CityTrip Enschede: groeiparel van het oosten

23 januari 2018 | Thijs Jacobs

Enschede is volgens de door ons geïnterviewde horecaondernemers een stad die bruist, een stad die relatief weinig leegstand kent en bovenal in opkomst is. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze ondernemers positief over de initiatieven en medewerking van de gemeente, en dat is helaas niet in alle steden zo. 

Interviews

We gingen in Enschede op bezoek bij enkele zaken. Twee daarvan zijn relatief nieuw. Meisje is zo'n relatief nieuwe zaak. De eigenaresse, Nonna, heeft een crowdfundingcampagne opgezet om deze koffie- en lunchzaak te kunnen starten. Goede koffie heeft ze zeker. Bovendien combineert zij Molukse invloeden met typisch Twentse producten.

Op een niet alledaagse locatie vonden we Stoet. Ook zo'n relatief nieuwe lunchroom. In de bibliotheek dompelden we ons onder in een uiterst ontspannen sfeer. Ongedwongen, oprecht en uniek. Wie had dat nu gedacht? In een bibliotheek nota bene! Eigenaresse Natasha ontving ons met open armen. 

Vervolgens bezochten we Jos mentink, die al achttien jaar met plezier in zijn lunchroom Melan staat. Hij ziet ook dat er veel nieuwe zaken bijgekomen zijn de afgelopen tijd en ondervindt daar zelf wel hinder van. Met name de nieuwe vestiging van Bakker Bart speelt hem parten.
Meer daarover lees je de komende weken in de serie CityTrip-interviews op deze website...

Hieronder kun je alvast inspiratie opdoen. In de slider vind je een selectie van dagzaken in Enschede.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Economie Fastservice
Domino’s ziet groei van 300 procent in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddel...

Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: