Pierre Wind laat mensen naar fruit 'snacken'

16 juni 2011 |
Pierre Wind laat mensen naar fruit 'snacken'<

Om het zomerfruit seizoen in te luiden, is snackend Amsterdam deze week wakker geschud door Pierre Wind. Onder het motto ‘ik snack naar fruit’ gaf de excentrieke kok op de Dam in Amsterdam het startschot voor een aantal bakfietsen, die volgeladen met zomerfruit de stad in trokken.

Op verschillende snacklocaties werden snackers verleid om hun hamburger, hotdog of frietje in te ruilen voor een veel gezonder alternatief; een overheerlijk bakje zomerfruit.

Confrontatie
Onder leiding van Pierre Wind werden mensen bij verschillende fastfood restaurants geconfronteerd met de gezonde snacks op smakelijke zomerfruitfietsen. Het doel van de actie is om Nederlanders ervan bewust te maken dat fruit juist in de zomer een gezond alternatief is voor minder gezonde snacks en tussendoortjes.

Beschikbaarheid probleem
“Uit ervaring weten we dat als mensen de keuze hebben tussen een lekker bakje fruit of een minder gezond snack alternatief, ze het liefst kiezen voor het bakje fruit”, aldus Silvia van den Aardweg van organisator GroentenFruit Bureau.

“Het probleem is echter dat het fruit alternatief lang niet altijd ter plekke beschikbaar is. Vandaar dat we deze dag bewust de locaties opzochten waar mensen minder gezonde snacks nuttigen. Daar hebben we ze met onze fietsen vol fruit verleid tot een gezondere keuze. Namelijk de keuze voor een bakje zomerfruit.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: