U heeft gezocht op : hotdog

1 november 2019 Vega
Bestellingen vegan maaltijden in 12 maanden met 450% gestegen

De trend van vegan eten zet onverminderd door in Nederland. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met wat ze eten en kiezen daarbij voor een vegetarische of zelfs veganistische lifestyle. Ter gelegenheid van World Vegan Day, op vrijdag 1 november, brengt maaltijdplatform Deliveroo daarom deze trend i...

30 september 2019 Awards
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden 2020 geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k...

29 augustus 2019 Awards
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k...

7 augustus 2019 Food Vega
Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is...

19 december 2018 Columns Blog
Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graa...

3 december 2018 Awards Culinair
Meld je aan voor de Lekkerste Wedstrijden

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert in 2019 voor de 35e (!) keer vakwedstrijden voor de horeca. In die tijd heeft de stichting zich ontwikkeld tot een professionele organisatie die maar liefst 12 verschillende wedstrijden op het programma heeft staan voor allerlei verschillende discipline...

18 september 2018 Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

12 juni 2018 Interview Longread
Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"

Peter Procee zit al tientallen jaren in de horeca, en niet zonder succes. In Leeuwarden legde hij 24 jaar geleden de basis voor zijn lunchzaak zoals die nu is. Het Broodhuys is een jaar geleden grondig verbouwd, waarbij de originele details uit het monumentale pand bewaard zijn gebleven. We brachten...

6 juni 2018 Opening Fastfood
Five Guys opent in Almere Centrum

Hamburgerfans kunnen binnenkort hun hart ophalen in Almere Centrum. 11 juni opent aan het Forum een vestiging van het populaire hamburgerrestaurant Five Guys. Op het menu staan verschillende, versgebakken hamburgers, maar ook andere Amerikaanse klassiekers als hotdogs, BLT’s en heerlijke milks...

9 mei 2018 Amsterdam
MaMa Kelly Amsterdam nu ook Lunchroom

Nadat MaMa Kelly in november 2017 haar roze deuren opende in het Olympisch Stadion in Amsterdam, heeft ze menig fijnproever verblijd. De hotspot die bekend staat om haar eigenzinnige interieur en befaamde kip en kreeft, breidt haar menu uit; vanaf heden serveert zij tevens een verrassend veelzijdige...

30 maart 2018 Video Brood
Gratis classic streetfood broodpakket

Daarnaast is er de Banquet d'Or fully-baked pistolet in wit en bruin, waarbij afbakken niet meer nodig is. Je hoeft deze enkel te ontdooien. Daarmee besparen ondernemers op de stroom- en personeelskosten. Ook hebben deze pistolets een kleinere doos. Een ander belangrijk voordeel is dat ondernemers a...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg...

15 februari 2018 Food Achtergronden
Nieuw: Koreaans streetfood in Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal opent in de komende weken drie nieuwe keukens, en breidt hiermee het aanbod in één klap flink uit. Vanaf dit weekend kun je als gast in de foodhal Koreaans streetfood bestellen. En in de eerste week van maart openen een Indiase keuken én een gloednieuw burge...

28 november 2017 trends Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: trendy monoconcepten in een groeiende stad

Utrecht is een snelgroeiende stad en de horeca groeit mee. Wat dacht je van de koffiekenners van 30ml of de bewuste horeca in Kopi Susu in de wijk Lombok? We bezochten eveneens de nieuwe concepten van HMSHost in het vernieuwde Hoog Catharijne en gingen langs bij SLA in de Nachtegaalstraat. De interv...

5 oktober 2017 Food Achtergronden
Melkweg opent podium voor street food: The Food Stage

Poppodium De Melkweg in Amsterdam opent in samenwerking met cateringbureau The Food Line-up een tijdelijk restaurant: The Food Stage. Het restaurant moet een podium worden voor het beste street food van Nederland. The Food Stage opent op 18 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, en blijft minim...

22 november 2016 Opening
Pathé lanceert nieuw horecaconcept Charlie’s Rotterdam

Op dinsdag 13 december 2016 opent Pathé officieel de deuren van het nieuwe horecaconcept Charlie’s Rotterdam aan het Schouwburgplein. De herontwikkeling van het stationsgebied en de omgeving van het Schouwburgplein in Rotterdam bood een uitgelezen kans om Pathé Schouwburgplein ee...

30 september 2016 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 4: Fabers, Alkmaar

De vierde genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland is Fabers uit Alkmaar. Chef-kok Nick Castricum stuurde zijn Broodje Fabers in. Het is een 'hotdog style' broodje (surf&turf). Zoals Nick zelf zijn broodje omschrijft: 'Krokant en warm hotdogbroo...

10 mei 2016
Wie heeft de Ultimate Bite?

Vanaf januari konden locaties zich inschrijven voor de Ultimate Bite challenge. Wie maakt de lekkerste sandwich, wrap, hotdog of burger? Finalisten zijn bekend Inmiddels is de inschrijvingstermijn verstreken en binnenkort worden de finalisten van The Ultimate Bite bekend gemaakt. Via de ondersta...

8 april 2016
Broodje Unox biedt de horeca omzetkansen

Unox heeft het bekende Broodje Unox in een nieuw jasje gestopt. Met een nieuw logo wordt de aftrap gegeven voor een campagne die zich nu extra richt op de evenementenbranche en het out of home segment. Met gratis oranje schorten en speciale hotpots maakt Broodje Unox zich op voor Koningsdag 2016. ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Funny hotdog

Ingrediënten (1 persoon) 1 Hotdog Sandwichbroodje (Pastridor) 1 Frankfurter worst tomatenketchup uienpoeder geraspte cheddar kaas Bereiding Ontdooi het Hotdog Sandwichbroodje of bak het even kort af (4 minuten). Snij het broodje open en leg er een warme Frankfurter worst tussen. Sp...

1 januari 2016 Brood Recepten
Broodje U

Ingrediënten (1 persoon) U-broodje (Pastridor) vulling (gehaktstaaf of worst) saus naar keuze garnering/topping Bereiding Laat een U-broodje ontdooien of bak het even kort af (4 minuten). Leg een warme gehaktstaaf of worst in het broodje en trek er een rechte streep met saus over. E...

2 december 2015
'Nederlandse lunchcultuur bestaat niet'

Heeft de smaak van de Nederlander zich ontwikkeld de laatste decennia? Wat zijn de smaaktrends op dit ogenblik? Er is misschien maar één man in Nederland die het begrip smaak kan vangen in wetenschappelijke data. Pieter Punter is sensorisch psycholoog en richtte in 1987 OP&P op. Dit bedrijf test ...

26 november 2015 Columns Food Achtergronden
Smaakgoeroe Pieter Punter: 'Nederlandse lunchcultuur? Een broodtrommel mee naar kantoor'

Deze uitgave staat geheel in het teken van recepten. Smakelijke recepten, wat ons betreft. Maar wat is smaak? Heeft de smaak van de Nederlander zich ontwikkeld de laatste decennia? Wat zijn de smaaktrends op dit ogenblik? Er is misschien maar één man in Nederland die het begrip smaak k...

30 oktober 2015
Verkoop jij nog geen hotdogs?

In september kon je in Lunchroom lezen over de Burgerfabriek in Amsterdam. De eigenaren, Tommie en Monique, laten weten dat op korte termijn de derde zaak geopend wordt. Goed nieuws en een bewijs dat de single-item restaurants zeer populair zijn. Bovendien blijkt de hotdog 'the next big thing' te ...

23 september 2015
Amsterdamse branie in een hamburger-hotspot

Ken je het stripboek ‘De Krimson-crisis’ uit de Suske en Wiske-reeks? Onze zesharige vriend Lambik keert terug in België na een lang verblijf in het buitenland. Wanneer hij bloemen wil kopen, blijkt de bloemist vervangen door een elektronicawinkel en wanneer Lambik in de kroeg een pint wil bes...

22 september 2015
Restaurant Burgers' Zoo krijgt make-over

Koninklijke Burgers’ Zoo maakt bekend dat het in de maand november het bestaande Park Restaurant volledig gaat verbouwen en restylen tot een hip en eigentijds familierestaurant. "Het doel is om bezoekers in een sfeervolle en relaxte omgeving te verrassen met een ambachtelijk horecaproduct, waarbi...

3 maart 2015
Blog Wobbe van Zoelen, Anne&Max

De trends vliegen om je oren; glutenvrij, superfoods, goede vetten, oergranen en meer. Aan de ene kant ambachtelijk gegrilde hamburgers en hotdogs op niveau en aan de andere kant groenteshakes, haverbrood en rawfood. En nu? Meegaan met de trend Midden tussen al die trends en het mediageweld ro...

29 september 2014
Michelinsterren voor gastro pubs

De Michelingids begint in te zien dat de minder traditionele eetgelegenheden ook een ster kunnen verdienen. Er zijn 14 sterren verdeeld onder 'country pubs', een 'curry house' een tapasbar en een champagne en hotdog bar. Gastro pubs In Groot-Brittannië is de ster ontnomen van een aantal geves...

24 september 2014
Amerikaans eten in Zoetermeer

Op 29 september opent in Zoetermeer Hudson Bar & Kitchen; een ware culinaire ontdekkingstocht door de Verenigde Staten. Het restaurant is net buiten het centrum gevestigd en is daarmee ook een geschikte locatie voor evenementen en groepen. Dit vleugje Big Apple in Zoetermeer zal op 6 oktober offici...

24 december 2013
De Theetantes van Pink Lemon

Lunchroom Pink Lemon bestaat bijna 10 jaar en heeft er sinds vorig jaar een nieuwe concept bij: De Theetantes. Dit zijn gezellige dames die met hun roze caravan een lunch komen verzorgen, een picknick in elkaar zetten of een high tea in het bos organiseren. Rollende keuken Naast de ijskar en...

5 oktober 2012
Wij eten pizza met hotdog, aldus de VS

Een onderzoekje van het Amerikaanse pizzabedrijf Grande Pizza Co brengt een aantal opzienbarende feiten over pizza's aan het licht. Zo zouden wij in Nederland het liefst pizza met hotdog eten. In het overzicht met de favoriete toppings van diverse landen buiten de VS staat: "Amsterdam, the kingdom ...

12 april 2012
Nieuwe snack: pizza met hotdog

De Amerikaanse restaurantketen Pizza Hut heeft een nieuwe fastfoodsnack op de markt gebracht. In Engeland kan men nu een 'pizzadog' bestellen. Britse pizzadog De pizzadog bestaat uit een pizza waar in de pizzarand een hotdog is verwerkt. De snack is alleen via internet en in Groot-Brittannië te...

16 juni 2011
Pierre Wind laat mensen naar fruit 'snacken'

Om het zomerfruit seizoen in te luiden, is snackend Amsterdam deze week wakker geschud door Pierre Wind. Onder het motto ‘ik snack naar fruit’ gaf de excentrieke kok op de Dam in Amsterdam het startschot voor een aantal bakfietsen, die volgeladen met zomerfruit de stad in trokken. Op verschi...

6 mei 2011
Brood in de uitverkoop

Lunchroomhouders opgelet! Wilt u brood verkopen op grote schaal en heeft u een dikke portemonnee? Dan kunt u uw lunchroom uitbreiden met de brood- en taarttak van Sara Lee. Het Amerikaanse voedingsbedrijf Sara Lee, in Nederland bekend van onder meer Douwe Egberts koffie en Pickwick thee, is op zoek ...

20 januari 2011
Bizar lunchgerecht van de week 4

Die eeuwige hotdog is een beetje passé moeten de makers van dit gerecht gedachten hebben. Maar of deze octopussen wel hot zijn? Hier geldt vooral: Less is more. Wel leuk voor bij een Beatles thema avond, luistert het liedje Octopus's garden leuk op!...

5 januari 2011
Alle foodtrends van 2011 op een rijtje

Ieder dagblad, magazine en trendbureau heeft inmiddels wel een rijtje met de allerlaatste foodtrends voor het nieuwe jaar. Opmerkelijk is dat alle 'lijstjes' inhoudelijk sterk verschillen. Foodtrends lijken haast net zo vluchtig geworden als de laatste modetrends. Toch zijn veel foodtrends ingegeven...

1 juni 2000 Longread
What’s in a name?

Niet lang geleden mochten een paar Nederlanders ‘in den vreemde’ voor de tv-camera vertellen wat zij het meest misten. Het antwoord van een ambassadeursdochter in Moskou was opmerkelijk: ‘De HEMA.’ Deze winkelketen als icoon van de Nederlandse cultuur... Ja, waarom niet? Iede...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: