Melkweg opent podium voor street food: The Food Stage

5 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Poppodium De Melkweg in Amsterdam opent in samenwerking met cateringbureau The Food Line-up een tijdelijk restaurant: The Food Stage. Het restaurant moet een podium worden voor het beste street food van Nederland. The Food Stage opent op 18 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, en blijft minimaal drie maanden lang geopend.

Naast muzikanten zal De Melkweg de komende drie maanden ook chefs programmeren. The Food Stage is een restaurant annex street food bar waar elke middag en avond drie tot vier chefs tegelijk hun street food-specialiteiten zullen bereiden. Samen zorgen zij voor een wisselend menu van zo’n twaalf gerechten, van elk rond de 8,50 euro. De gerechten worden niet alleen in de keuken, maar ook ‘live’ aan werkstations in het restaurant klaargemaakt.

Diversiteit

Het idee achter The Food Stage komt voort uit het brede aanbod van De Melkweg. Geert van Itallie, algemeen & artistiek directeur van De Melkweg: “Bijna iedere dag hebben we optredens van artiesten in uiteenlopende genres en daarmee trekken we een zeer divers publiek. Die diversiteit streven we ook na in ons horeca-aanbod. Zo kwamen we samen met The Food Line-up op het idee om met verschillende chefs tegelijkertijd te werken en hen te presenteren als artiesten. Een Food Stage dus.”

Ultieme snack

Lotte Wouters van The Food Line-Up: “Een avond stappen is tegenwoordig niet meer compleet zonder goed eten. Maar uitgebreid dineren lukt niet altijd als je naar een concert gaat, en dan is street food de beste optie. Wij brengen het beste wat Nederland op dat gebied te bieden heeft op één plek en in één menu samen in hartje Amsterdam. Ik roep al jaren dat eten het nieuwe uitgaan is. The Food Stage wordt daar het ultieme voorbeeld van."

Van burgers tot sterrensnack

Op www.thefoodstage.nl wordt wekelijks bekend gemaakt welke chefs er die week geprogrammeerd zijn. Een kleine greep uit het aanbod: Simon Parrott van The Beef Chief zal burgers en frieten ‘kamikaze stijl’ bereiden. Coen van Dijk van Sla-gerei maakt zoete aardappel wafels met gekonfijte eend. Janet Yuen van Glacier Fou maakt ter plekke ijs metmiso en beurre noisette en worstmakers Brandt & Levie gaan culinaire hotdogs bereiden. Maar er zullen ook chefs van gerenommeerde restaurants met een voorliefde voor street food worden geprogrammeerd. Zo maken de Rotterdamse chefs en restaurateurs Marnix Benschop en Alexander Wong Chinees street food. Ook voor cocktails zijn specialisten aangetrokken: Tess Posthumus en Timo Janse, de twee beste bartenders van Nederland, creëren speciaal voor The Food Stage signatuur cocktails.

Praktische informatie

The Food Stage is gevestigd in het Melkweg Café en is bereikbaar via een eigen ingang aan de Marnixstraat 409 en via de centrale hal van De Melkweg. Het restaurant is er dus niet alleen voor bezoekers en artiesten van het poppodium, maar voor iedereen die uitgaat rond het Leidseplein. The Food Stage is geopend op vrijdag en zaterdag van 11:30 – 01:00 uur. De keuken sluit om 22.00 uur. Tijdens het Amsterdam Dance Event en andere grote evenementen zijn de openingstijden ruimer. Check www.thefoodstage.nl voor actuele openingstijden.

Over De Melkweg

De Melkweg staat voor popcultuur in de breedste zin van het woord. Honderden concerten, clubnachten, (muziek)films, theatervoorstellingen, exposities en multidisciplinaire evenementen trekken jaarlijks in totaal meer dan 400.000 bezoekers.

Over The Food Line-up

The Food Line-up is een vooruitstrevend cateringbureau van food- en muziekfanaten Lotte Wouters en Maartje Nelissen. Hun missie om eten een hoofdrol te geven op grote muzikale evenementen lijkt inmiddels volbracht. Tegenwoordig geeft The Food Line-up eten & drinken een belangrijke rol op grote zakelijke evenementen door line-ups te bouwen met de beste food & drank specialisten van Nederland en België.

The Food Stage - podium voor het beste street food van Nederland.

Marnixstraat 409, 1017 Amsterdam. 
www.thefoodstage.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: