Nu ook een vegan groente hotdog te koop bij de HEMA

7 augustus 2019 | Thijs Jacobs

Vanaf deze week ligt dé groente hotdog bij HEMA. Dit icoon van de toekomst is ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth van groente-innovator &samhoud food. HEMA zet hiermee een belangrijke stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is 100% plantaardig en bestaat uit maar liefst 9 soorten groente.

&samhoud food

Topchef Moshik Roth is het creatief en culinair brein achter de groente hotdog. “Wij willen mensen inspireren om meer groente te eten en vinden het een eer om voor HEMA een nieuwe icoon te ontwikkelen. De doelstelling was niet om een imitatie te maken van de huidige vlees variant, maar om een lekker alternatief te ontwikkelen van groente.” Aldus Moshik. &samhoud food heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van vegetarische groente producten en is daarom de aangewezen partner in dit traject.

Groente-innovatie

De kleurrijke groente hotdog is 100% plantaardig en op basis van maar liefst 9 soorten groente met zichtbare stukjes paprika, wortel en aubergine. De hotdog wordt ambachtelijk gemaakt, natuurlijk gerookt en bevat geen onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook de saus en het broodje zijn vegan. Laurent Willaerts, algemeen directeur &samhoud food: “Groente biedt meer smaak en is een duurzamer alternatief dan soja. Groente als basis ingrediënt maakte het ontwikkeltraject uitdagend, omdat er weinig bestaande kennis voorhanden is. We zijn daarom extra trots op deze groente innovatie”.

Eten van de toekomst

Steeds meer mensen hebben behoefte aan een gezonder en duurzamer leven, met oog op de toekomst. Ook is er een toenemende vraag naar vegetarische producten. Daarom kijkt HEMA naar alternatieven van haar iconen, zoals de hotdog. HEMA wil graag de eerste winkelketen zijn die duurzaamheid betaalbaar maakt voor iedereen in Nederland. &samhoud food verwacht dat meerdere merken deze trend gaan volgen.

De groente hotdog is vanaf vandaag verkrijgbaar in de volgende HEMA-filialen: Centraal Station Utrecht, Amsterdam Zuid WTC, Amsterdam Nieuwendijk, Eindhoven Centrum, Groningen Paddepoel, Almere Stad, Amsterdam Osdorp, Harderwijk, Nijmegen centrum, Maassluis.

Binnenkort is de groente hotdog in meer filialen beschikbaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: