Awards voor fastservice formules

30 juni 2014 |
Awards voor fastservice formules<

BP, Plaza Food for All, Douwe Egberts Café, Hutten en Toverland winnen de GfK Out of Home Formule Awards in respectievelijk de categorieën 'On the Move',
'Fastservice', 'Shopper', 'Catering' en 'Leisure'. De GfK Out of Home Formule Awards zijn prijzen voor organisaties die zowel op beleving & gastvrijheid als op prijs & kwaliteit goed scoren. Ook loyaliteit is één van de beoordeelde factoren in het GfK consumentenonderzoek waarbij ruim 60 formules zijn beoordeeld op twintig aspecten door ruim 6000 gasten.

Tankstations
Flinke stijging bezorgt BP eerste plaats in 'On the Move'
BP is de winnaar van de categorie 'On the Move'. Zij maken een grote sprong in waardering en stijgen van de vijfde naar de eerste plaats in de categorie 'On the move'. Foodservice in BP tankstations scoort vooral goed op snelheid van de bediening, hygiënische bereiding en goede kwaliteit van het eten. Starbucks, winnaar van vorig jaar, volgt op de tweede plaats en scoort goed op de kwaliteit van de dranken. Julia weet te scoren met beleving en gastvrijheid en bezet net als vorig jaar de derde plaats in deze categorie.

Plaza Food for All hoogste score in 'Fastservice'
Plaza Food for All wint met hoge scores op zowel gastvrijheid als prijs en kwaliteit de categorie 'Fastservice'. Vorig jaar stond Plaza Food for All op de derde plaats. Nu passeren ze Kwalitaria, de winnaar van vorig jaar die op de tweede plaats eindigt. De waardering van Kwalitaria is overigens gelijk gebleven aan de score van afgelopen jaar. Ook Kwalitaria scoort hoog op onder andere gastvrijheid. Nieuw in de top drie is Snackpoint waar vooral de kwaliteit van eten wordt gewaardeerd.
Douwe Egberts Café wint in categorie 'Shopper Horeca'
Winnaar in de categorie 'Shopper Horeca' is de formule Douwe Egberts Café. De formule stijgt van de vierde naar de eerste plaats en scoort zowel met de kwaliteit van de dranken als beleving en gastvrijheid. De nummer twee Bagels & Beans scoort erg hoog op vriendelijkheid van het personeel, maar verliest toch in de breedte wat terrein ten opzichte van vorig jaar. De nummer drie, Delifrance oogst waardering met de kwaliteit van het eten en de hygiënische bereiding.

Hutten wint in de categorie 'Catering'
Nieuw is de categorie 'catering' waarin de tien grootste organisaties in bedrijfscatering zijn beoordeeld door de eigen gasten. De drie genomineerden Hutten, Prorest en SAB scoren goed op de aspecten vriendelijkheid, schone locaties en hygiënische bereiding. Hutten weet de overwinning binnen te slepen, doordat zij door hun eigen gasten het beste beoordeeld worden. Op de tweede plaats in deze categorie eindigt Prorest, nipt voor SAB die de top drie compleet maakt.

Toverland als best beoordeeld in categorie 'Leisure'
In de categorie 'Leisure' werden zeventien grote pretparken en dierentuinen door de bezoekers beoordeeld op het foodservice aanbod binnen het park. Opvallend zijn de grote verschillen tussen parken waarbij de winnaar Toverland goed scoort op gastvrijheid en beleving maar daarnaast ook het verschil weet te maken met haar prijsimago. Burgers Zoo eindigt als tweede en scoort met name hoog op loyaliteitsaspecten als waarmaken van verwachtingen en herhalingsbezoek. Efteling scoort goed op gastvrijheid en beleving en kent veel aanbevelers voor de foodservice in het park. De lagere scores op prijsaspecten bezorgen de Efteling uiteindelijk de derde plaats.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: