Bar Kartel - little kitchen: de nieuwste hotspot van Amsterdam

17 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Geïnspireerd door de foodtrucks op festivals met gerechten uit verschillende culturen – oftewel foodkartels - en het buitengevoel, haalt de nieuwste hotspot van Amsterdam de outdoor experience naar binnen. Met een keuken die streetfood gerechten van over de hele wereld serveert is er dan ook gekozen voor de passende naam Bar Kartel – little kitchen. Een interieur die het buitengevoel ondersteunt, shared dining, en de borrel die na de laatste keukenshift wordt ingezet, maken de experience compleet. Kortom: good vibes only. Bar Kartel – little kitchen opende op 13 augustus officieel haar deuren op de Overtoom.

Wereldwijde gerechten

Eén plek voor wereldwijde gerechten; waar Amsterdam dit miste brengt Bar Kartel – little kitchen hier verandering in. Mexico, Amerika, de Cariben, Afrika, Azië en niet te vergeten Europa. Van traditionele gerechten zoals taco’s en shakshuka tot de fusion hotdog met merquez, Indiase curry met Afrikaanse twist en bananentosti met noga chocolade. En van vlees tot vegetarisch en vegan. You name it, they serve it. Van keuzestress is met het shared dining concept echter geen sprake. Samen met je gezelschap kun je van elk land proeven. Als finishing touch wordt een internationale selectie aan cocktails, bieren en wijnen geschonken die de smaken in de gerechten naar boven halen.

De outdoor experience wordt compleet gemaakt door een interieur vol planten, foodtruck features, betonlook, en zelfs een garagedeur. Dineren onder een pergola vol lichtjes, aan de chefs table door een kruidentuintje heen kijken hoe jouw gerechten worden bereid, of chillen in een van de loungehoeken. Het kan allemaal. Een bezoek aan deze nieuwe culinaire hotspot, voelt als een mini-vakantie.

Borrel en muziek

Na de laatste keukenshift is er geen reden om naar huis te gaan, want dan worden tafels ingeklapt en stepped de barman zijn game up. De ideale plek om na je diner te blijven hangen en te genieten van een borrel en muziek. In het weekend kun je tot 03:00 uur door, waarna je je vaste uitstapje naar de fastfood tent ook nog eens kunt overslaan. Bar Kartel – little kitchen heeft namelijk een heus snackluik achterin het restaurant. Ook nog eens de duurzame aanpak, want de gerechten uit het snackluik worden bereid met ingrediënten die anders in de prullenbak zouden verdwijnen.

Bekende en nieuwe smaken. Werken, chillen, dansen, aan de bar hangen en mensen ontmoeten. Bar Kartel – little kitchen biedt 365 dagen per jaar voor ieder wat wils, letterlijk.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: