Beste Bagels & Beans-barista

20 juni 2014 |
Beste Bagels & Beans-barista<

Pittige espresso en een pittige eindstrijd, dat waren de ingrediënten die de finale van de eerste Bagels & Beans Barista Championship tot een succes maakten. Barista’s van verschillende
vestigingen gooiden alles in de strijd voor eeuwige roem en een ticket naar de Bagels & Beans koffieplantage in Panama.

Aan het IJ
es deelnemers hadden zich in de voorrondes van de eerste Bagels & Beans Barista Championship weten te kwalificeren voor de finale op donderdag 19 juni 2014. Deze vond plaats op een inspirerende locatie: de vorige maand geopende vrijplaats aan het IJ in Amsterdam. De nieuwe vestiging was volgepakt met medewerkers en supporters die hun favorieten kwamen aanmoedigen.

Utrecht wint
Na een spannende wedstrijd, zonder onterecht toegekende penalty’s, wees de jury Lenneke Schellingerhout van de Bagels & Beans aan de Biltstraat in Utrecht aan als terechte winnares. Wendy van Dijk (Bagels & Beans Heerlen) werd tweede en Marlous Teunissen (Bagels & Beans Deventer) derde.

Juryoordeel
Het juryoordeel luidde als volgt: ''Alles was tot in de puntjes verzorgd bij Lenneke, de espresso en cappuccino waren perfect! Ze wist haar kennis en passie over koffie en koffiebonen goed te verwoorden.’ Winnende barista Lenneke toonde zich dolenthousiast met haar winst: ‘Ik heb nog nooit iets gewonnen, maar nu deze prachtige prijs! Het was superleuk om mee te doen, ik vond het nog leuker dan verwacht.’En hoe zat het met de koffiezenuwen tijdens de wedstrijd? ‘Ik dacht dat ik heel erg zenuwachtig zou zijn, maar dat viel gelukkig mee.''

Koffieskills
De Bagels & Beans Barista Championship is een spannende wedstrijd waarbij medewerkers van Bagels & Beans hun niet geringe koffieskills in de strijd gooien. De deelnemers maken een espresso, een cappuccino en een signature coffee, een zelfbedachte koffie die laat zien waar de barista voor staat. Een jury van vier professionele koffieleuten, waaronder Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, beoordeelt de drie koffies op smaak, maar let ook op werkwijze en techniek.

Panama
Naast eeuwige koffieroem krijgt de winnaar van de Barista Championship een geheel verzorgde reis naar de koffieplantage van de familie Janson in Panama. Dit is de plantage waar de koffiebonen van Bagels & Beans vandaan komen. De koffiebonen van de familie Janson zijn niet alleen van superieure kwaliteit, ze worden ook op eerlijke en duurzame wijze verbouwd. Voor de winnende barista is het bezoek aan de plantage een uitgelezen mogelijkheid om meer te leren over de producten die ze dagelijks bereidt. En daarnaast is het natuurlijk een fantastisch mooie vakantie.

Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is een eigentijds horecaconcept dat in 1996 startte aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De opvallend andere ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels heeft de winkel voor koffie, bagels en geluk 60 vestigingen in heel Nederland en één in Aken, Duitsland.

Op de menukaart van Bagels & Beans staan onder meer belegde bagels, bijvoorbeeld met vegetarische tonijnsalade of het rookkippetje met avocado en tomaat, diverse koffies, superfoods, salades en verse sappen.

Vorig jaar won Bagels & Beans een GFK Out-of-Home formule Award in de categorie Shopperhoreca. Ook mag het bedrijf zich net als in 2007 winnaar noemen van de AD Koffietest 2013 met de vestiging in ’s-Hertogenbosch.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: