CityTrip Enschede: groeiparel van het oosten

23 januari 2018 | Thijs Jacobs

Enschede is volgens de door ons geïnterviewde horecaondernemers een stad die bruist, een stad die relatief weinig leegstand kent en bovenal in opkomst is. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze ondernemers positief over de initiatieven en medewerking van de gemeente, en dat is helaas niet in alle steden zo. 

Interviews

We gingen in Enschede op bezoek bij enkele zaken. Twee daarvan zijn relatief nieuw. Meisje is zo'n relatief nieuwe zaak. De eigenaresse, Nonna, heeft een crowdfundingcampagne opgezet om deze koffie- en lunchzaak te kunnen starten. Goede koffie heeft ze zeker. Bovendien combineert zij Molukse invloeden met typisch Twentse producten.

Op een niet alledaagse locatie vonden we Stoet. Ook zo'n relatief nieuwe lunchroom. In de bibliotheek dompelden we ons onder in een uiterst ontspannen sfeer. Ongedwongen, oprecht en uniek. Wie had dat nu gedacht? In een bibliotheek nota bene! Eigenaresse Natasha ontving ons met open armen. 

Vervolgens bezochten we Jos mentink, die al achttien jaar met plezier in zijn lunchroom Melan staat. Hij ziet ook dat er veel nieuwe zaken bijgekomen zijn de afgelopen tijd en ondervindt daar zelf wel hinder van. Met name de nieuwe vestiging van Bakker Bart speelt hem parten.
Meer daarover lees je de komende weken in de serie CityTrip-interviews op deze website...

Hieronder kun je alvast inspiratie opdoen. In de slider vind je een selectie van dagzaken in Enschede.

 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards Video
Video: Baker & Moore wint Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Afgelopen vrijdag reikte het team van Lunchroom de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland uit aan Paul Bakker, de eigenaar van Baker & Moore in Rotterdam. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zijn verfijnd, ...

Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Baker & Moore in Rotterdam heeft Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Rotterdam. De inzending van Paul Bakker, de eigenaar van lunchroom Baker & Moore, gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zij...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: