Thuisbezorgd.nl draagt ruim half miljard euro bij aan de Nederlandse economie

23 maart 2018 | Thijs Jacobs

Thuisbezorgd.nl verwerkte in 2017 voor meer dan 550 miljoen Euro aan bestellingen voor ongeveer 7.500 bezorgrestaurants. Het bedrijf schat in dat het daarmee indirect verantwoordelijk is voor ongeveer 20.000 voltijds en deeltijdsbanen in Nederland.

De eten-bestelsite levert de aangesloten bezorgrestaurants op jaarbasis gemiddeld bijna 80.000 Euro aan extra omzet op. Dit bedrag is in de afgelopen drie jaar verdubbeld en groeit ook nu nog snel.

Veel werknemers

Het bedrijf heeft bovendien zelf circa 900 FTE in dienst, waarvan vele honderden in de Nederlandse vestigingen in Enschede en Amsterdam. Daarnaast is de eigen bezorgservice Scoober actief in zes steden in Nederland met ongeveer 1.000 eigen bezorgers. Deze bezorgers zijn in loondienst, goed verzekerd en voorzien van e-bikes. Er wordt zonder bezorgkosten bezorgd voor restaurants zonder eigen bezorgdienst. Thuisbezorgd.nl startte haar Scoober dienst recentelijk nog in Groningen waar het onder andere voor Vapiano bezorgt.

Thuisbezorgd.nl is via het in Amsterdam gevestigde moederbedrijf Takeaway.com eveneens actief in acht Europese landen. Zo werd er in 2017 in Duitsland voor 480 miljoen Euro bij het bedrijf besteld, en in België voor 103 miljoen Euro.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Economie Fastservice
Domino’s ziet groei van 300 procent in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddel...

Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: