Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

15 februari 2018 | Thijs Jacobs

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burgerconcept hun deuren.

Koreaanse keuken


Omma’s Kitchen opent op 8 februari en zal Enschede en omstreken kennis laten maken met de Koreaanse keuken. Die is in Nederland minder bekend dan die van grote broers China en Japan. Maar zeker net zo de moeite waard. Je kan bij Omma’s onder meer terecht voor echt gezonde Koreaanse lekkernijen zoals kimchi - friszure gefermenteerde groenten - en gimbap - een soort sushi, maar dan net even anders.

Burgerconcept

De Twentsche Foodhal had al enige tijd de wens het aanbod uit te breiden met een goed burgerconcept. En met Bij de Burger gaat die wens begin maart in vervulling. Bij de Burger is een gezamenlijk project van drie ondernemers die al een keuken in de foodhal uitbaten, Little Ribhouse Texas, De Melkbus en Daddy Cool. Samen gaan zij het publiek verrassen met eerlijke burgers, hotdogs en culinaire frieten, zoveel mogelijk op basis van lokaal ingekochte ingrediënten. Erik Wooldrik van de Twentsche Foodhal vertelt over de totstandkoming van Bij de Burger: “We hebben altijd geroepen dat we met alle keukens samen verantwoordelijk zijn voor het succes van de foodhal. En dat er veel ruimte moet zijn voor samenwerken en van elkaar leren. Bij de Burger is de uitkomst van zo’n samenwerking. En dus voor ons een keuken waar we wel een tikkie trots op zijn.”

Ook in de eerste week van maart opent Imli, waar topkwaliteit gerechtjes uit de Indiase keuken worden bereid. Daarbij beperken de Indiase koks zich niet tot een bepaald deel van India, zoals je vaak merkt in Indiase restaurants, maar kiezen zij de lekkerste recepten uit alle hoeken van het immense land. En daarbij wordt er goed nagedacht over een gebalanceerd aanbod dat zowel vlees- als vega-liefhebbers zal aanspreken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: