Beste Bagels & Beans-barista

20 juni 2014 |
Beste Bagels & Beans-barista<

Pittige espresso en een pittige eindstrijd, dat waren de ingrediënten die de finale van de eerste Bagels & Beans Barista Championship tot een succes maakten. Barista’s van verschillende
vestigingen gooiden alles in de strijd voor eeuwige roem en een ticket naar de Bagels & Beans koffieplantage in Panama.

Aan het IJ
es deelnemers hadden zich in de voorrondes van de eerste Bagels & Beans Barista Championship weten te kwalificeren voor de finale op donderdag 19 juni 2014. Deze vond plaats op een inspirerende locatie: de vorige maand geopende vrijplaats aan het IJ in Amsterdam. De nieuwe vestiging was volgepakt met medewerkers en supporters die hun favorieten kwamen aanmoedigen.

Utrecht wint
Na een spannende wedstrijd, zonder onterecht toegekende penalty’s, wees de jury Lenneke Schellingerhout van de Bagels & Beans aan de Biltstraat in Utrecht aan als terechte winnares. Wendy van Dijk (Bagels & Beans Heerlen) werd tweede en Marlous Teunissen (Bagels & Beans Deventer) derde.

Juryoordeel
Het juryoordeel luidde als volgt: ''Alles was tot in de puntjes verzorgd bij Lenneke, de espresso en cappuccino waren perfect! Ze wist haar kennis en passie over koffie en koffiebonen goed te verwoorden.’ Winnende barista Lenneke toonde zich dolenthousiast met haar winst: ‘Ik heb nog nooit iets gewonnen, maar nu deze prachtige prijs! Het was superleuk om mee te doen, ik vond het nog leuker dan verwacht.’En hoe zat het met de koffiezenuwen tijdens de wedstrijd? ‘Ik dacht dat ik heel erg zenuwachtig zou zijn, maar dat viel gelukkig mee.''

Koffieskills
De Bagels & Beans Barista Championship is een spannende wedstrijd waarbij medewerkers van Bagels & Beans hun niet geringe koffieskills in de strijd gooien. De deelnemers maken een espresso, een cappuccino en een signature coffee, een zelfbedachte koffie die laat zien waar de barista voor staat. Een jury van vier professionele koffieleuten, waaronder Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, beoordeelt de drie koffies op smaak, maar let ook op werkwijze en techniek.

Panama
Naast eeuwige koffieroem krijgt de winnaar van de Barista Championship een geheel verzorgde reis naar de koffieplantage van de familie Janson in Panama. Dit is de plantage waar de koffiebonen van Bagels & Beans vandaan komen. De koffiebonen van de familie Janson zijn niet alleen van superieure kwaliteit, ze worden ook op eerlijke en duurzame wijze verbouwd. Voor de winnende barista is het bezoek aan de plantage een uitgelezen mogelijkheid om meer te leren over de producten die ze dagelijks bereidt. En daarnaast is het natuurlijk een fantastisch mooie vakantie.

Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is een eigentijds horecaconcept dat in 1996 startte aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De opvallend andere ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels heeft de winkel voor koffie, bagels en geluk 60 vestigingen in heel Nederland en één in Aken, Duitsland.

Op de menukaart van Bagels & Beans staan onder meer belegde bagels, bijvoorbeeld met vegetarische tonijnsalade of het rookkippetje met avocado en tomaat, diverse koffies, superfoods, salades en verse sappen.

Vorig jaar won Bagels & Beans een GFK Out-of-Home formule Award in de categorie Shopperhoreca. Ook mag het bedrijf zich net als in 2007 winnaar noemen van de AD Koffietest 2013 met de vestiging in ’s-Hertogenbosch.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: