Melkweg opent podium voor street food: The Food Stage

5 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Poppodium De Melkweg in Amsterdam opent in samenwerking met cateringbureau The Food Line-up een tijdelijk restaurant: The Food Stage. Het restaurant moet een podium worden voor het beste street food van Nederland. The Food Stage opent op 18 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, en blijft minimaal drie maanden lang geopend.

Naast muzikanten zal De Melkweg de komende drie maanden ook chefs programmeren. The Food Stage is een restaurant annex street food bar waar elke middag en avond drie tot vier chefs tegelijk hun street food-specialiteiten zullen bereiden. Samen zorgen zij voor een wisselend menu van zo’n twaalf gerechten, van elk rond de 8,50 euro. De gerechten worden niet alleen in de keuken, maar ook ‘live’ aan werkstations in het restaurant klaargemaakt.

Diversiteit

Het idee achter The Food Stage komt voort uit het brede aanbod van De Melkweg. Geert van Itallie, algemeen & artistiek directeur van De Melkweg: “Bijna iedere dag hebben we optredens van artiesten in uiteenlopende genres en daarmee trekken we een zeer divers publiek. Die diversiteit streven we ook na in ons horeca-aanbod. Zo kwamen we samen met The Food Line-up op het idee om met verschillende chefs tegelijkertijd te werken en hen te presenteren als artiesten. Een Food Stage dus.”

Ultieme snack

Lotte Wouters van The Food Line-Up: “Een avond stappen is tegenwoordig niet meer compleet zonder goed eten. Maar uitgebreid dineren lukt niet altijd als je naar een concert gaat, en dan is street food de beste optie. Wij brengen het beste wat Nederland op dat gebied te bieden heeft op één plek en in één menu samen in hartje Amsterdam. Ik roep al jaren dat eten het nieuwe uitgaan is. The Food Stage wordt daar het ultieme voorbeeld van."

Van burgers tot sterrensnack

Op www.thefoodstage.nl wordt wekelijks bekend gemaakt welke chefs er die week geprogrammeerd zijn. Een kleine greep uit het aanbod: Simon Parrott van The Beef Chief zal burgers en frieten ‘kamikaze stijl’ bereiden. Coen van Dijk van Sla-gerei maakt zoete aardappel wafels met gekonfijte eend. Janet Yuen van Glacier Fou maakt ter plekke ijs metmiso en beurre noisette en worstmakers Brandt & Levie gaan culinaire hotdogs bereiden. Maar er zullen ook chefs van gerenommeerde restaurants met een voorliefde voor street food worden geprogrammeerd. Zo maken de Rotterdamse chefs en restaurateurs Marnix Benschop en Alexander Wong Chinees street food. Ook voor cocktails zijn specialisten aangetrokken: Tess Posthumus en Timo Janse, de twee beste bartenders van Nederland, creëren speciaal voor The Food Stage signatuur cocktails.

Praktische informatie

The Food Stage is gevestigd in het Melkweg Café en is bereikbaar via een eigen ingang aan de Marnixstraat 409 en via de centrale hal van De Melkweg. Het restaurant is er dus niet alleen voor bezoekers en artiesten van het poppodium, maar voor iedereen die uitgaat rond het Leidseplein. The Food Stage is geopend op vrijdag en zaterdag van 11:30 – 01:00 uur. De keuken sluit om 22.00 uur. Tijdens het Amsterdam Dance Event en andere grote evenementen zijn de openingstijden ruimer. Check www.thefoodstage.nl voor actuele openingstijden.

Over De Melkweg

De Melkweg staat voor popcultuur in de breedste zin van het woord. Honderden concerten, clubnachten, (muziek)films, theatervoorstellingen, exposities en multidisciplinaire evenementen trekken jaarlijks in totaal meer dan 400.000 bezoekers.

Over The Food Line-up

The Food Line-up is een vooruitstrevend cateringbureau van food- en muziekfanaten Lotte Wouters en Maartje Nelissen. Hun missie om eten een hoofdrol te geven op grote muzikale evenementen lijkt inmiddels volbracht. Tegenwoordig geeft The Food Line-up eten & drinken een belangrijke rol op grote zakelijke evenementen door line-ups te bouwen met de beste food & drank specialisten van Nederland en België.

The Food Stage - podium voor het beste street food van Nederland.

Marnixstraat 409, 1017 Amsterdam. 
www.thefoodstage.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: interview HMSHost op Hoog Catharijne

De verf is er net droog, maar HMSHost International heeft het gepresteerd om in Utrecht op Hoog Catharijne enkele horecaconcepten neer te zetten die je het gevoel geven dat ze er al langere tijd zijn. Alles klopt er, zo lijkt het. Dat is op zich niet heel vreemd, want zowel het concept LEON als Comp...

Opening
Zesde vestiging in nieuwe stijl van Kwalitaria geopend

Eigenaar Guido Zonnenberg en bedrijfsleider Assad Yousufzai hebben dit weekend de deuren van Kwalitaria Délifrance Bennekom geopend. Dit is de zesde vestiging in de nieuwste stijl van Kwalitaria. Zaterdag 3 februari wordt de opening gevierd met leuke aanbiedingen en gratis friet voor buurtbew...

Opening Fastfood
Taco Bell opent 21 december in Breda

Na eerdere openingen in Eindhoven en Tilburg komt Taco Bell, ’s werelds grootste Mexicaans-geïnspireerde restaurantketen, met een derde vestiging in Nederland. Het nieuwe restaurant is gevestigd op Centraal Station in Breda en opent 21 december haar deuren. De eerste 100 klanten worden be...

Bezorgen
Thuisbezorgd: 'Sneeuwval zorgt voor topdrukte en lange levertijden' 

In deze tijd van het jaar is het over het algemeen al drukker bij Thuisbezorgd.nl. Door de sneeuwval van gisteren en vandaag is er een piek in het aantal bezoekers op de website en via de app. Veel mensen besluiten thuis te blijven en hun favoriete eten via Thuisbezorgd.nl te bestellen. Hierdoo...

Events
Chiapas Taco Cartel nodigt vluchtelingen uit op Kerstavond

Recentelijk lanceerde Chiapas Taco Cartel haar tweede vestiging in Den Haag. Na Amsterdam, opende het Mexicaanse streetfood concept in het Haagse Zeeheldenkwartier een sfeervol restaurant met een eigentijdse Latijn Amerikaanse touch. Het restaurant heeft als motto; Chiapas is voor iedereen. En gehee...

Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: