Awards voor fastservice formules

30 juni 2014 |
Awards voor fastservice formules<

BP, Plaza Food for All, Douwe Egberts Café, Hutten en Toverland winnen de GfK Out of Home Formule Awards in respectievelijk de categorieën 'On the Move',
'Fastservice', 'Shopper', 'Catering' en 'Leisure'. De GfK Out of Home Formule Awards zijn prijzen voor organisaties die zowel op beleving & gastvrijheid als op prijs & kwaliteit goed scoren. Ook loyaliteit is één van de beoordeelde factoren in het GfK consumentenonderzoek waarbij ruim 60 formules zijn beoordeeld op twintig aspecten door ruim 6000 gasten.

Tankstations
Flinke stijging bezorgt BP eerste plaats in 'On the Move'
BP is de winnaar van de categorie 'On the Move'. Zij maken een grote sprong in waardering en stijgen van de vijfde naar de eerste plaats in de categorie 'On the move'. Foodservice in BP tankstations scoort vooral goed op snelheid van de bediening, hygiënische bereiding en goede kwaliteit van het eten. Starbucks, winnaar van vorig jaar, volgt op de tweede plaats en scoort goed op de kwaliteit van de dranken. Julia weet te scoren met beleving en gastvrijheid en bezet net als vorig jaar de derde plaats in deze categorie.

Plaza Food for All hoogste score in 'Fastservice'
Plaza Food for All wint met hoge scores op zowel gastvrijheid als prijs en kwaliteit de categorie 'Fastservice'. Vorig jaar stond Plaza Food for All op de derde plaats. Nu passeren ze Kwalitaria, de winnaar van vorig jaar die op de tweede plaats eindigt. De waardering van Kwalitaria is overigens gelijk gebleven aan de score van afgelopen jaar. Ook Kwalitaria scoort hoog op onder andere gastvrijheid. Nieuw in de top drie is Snackpoint waar vooral de kwaliteit van eten wordt gewaardeerd.
Douwe Egberts Café wint in categorie 'Shopper Horeca'
Winnaar in de categorie 'Shopper Horeca' is de formule Douwe Egberts Café. De formule stijgt van de vierde naar de eerste plaats en scoort zowel met de kwaliteit van de dranken als beleving en gastvrijheid. De nummer twee Bagels & Beans scoort erg hoog op vriendelijkheid van het personeel, maar verliest toch in de breedte wat terrein ten opzichte van vorig jaar. De nummer drie, Delifrance oogst waardering met de kwaliteit van het eten en de hygiënische bereiding.

Hutten wint in de categorie 'Catering'
Nieuw is de categorie 'catering' waarin de tien grootste organisaties in bedrijfscatering zijn beoordeeld door de eigen gasten. De drie genomineerden Hutten, Prorest en SAB scoren goed op de aspecten vriendelijkheid, schone locaties en hygiënische bereiding. Hutten weet de overwinning binnen te slepen, doordat zij door hun eigen gasten het beste beoordeeld worden. Op de tweede plaats in deze categorie eindigt Prorest, nipt voor SAB die de top drie compleet maakt.

Toverland als best beoordeeld in categorie 'Leisure'
In de categorie 'Leisure' werden zeventien grote pretparken en dierentuinen door de bezoekers beoordeeld op het foodservice aanbod binnen het park. Opvallend zijn de grote verschillen tussen parken waarbij de winnaar Toverland goed scoort op gastvrijheid en beleving maar daarnaast ook het verschil weet te maken met haar prijsimago. Burgers Zoo eindigt als tweede en scoort met name hoog op loyaliteitsaspecten als waarmaken van verwachtingen en herhalingsbezoek. Efteling scoort goed op gastvrijheid en beleving en kent veel aanbevelers voor de foodservice in het park. De lagere scores op prijsaspecten bezorgen de Efteling uiteindelijk de derde plaats.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: