CityTrip Enschede: groeiparel van het oosten

23 januari 2018 | Thijs Jacobs

Enschede is volgens de door ons geïnterviewde horecaondernemers een stad die bruist, een stad die relatief weinig leegstand kent en bovenal in opkomst is. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze ondernemers positief over de initiatieven en medewerking van de gemeente, en dat is helaas niet in alle steden zo. 

Interviews

We gingen in Enschede op bezoek bij enkele zaken. Twee daarvan zijn relatief nieuw. Meisje is zo'n relatief nieuwe zaak. De eigenaresse, Nonna, heeft een crowdfundingcampagne opgezet om deze koffie- en lunchzaak te kunnen starten. Goede koffie heeft ze zeker. Bovendien combineert zij Molukse invloeden met typisch Twentse producten.

Op een niet alledaagse locatie vonden we Stoet. Ook zo'n relatief nieuwe lunchroom. In de bibliotheek dompelden we ons onder in een uiterst ontspannen sfeer. Ongedwongen, oprecht en uniek. Wie had dat nu gedacht? In een bibliotheek nota bene! Eigenaresse Natasha ontving ons met open armen. 

Vervolgens bezochten we Jos mentink, die al achttien jaar met plezier in zijn lunchroom Melan staat. Hij ziet ook dat er veel nieuwe zaken bijgekomen zijn de afgelopen tijd en ondervindt daar zelf wel hinder van. Met name de nieuwe vestiging van Bakker Bart speelt hem parten.
Meer daarover lees je de komende weken in de serie CityTrip-interviews op deze website...

Hieronder kun je alvast inspiratie opdoen. In de slider vind je een selectie van dagzaken in Enschede.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: