Beste Bagels & Beans-barista

20 juni 2014 |
Beste Bagels & Beans-barista<

Pittige espresso en een pittige eindstrijd, dat waren de ingrediënten die de finale van de eerste Bagels & Beans Barista Championship tot een succes maakten. Barista’s van verschillende
vestigingen gooiden alles in de strijd voor eeuwige roem en een ticket naar de Bagels & Beans koffieplantage in Panama.

Aan het IJ
es deelnemers hadden zich in de voorrondes van de eerste Bagels & Beans Barista Championship weten te kwalificeren voor de finale op donderdag 19 juni 2014. Deze vond plaats op een inspirerende locatie: de vorige maand geopende vrijplaats aan het IJ in Amsterdam. De nieuwe vestiging was volgepakt met medewerkers en supporters die hun favorieten kwamen aanmoedigen.

Utrecht wint
Na een spannende wedstrijd, zonder onterecht toegekende penalty’s, wees de jury Lenneke Schellingerhout van de Bagels & Beans aan de Biltstraat in Utrecht aan als terechte winnares. Wendy van Dijk (Bagels & Beans Heerlen) werd tweede en Marlous Teunissen (Bagels & Beans Deventer) derde.

Juryoordeel
Het juryoordeel luidde als volgt: ''Alles was tot in de puntjes verzorgd bij Lenneke, de espresso en cappuccino waren perfect! Ze wist haar kennis en passie over koffie en koffiebonen goed te verwoorden.’ Winnende barista Lenneke toonde zich dolenthousiast met haar winst: ‘Ik heb nog nooit iets gewonnen, maar nu deze prachtige prijs! Het was superleuk om mee te doen, ik vond het nog leuker dan verwacht.’En hoe zat het met de koffiezenuwen tijdens de wedstrijd? ‘Ik dacht dat ik heel erg zenuwachtig zou zijn, maar dat viel gelukkig mee.''

Koffieskills
De Bagels & Beans Barista Championship is een spannende wedstrijd waarbij medewerkers van Bagels & Beans hun niet geringe koffieskills in de strijd gooien. De deelnemers maken een espresso, een cappuccino en een signature coffee, een zelfbedachte koffie die laat zien waar de barista voor staat. Een jury van vier professionele koffieleuten, waaronder Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, beoordeelt de drie koffies op smaak, maar let ook op werkwijze en techniek.

Panama
Naast eeuwige koffieroem krijgt de winnaar van de Barista Championship een geheel verzorgde reis naar de koffieplantage van de familie Janson in Panama. Dit is de plantage waar de koffiebonen van Bagels & Beans vandaan komen. De koffiebonen van de familie Janson zijn niet alleen van superieure kwaliteit, ze worden ook op eerlijke en duurzame wijze verbouwd. Voor de winnende barista is het bezoek aan de plantage een uitgelezen mogelijkheid om meer te leren over de producten die ze dagelijks bereidt. En daarnaast is het natuurlijk een fantastisch mooie vakantie.

Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is een eigentijds horecaconcept dat in 1996 startte aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De opvallend andere ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels heeft de winkel voor koffie, bagels en geluk 60 vestigingen in heel Nederland en één in Aken, Duitsland.

Op de menukaart van Bagels & Beans staan onder meer belegde bagels, bijvoorbeeld met vegetarische tonijnsalade of het rookkippetje met avocado en tomaat, diverse koffies, superfoods, salades en verse sappen.

Vorig jaar won Bagels & Beans een GFK Out-of-Home formule Award in de categorie Shopperhoreca. Ook mag het bedrijf zich net als in 2007 winnaar noemen van de AD Koffietest 2013 met de vestiging in ’s-Hertogenbosch.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: