Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

1 juni 2020 | Redactie

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de kat uit de boom kijken. Hoe het ook zij, iedereen is toch weer blij dat de horeca open is.

 

Eindhoven, Stratumseind. Nog een uurtje en dan mogen ze in Eindhoven open.

 

Eindhoven, Café Trace. Ook in Eindhoven verwelkomen ze de gasten.

 

Eindhoven, Stratumseind. In hét uitgaanscentrum van Eindhoven zit de loop er al volop in.

 

Eindhoven, Stratumseind. Als iedereen zich aan de nieuwe normaal verkeersregels houdt komt het allemaal goed.

 

Eindhoven. Hieronder nog enkele sfeerimpressies uit Eindhoven voor 12.00 en na 12.00 uur.

 

Ermelo, Grand café & restaurant De Boterlap. Met dank aan het mooie weer geen gebrek aan klandizie.

 

De Steeg, Landgoed Rhederoord. Op het landgoed nabij Rheden worden de oester geserveerd vanuit een speciale golfcar.

 

Leiden, Restaurant Hudson. Leiden is naar het zich laat aanzien niet meer in last.

 

Leiden, De Waag. Vroeger werd in de Waag alles gewogen om accijzen te heffen. Met een goed gevuld terras worden er wederom accijnzen geheven. We drinken een glas, we doen een plas, en alles...

Leiden

 

Ouderkerk aan de Amstel, De oude Smidse. Al vijf decennia een is het goed toeven bij de dorpskern. Water en terrassen zijn een goede combinatie.

 

Ouderkerk aan de Amstel, Brasserie Paardenburg. De Brasserie zag het licht in 1694. Laten we hopen dat ze deze storm ook doorstaat.

 

Uithoorn, Sjiek aan de Amstel. Bij Sjiek werken ze met shifts. Voor de lunch 1,5 uur en diner 2 uur.

 

Veenendaal, Bij patisserie Puur Tamminga is ijs de hardloper, maar later op de dag vulde het terras zich met gasten met een voorliefde voor taartjes en gebak.

 

Nijmegen, De Waagh. Volgens de bewoners van Nijmegen het mooiste gebouw van de stad. Het is nu nog vroeg in de middag maar het wordt snel drukker.

 

Nijmegen, Café De Opera. Het is al iets later op de middag en dankzij het prachtige weer weten de Nijmegenaren de terrassen te vinden.

 

Nijmegen, De Blonde Pater. Pinchos is een typisch Spaans gerecht en het wordt hier geserveerd. Het weer zit in ieder geval mee. Spaanse temperaturen!

 

Utrecht. De Neude. Het is later op de middag en de terrassen zijn goed gevuld. De bediening maakt kilometers.

 

Enschede, De Beiaard. De Beiaard schenkt 120+ bieren en heeft 200 whiskey's op de fles. Ze zijn er klaar voor. Onderstaand een korte indruk van de dag.

 

Grand Café Hofplein. Goed geregeld hier, het is prachtig geworden.

 

Restaurant Parck, Haarlem. Aan ruimte geen gebrek hier in Haarlem. En genoeg schaduw ook, dankzij de parasol en de prachtige bomenrij.

 

Maastricht, Wijnbar Mucca. Esther Wishaupt en Raisy Frijns openen de flessen weer in hun "nummer 1 wijnbar van Maastricht".

Hotel Hof van Gelre, Lochem. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten, zoals je op onderstaande foto's ziet. De hotelgasten krijgen bovendien een uitgebreide e-mail met instructies voor het verblijf en de omgangsvormen bij het ontbijt. Het loopt allemaal super en veiligheid wordt op deze manier (voor zover mogelijk) gegarandeerd. 

 

Lees ook Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!! Met een beeldreportage over de Utrechtse horeca

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw lunchzaak belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw ond ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

21 jaar Lunchroom
21 jaar geleden in Lunchroom: Bagels & Zo, Utrecht

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: