Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

19 december 2018 | Thijs Rullens

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graantje van meepikken.

Maar waar is deze trend door ontstaan? Enerzijds vanuit de foodtruck-richting met de bijbehorende festivalcultuur, een plek waar dit fenomeen zeker speelt, of anderzijds vanuit de behoeften van de gast. Hoe dan ook, de vraag blijft overeind: is dit weer een trend, zoals het paarse licht in restaurants of de jaren ‘70-stijl, of is dit iets dat blijft? Als voorbeeld, Bagels & Beans heeft met de verkoop van hun bagels en met hun meer dan 70 vestigingen toch zeker aangetoond dat een langer bestaan wel mogelijk is.

Zelf ben ik voorstander van een restaurant dat niet tijdgebonden is. Hierdoor ben je misschien niet ín of uit de tijd, maar ben je ook niet genoodzaakt om elke vijf jaar je concept compleet om te gooien en voor tonnen aan interieurdesign uit te geven. Deze ‘veilige’ manier heeft echter ook een nadeel, want hierdoor moet je op een andere manier je gasten naar binnen zien te krijgen. Je kan hierbij denken aan actieve social media, elke week een muziekbandje of een andere unieke manier waardoor je in de spotlights komt te staan.

Kortom, als het je eenmaal lukt om je gasten binnen te krijgen is de moeilijkste taak volbracht. Waar je dan nog voor moet zorgen is een uitmuntende klanttevredenheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding met geweldige verse producten. Naar mijn idee doe je dat met een bagel én een tosti op de kaart en wie weet ook wel een hamburger…

Thijs Rullens is eigenaar van lunchroom De keuken van Thijs in Utrecht. Vanaf nu schrijft hij voor iedere uitgave van Lunchroom een bijdrage, waarin hij zijn kennis en inzichten met je deelt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: