Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

22 december 2017 | Thijs Jacobs

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld?

Pizza!

Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stijgen in populariteit met gerechten als pasta, sushi en tofu bovenaan de lijst. In ieder geval is de variatie in het aanbod nooit zo groot geweest als in 2017.

Populairste gerechten in de top vijf grootste steden:

In Amsterdam, de pizza margherita van Pizza Donna

In Rotterdam, de kipkapsalon van Inci

Den Haag’s favoriet is spare ribs, van King’s spareribs

Utrecht vindt frikandellen het lekkerst, van Food Imperium

In Eindhoven, döner kebab van Mr Kebab

 

Landelijke top vijf snelst groeiende populaire gerechten:

Pasta

Hamburgers

Pizza

Sushi

Tofu

933 Euro voor bitterballen en kipnuggets

Thuisbezorgd.nl accepteert sinds vier jaar bitcoinbetalingen. Op 5 november 2013 plaatste een bitcoin fan de eerste bestelling die hij ook met bitcoin betaalde. Het ging om bitterballen en kip nuggets, besteld via Thuisbezorgd.nl bij Eetcafé Prins Alexander in Rotterdam. De klant betaalde 0,079 bitcoin, wat op die dag 13,50 euro vertegenwoordigde. Nu is diezelfde 0,079 bitcoin 933 euro waard.

Geconverteerd in euro's

Diegene die dat bedrag destijds betaalde is niet de enige die niet heeft geprofiteerd van de waarde vermeerdering van de bitcoin. In totaal had Thuisbezorgd.nl ongeveer 45 miljoen euro kunnen verdienen als het de bitcoins had gehouden. Het bedrijf heeft ze echter direct in euro's geconverteerd op het moment van bestelling.

Topgerechten in de rest van Nederland:

Alkmaar, frites van Burgers en Zo

Almere, frikandellen van Febo

Amersfoort, frikandellen van Snackbar ’t Hoekje

Apeldoorn, frikandellen van Cafetaria Charly ’t Fort

Arnhem, frites van Eetcafé Collega’s

Born, kapsalon döner en döner kebab van Pizzeria Star

Breda, frites van Burgertijd

Delft, kapsalon van Döner King

Den Bosch, pizza margherita van Orthen

Deventer, frikandellen van Ricardo’s Snackcorner

Dordrecht, kipkapsalon van Avrasya

Enschede, kapsalon döner van Masada

Groningen, frikandellen van Cafetaria Quick ’n Tasty

Haarlem, kapsalon döner van De Tempel

Hoofddorp, hamburgers van Johnny’s Burger Company

Leiden, frikandellen en frites van Snackbar Herenstraat

Maastricht, döner kebab van Ada

Nijmegen, frites van Drive Inn

Tilburg, döner kebab van Kebab & Co

Zoetermeer, spareribs van Spare Rib Express

Zwolle, döner kebab van Sam Grillroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: