Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

19 december 2018 | Thijs Rullens

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graantje van meepikken.

Maar waar is deze trend door ontstaan? Enerzijds vanuit de foodtruck-richting met de bijbehorende festivalcultuur, een plek waar dit fenomeen zeker speelt, of anderzijds vanuit de behoeften van de gast. Hoe dan ook, de vraag blijft overeind: is dit weer een trend, zoals het paarse licht in restaurants of de jaren ‘70-stijl, of is dit iets dat blijft? Als voorbeeld, Bagels & Beans heeft met de verkoop van hun bagels en met hun meer dan 70 vestigingen toch zeker aangetoond dat een langer bestaan wel mogelijk is.

Zelf ben ik voorstander van een restaurant dat niet tijdgebonden is. Hierdoor ben je misschien niet ín of uit de tijd, maar ben je ook niet genoodzaakt om elke vijf jaar je concept compleet om te gooien en voor tonnen aan interieurdesign uit te geven. Deze ‘veilige’ manier heeft echter ook een nadeel, want hierdoor moet je op een andere manier je gasten naar binnen zien te krijgen. Je kan hierbij denken aan actieve social media, elke week een muziekbandje of een andere unieke manier waardoor je in de spotlights komt te staan.

Kortom, als het je eenmaal lukt om je gasten binnen te krijgen is de moeilijkste taak volbracht. Waar je dan nog voor moet zorgen is een uitmuntende klanttevredenheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding met geweldige verse producten. Naar mijn idee doe je dat met een bagel én een tosti op de kaart en wie weet ook wel een hamburger…

Thijs Rullens is eigenaar van lunchroom De keuken van Thijs in Utrecht. Vanaf nu schrijft hij voor iedere uitgave van Lunchroom een bijdrage, waarin hij zijn kennis en inzichten met je deelt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto...

Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: