Melkweg opent podium voor street food: The Food Stage

5 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Poppodium De Melkweg in Amsterdam opent in samenwerking met cateringbureau The Food Line-up een tijdelijk restaurant: The Food Stage. Het restaurant moet een podium worden voor het beste street food van Nederland. The Food Stage opent op 18 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, en blijft minimaal drie maanden lang geopend.

Naast muzikanten zal De Melkweg de komende drie maanden ook chefs programmeren. The Food Stage is een restaurant annex street food bar waar elke middag en avond drie tot vier chefs tegelijk hun street food-specialiteiten zullen bereiden. Samen zorgen zij voor een wisselend menu van zo’n twaalf gerechten, van elk rond de 8,50 euro. De gerechten worden niet alleen in de keuken, maar ook ‘live’ aan werkstations in het restaurant klaargemaakt.

Diversiteit

Het idee achter The Food Stage komt voort uit het brede aanbod van De Melkweg. Geert van Itallie, algemeen & artistiek directeur van De Melkweg: “Bijna iedere dag hebben we optredens van artiesten in uiteenlopende genres en daarmee trekken we een zeer divers publiek. Die diversiteit streven we ook na in ons horeca-aanbod. Zo kwamen we samen met The Food Line-up op het idee om met verschillende chefs tegelijkertijd te werken en hen te presenteren als artiesten. Een Food Stage dus.”

Ultieme snack

Lotte Wouters van The Food Line-Up: “Een avond stappen is tegenwoordig niet meer compleet zonder goed eten. Maar uitgebreid dineren lukt niet altijd als je naar een concert gaat, en dan is street food de beste optie. Wij brengen het beste wat Nederland op dat gebied te bieden heeft op één plek en in één menu samen in hartje Amsterdam. Ik roep al jaren dat eten het nieuwe uitgaan is. The Food Stage wordt daar het ultieme voorbeeld van."

Van burgers tot sterrensnack

Op www.thefoodstage.nl wordt wekelijks bekend gemaakt welke chefs er die week geprogrammeerd zijn. Een kleine greep uit het aanbod: Simon Parrott van The Beef Chief zal burgers en frieten ‘kamikaze stijl’ bereiden. Coen van Dijk van Sla-gerei maakt zoete aardappel wafels met gekonfijte eend. Janet Yuen van Glacier Fou maakt ter plekke ijs metmiso en beurre noisette en worstmakers Brandt & Levie gaan culinaire hotdogs bereiden. Maar er zullen ook chefs van gerenommeerde restaurants met een voorliefde voor street food worden geprogrammeerd. Zo maken de Rotterdamse chefs en restaurateurs Marnix Benschop en Alexander Wong Chinees street food. Ook voor cocktails zijn specialisten aangetrokken: Tess Posthumus en Timo Janse, de twee beste bartenders van Nederland, creëren speciaal voor The Food Stage signatuur cocktails.

Praktische informatie

The Food Stage is gevestigd in het Melkweg Café en is bereikbaar via een eigen ingang aan de Marnixstraat 409 en via de centrale hal van De Melkweg. Het restaurant is er dus niet alleen voor bezoekers en artiesten van het poppodium, maar voor iedereen die uitgaat rond het Leidseplein. The Food Stage is geopend op vrijdag en zaterdag van 11:30 – 01:00 uur. De keuken sluit om 22.00 uur. Tijdens het Amsterdam Dance Event en andere grote evenementen zijn de openingstijden ruimer. Check www.thefoodstage.nl voor actuele openingstijden.

Over De Melkweg

De Melkweg staat voor popcultuur in de breedste zin van het woord. Honderden concerten, clubnachten, (muziek)films, theatervoorstellingen, exposities en multidisciplinaire evenementen trekken jaarlijks in totaal meer dan 400.000 bezoekers.

Over The Food Line-up

The Food Line-up is een vooruitstrevend cateringbureau van food- en muziekfanaten Lotte Wouters en Maartje Nelissen. Hun missie om eten een hoofdrol te geven op grote muzikale evenementen lijkt inmiddels volbracht. Tegenwoordig geeft The Food Line-up eten & drinken een belangrijke rol op grote zakelijke evenementen door line-ups te bouwen met de beste food & drank specialisten van Nederland en België.

The Food Stage - podium voor het beste street food van Nederland.

Marnixstraat 409, 1017 Amsterdam. 
www.thefoodstage.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: