Pierre Wind laat mensen naar fruit 'snacken'

16 juni 2011 |
Pierre Wind laat mensen naar fruit 'snacken'<

Om het zomerfruit seizoen in te luiden, is snackend Amsterdam deze week wakker geschud door Pierre Wind. Onder het motto ‘ik snack naar fruit’ gaf de excentrieke kok op de Dam in Amsterdam het startschot voor een aantal bakfietsen, die volgeladen met zomerfruit de stad in trokken.

Op verschillende snacklocaties werden snackers verleid om hun hamburger, hotdog of frietje in te ruilen voor een veel gezonder alternatief; een overheerlijk bakje zomerfruit.

Confrontatie
Onder leiding van Pierre Wind werden mensen bij verschillende fastfood restaurants geconfronteerd met de gezonde snacks op smakelijke zomerfruitfietsen. Het doel van de actie is om Nederlanders ervan bewust te maken dat fruit juist in de zomer een gezond alternatief is voor minder gezonde snacks en tussendoortjes.

Beschikbaarheid probleem
“Uit ervaring weten we dat als mensen de keuze hebben tussen een lekker bakje fruit of een minder gezond snack alternatief, ze het liefst kiezen voor het bakje fruit”, aldus Silvia van den Aardweg van organisator GroentenFruit Bureau.

“Het probleem is echter dat het fruit alternatief lang niet altijd ter plekke beschikbaar is. Vandaar dat we deze dag bewust de locaties opzochten waar mensen minder gezonde snacks nuttigen. Daar hebben we ze met onze fietsen vol fruit verleid tot een gezondere keuze. Namelijk de keuze voor een bakje zomerfruit.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: