waar producten vandaan komen. Een goed verhaal bij een product maakt het nog lekkerder.

Waar moet je als ondernemer nooit op besparen?

Tijd voor je klanten. Doe wat je doet met aandacht en blijf rustig, ook al is het opeens erg druk in de zaak.

Waar bespaar je op?

Alles zelf willen doen. Ga eens kijken of je niet tijd kunt besparen door samenwerkingen aan te gaan of mensen te vragen om je bij projecten te ondersteunen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Uitslapen, naar de Yin-Yoga gaan en nieuwe recepten proberen.

Wat is jouw toekomstvisie voor de horeca, en dan met name op lunchrooms?

Uit eten gaat steeds meer om de beleving en het plaatje ‘eromheen’. Klanten komen natuurlijk ook voor de producten, maar het totaalplaatje moet kloppen. Klanten moeten in een oogopslag kunnen zien waar je voor staat en waarom ze bij jou moeten zijn.

Wat is een droom die je hoopt te bereiken als ondernemer?

Mijn droom is nu na een jaar al voor een groot deel uitgekomen. Met het openen van mijn eigen zaak, die zo goed wordt gewaardeerd, heb ik al een groot deel bereikt. We hopen dit verder uit te kunnen bouwen en verder uit te breiden. Stap voor stap.

Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend bent met je zaak?

Ons concept is nieuw in de regio en wij onderscheiden ons door onze menukaart, het interieur en de beleving. Wij hebben bijvoorbeeld met opzet ervoor gekozen om geen broodjes of tosti's aan te bieden, maar wraps. Er zijn al veel goede broodjeszaken om ons heen, dus hebben wij ervoor gekozen het over een andere boeg te gooien. En het werkt! 

Welke online kanalen gebruik je om meer publiek aan te trekken?

Instagram (Stories), Facebook en onze eigen website werken het beste voor ons. Twitter minder.

Foto: Sema Basut

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

Bezorgen Achtergronden
McDonald’s trakteert op nineties kledingitems

Vandaag viert McDonald’s Global McDelivery Day. Tijdens deze feestelijke dag kan er bij de bezorging van jouw bestelling via de Uber Eats app één van de flashy items uit de unieke Throwback Collection van McDonald’s zitten. De items, waaronder een spijkerjack en heuptasjes,...

Ontbijt Interview Longread
Interview: Utrechtse lunchroom gaat helemaal voor ontbijt

Aan de Biltstraat in Utrecht vind je lunchroom ‘De keuken van Thijs’. Eigenaar Thijs Rullens is een oude bekende, want in december 2014 stond hij op de cover van ons blad. De lunchroom is inmiddels verhuisd naar een groter pand even verderop en op de oude locatie (eveneens in de Biltstr...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: