Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de kat uit de boom kijken. Hoe het ook zij, iedereen is toch weer blij dat de horeca open is.

 

Eindhoven, Stratumseind. Nog een uurtje en dan mogen ze in Eindhoven open.

 

Eindhoven, Café Trace. Ook in Eindhoven verwelkomen ze de gasten.

 

Eindhoven, Stratumseind. In hét uitgaanscentrum van Eindhoven zit de loop er al volop in.

 

Eindhoven, Stratumseind. Als iedereen zich aan de nieuwe normaal verkeersregels houdt komt het allemaal goed.

 

Eindhoven. Hieronder nog enkele sfeerimpressies uit Eindhoven voor 12.00 en na 12.00 uur.

 

Ermelo, Grand café & restaurant De Boterlap. Met dank aan het mooie weer geen gebrek aan klandizie.

 

De Steeg, Landgoed Rhederoord. Op het landgoed nabij Rheden worden de oester geserveerd vanuit een speciale golfcar.

 

Leiden, Restaurant Hudson. Leiden is naar het zich laat aanzien niet meer in last.

 

Leiden, De Waag. Vroeger werd in de Waag alles gewogen om accijzen te heffen. Met een goed gevuld terras worden er wederom accijnzen geheven. We drinken een glas, we doen een plas, en alles...

Leiden

 

Ouderkerk aan de Amstel, De oude Smidse. Al vijf decennia een is het goed toeven bij de dorpskern. Water en terrassen zijn een goede combinatie.

 

Ouderkerk aan de Amstel, Brasserie Paardenburg. De Brasserie zag het licht in 1694. Laten we hopen dat ze deze storm ook doorstaat.

 

Uithoorn, Sjiek aan de Amstel. Bij Sjiek werken ze met shifts. Voor de lunch 1,5 uur en diner 2 uur.

 

Veenendaal, Bij patisserie Puur Tamminga is ijs de hardloper, maar later op de dag vulde het terras zich met gasten met een voorliefde voor taartjes en gebak.

 

Nijmegen, De Waagh. Volgens de bewoners van Nijmegen het mooiste gebouw van de stad. Het is nu nog vroeg in de middag maar het wordt snel drukker.

 

Nijmegen, Café De Opera. Het is al iets later op de middag en dankzij het prachtige weer weten de Nijmegenaren de terrassen te vinden.

 

Nijmegen, De Blonde Pater. Pinchos is een typisch Spaans gerecht en het wordt hier geserveerd. Het weer zit in ieder geval mee. Spaanse temperaturen!

 

Utrecht. De Neude. Het is later op de middag en de terrassen zijn goed gevuld. De bediening maakt kilometers.

 

Enschede, De Beiaard. De Beiaard schenkt 120+ bieren en heeft 200 whiskey's op de fles. Ze zijn er klaar voor. Onderstaand een korte indruk van de dag.

 

Grand Café Hofplein. Goed geregeld hier, het is prachtig geworden.

 

Restaurant Parck, Haarlem. Aan ruimte geen gebrek hier in Haarlem. En genoeg schaduw ook, dankzij de parasol en de prachtige bomenrij.

 

Maastricht, Wijnbar Mucca. Esther Wishaupt en Raisy Frijns openen de flessen weer in hun "nummer 1 wijnbar van Maastricht".

Hotel Hof van Gelre, Lochem. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten, zoals je op onderstaande foto's ziet. De hotelgasten krijgen bovendien een uitgebreide e-mail met instructies voor het verblijf en de omgangsvormen bij het ontbijt. Het loopt allemaal super en veiligheid wordt op deze manier (voor zover mogelijk) gegarandeerd. 

 

Lees ook Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage over de Utrechtse horeca

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: