Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

19 december 2018 | Thijs Rullens

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graantje van meepikken.

Maar waar is deze trend door ontstaan? Enerzijds vanuit de foodtruck-richting met de bijbehorende festivalcultuur, een plek waar dit fenomeen zeker speelt, of anderzijds vanuit de behoeften van de gast. Hoe dan ook, de vraag blijft overeind: is dit weer een trend, zoals het paarse licht in restaurants of de jaren ‘70-stijl, of is dit iets dat blijft? Als voorbeeld, Bagels & Beans heeft met de verkoop van hun bagels en met hun meer dan 70 vestigingen toch zeker aangetoond dat een langer bestaan wel mogelijk is.

Zelf ben ik voorstander van een restaurant dat niet tijdgebonden is. Hierdoor ben je misschien niet ín of uit de tijd, maar ben je ook niet genoodzaakt om elke vijf jaar je concept compleet om te gooien en voor tonnen aan interieurdesign uit te geven. Deze ‘veilige’ manier heeft echter ook een nadeel, want hierdoor moet je op een andere manier je gasten naar binnen zien te krijgen. Je kan hierbij denken aan actieve social media, elke week een muziekbandje of een andere unieke manier waardoor je in de spotlights komt te staan.

Kortom, als het je eenmaal lukt om je gasten binnen te krijgen is de moeilijkste taak volbracht. Waar je dan nog voor moet zorgen is een uitmuntende klanttevredenheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding met geweldige verse producten. Naar mijn idee doe je dat met een bagel én een tosti op de kaart en wie weet ook wel een hamburger…

Thijs Rullens is eigenaar van lunchroom De keuken van Thijs in Utrecht. Vanaf nu schrijft hij voor iedere uitgave van Lunchroom een bijdrage, waarin hij zijn kennis en inzichten met je deelt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: