Je hebt gezocht op: GfK

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Dit zijn de winnaars van het GfK Out of Home Formulerapport 2022
9 november 2022Nieuws

Dit zijn de winnaars van het GfK Out of Home Formulerapport 2022

De winnaars van het GfK Out of Home Formulerapport 2022 zijn bekend. Bram Ladage, Brownies&downieS, Coop Vandaag en Hutten zijn verkozen tot beste...

Nominaties GfK Out of Home Formulerapport 2022 in segment Coffee & Lunch bekend
28 oktober 2022Nieuws

Nominaties GfK Out of Home Formulerapport 2022 in segment Coffee & Lunch bekend

De verschillende kanshebbers voor de titel ‘Winnaar van het GfK Formule Rapport Out of Home’ binnen het segment Coffee & Lunch zijn be...

Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken
30 juni 2020Nieuws

Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlop...

Bagels & Beans gaat voor Foodservice Award
13 januari 2020Nieuws

Bagels & Beans gaat voor Foodservice Award

Retailexpert Q&A organiseert in samenwerking met Horecava de tweede editie van de Foodservice Award en er staan bagels op de kaart. Bagels & B...

Healthy food restaurantketen eazie opent in Hilversum
11 juli 2019Nieuws

Healthy food restaurantketen eazie opent in Hilversum

In 2018 bezochten maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders de healthy food restaurantketen eazie voor haar populaire wokmeals, poké bowls, salades,...

Eazie uitgeroepen tot beste Fastservice formule
28 juni 2019Nieuws

Eazie uitgeroepen tot beste Fastservice formule

Healthy food restaurantketen eazie mag zichzelf de titel ‘Beste Fastservice formule van Nederland’ toe-eigenen. Volgens het GfK Out o...

Wordt het broodje kaas immaterieel erfgoed?
10 mei 2019Nieuws

Wordt het broodje kaas immaterieel erfgoed?

De 'broodjekaascultuur' is opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed. Hiermee komt het in aanmerking voor een plek op de echte lijst....

TRECK: de nieuwe foodformule op de Nederlandse stations
9 mei 2019Nieuws

TRECK: de nieuwe foodformule op de Nederlandse stations

De 29 vestigingen van Broodzaak op de NS Stations worden vervangen door het nieuw ontwikkelde merk TRECK. Dat maakt horecaexploitant HMSHost Internati...

De voor- en nadelen van kaas
7 mei 2019Nieuws

De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagel...

Wordt Albert Heijn een horeca- en bezorgketen?
12 december 2018Nieuws

Wordt Albert Heijn een horeca- en bezorgketen?

Albert Heijn zal 'een plek worden om iets te eten'. Dat zei Wouter Kolk, sinds 1 november de baas van Ahold Delhaize Europa en Indonesi&e...

Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort
29 november 2018Nieuws

Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort

FSIN blikt in nieuwe publicatie vooruit op deliverymarkt in 2025 Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort Delivery is het sn...

Julia’s en Bagels & Beans worden hoog gewaardeerd
4 juli 2018Nieuws

Julia’s en Bagels & Beans worden hoog gewaardeerd

Uit het GfK Formule Rapport 2018 blijkt dat Julia’s, Bagels & Beans, Spar en Hutten de best gewaardeerde Out of Home Formules zijn. Deze for...

Nederlanders consumeren vaker onderweg en op kantoor
15 september 2017Nieuws

Nederlanders consumeren vaker onderweg en op kantoor

In Nederland vindt de food-consumptie vaker buitenshuis plaats. Niet alleen in de klassieke horeca, maar ook op high traffic-locaties langs de snelweg...

Driekwart van de Nederlanders gelooft dat suiker verslavend is
21 juli 2017Nieuws

Driekwart van de Nederlanders gelooft dat suiker verslavend is

Nederland behoort tot de top 10 landen als het gaat om suikerconsumptie. 77% van de shoppers gelooft dat suiker (in meer of mindere mate) verslavend i...

Domino's richt zich op lunch met Hot Sandwiches
11 juli 2017Nieuws

Domino's richt zich op lunch met Hot Sandwiches

De grootste pizzaketen van Nederland voegt met de Hot Sandwiches een extra productcategorie aan haar assortiment toe.  Naast de geliefde pizza&rs...

Sushipoint en Bagels & Beans zijn best gewaardeerde Out of Home Formule
7 juli 2017Nieuws

Sushipoint en Bagels & Beans zijn best gewaardeerde Out of Home Formule

Uit het GfK Formule Rapport 2017 blijkt dat SushiPoint, Bagels & Beans, AH to go en ISS Catering de best gewaardeerde Out of Home Formules zijn. D...

Volkorenbrood is populairste broodsoort
22 februari 2017Nieuws

Volkorenbrood is populairste broodsoort

Wie zijn gasten graag brood wil geven tijdens een lekker ontbijt of goede lunch, kan dan het beste volkorenbrood serveren. Uit onderzoek van onderzoek...

Column Pieter Punter: De nieuwe economie
10 november 2016Nieuws

Column Pieter Punter: De nieuwe economie

De wereld verandert snel, de taxi’s zijn overgenomen door Uber en hotels worden vervangen door privéhuizen; iedereen die een kamer leeg h...

Maaltijdbezorging groeit als kool
13 april 2016Nieuws

Maaltijdbezorging groeit als kool

Het bezorgen én afhalen van complete maaltijden is een markt met veel potentie en is op dit moment goed voor zo’n 876 miljoen maaltijden op jaarba...

Thuisbezorgd.nl start Europese campagne
19 februari 2016Nieuws

Thuisbezorgd.nl start Europese campagne

Thuisbezorgd.nl start in Europa omet zijn eerste pan-Europese merkcampagne. Die gaat gelijktijdig van start in vijf verschillende landen. *Time...

Brood ongezond? Klinkklare onzin!
20 juli 2015Nieuws

Brood ongezond? Klinkklare onzin!

Brood ligt al langer onder vuur. Het zou een dikmaker zijn en het eten van brood zou tot gezondheidsproblemen leiden. Maak je niet druk: deze beweri...

Brood ongezond? Klinkklare onzin!
29 juni 2015Nieuws

Brood ongezond? Klinkklare onzin!

Het imago van brood ligt al langer onder vuur. Het zou een dikmaker zijn en het eten van brood zou tot gezondheidsproblemen leiden. Maak je niet druk...

Bagels & Beans heeft beste formule
26 juni 2015Nieuws

Bagels & Beans heeft beste formule

Keten Bagels & Beans ontving gisteren opnieuw de GfK Out of Home Award in de categorie shopperhoreca. Ruim 8.000 consumentenbeoordelingen wezen Bagel...

Awards voor fastservice formules
30 juni 2014Nieuws

Awards voor fastservice formules

BP, Plaza Food for All, Douwe Egberts Café, Hutten en Toverland winnen de GfK Out of Home Formule Awards in respectievelijk de categorieën 'On the M...

Beste Bagels & Beans-barista
20 juni 2014Nieuws

Beste Bagels & Beans-barista

Pittige espresso en een pittige eindstrijd, dat waren de ingrediënten die de finale van de eerste Bagels & Beans Barista Championship tot een succes...

Trend: brood is ongezond
3 juni 2014Nieuws

Trend: brood is ongezond

In het vierde kwartaal van 2013 is er 3% minder brood verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Ook in 2014 zal er minder brood gegeten worden...

Brood? Nee, dank je
14 november 2013Nieuws

Brood? Nee, dank je

Nederlanders eten de laatste jaren minder brood dan voorheen. De gemiddelde broodconsumptie in ons land is in de eerste drie kwartalen van 2013 met 2,...

Verkoop van fairtrade producten stijgt
8 mei 2013Nieuws

Verkoop van fairtrade producten stijgt

Het aantal verkochte fairtrade levensmiddelen groeit. Zo zou 60 procent van de Nederlandse huishoudens per jaar één of meerdere fairtrade producten...

Kinderen willen snacks als ontbijt
2 november 2012Nieuws

Kinderen willen snacks als ontbijt

Deze week is op Paleis Soestdijk in Baarn de 10e editie van Het Nationaal Schoolontbijt gestart. De organisatie maakte de resultaten van twee recente...

Start campagne om vet te recyclen
8 oktober 2012Nieuws

Start campagne om vet te recyclen

Uit onderzoek van Intomart GfK blijkt dat ruim 60 procent van de bevolking bereid is om gebruikte vetten en oliën te recyclen. De campagne 'Vet, recy...

Kinderen eten te weinig haring
24 september 2012Nieuws

Kinderen eten te weinig haring

Uit consumptiecijfers van onderzoeksbureau GfK blijkt dat kinderen te weinig haring eten. De vis is vooral populair bij vijftigplussers. *Proefpro...

FSIN: horeca blijft onder druk staan
9 januari 2012Nieuws

FSIN: horeca blijft onder druk staan

De klassieke horeca en de catering hebben 2011 afgesloten met een licht omzetverlies, terwijl de inkoopprijzen met circa 2,5 procent stegen. Een behoo...

Nederlanders willen gezonder eten
15 november 2011Nieuws

Nederlanders willen gezonder eten

Steeds meer Nederlanders willen hun eetpatroon verbeteren: 41 procent wil gezonder eten. Tegelijk vindt 43 procent van de consumenten het moeilijk om...

Hollandse kost favoriet
14 maart 2009Nieuws

Hollandse kost favoriet

Nederlanders zetten het liefst de Hollandse pot op tafel. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek door GfK in opdracht van de Federatie Nede...