U heeft gezocht op : Foodtruck

3 september 2019 Food Amsterdam
Uniek concept met foodtruck in Amsterdam

Zaterdag 7 september opent De Grote Wisseltruck haar rijdende proefkeuken. Vanuit een unieke foodtruck serveren de eerste geselecteerde food-entrepreneurs Caribbean soulfood. De feestelijke foodtruckopening – met gratis tastings, muzikale side dishes en de Juiciety Festival teaser – vind...

16 augustus 2019 Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

23 juli 2019 Achtergronden
Belastingtips voor startende horecaondernemers

Het is zomervakantie. Dat betekent drukke tijden voor veel horecaondernemers. Voor een deel van hen is dit het eerste zomerseizoen. Ook voor startende ondernemers is het belangrijk om de administratie goed bij te houden, ondanks alle zomerdrukte. Een goede administratie geeft niet alleen inzicht ...

2 juli 2019 Interview Longread
Verslag: op pad met de inspecteur van de NVWA

Iedereen die in de horeca werkt, kent de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels en controleert of er op de juiste manier wordt gewerkt. Je leest regelmatig over de NVWA, maar hoe ziet zo’n controle er in de praktijk uit en wa...

14 mei 2019 Achtergronden
De gekste foodtrucknamen van het jaar

Vanochtend is bij het 100%NL-radioprogramma DeBarryPafShow de winnaar bekend gemaakt van de Namespotting Foodtrucknaam van het Jaar-verkiezing. De Meimaand staat niet alleen bekend om het zonnige lenteweer, maar ook om de start van veel foodtruckfestivals. Om op de talloze festivals op te vallen...

8 maart 2019 Interview Longread
Charles Sampers, directeur Bufkes: "Straks kent men ons ook boven de grote rivieren"

Bufkes. In Limburg en Noord-Brabant een begrip, qua bekendheid te vergelijken met McDonald’s, Subway of Albert Heijn. Boven de rivieren is de lunchketen minder bekend, maar daar gaat zeker verandering in komen, vertelt directeur Charles Sampers: “Onze vestigingen in Almere, Tiel en Rotte...

19 december 2018 Columns Blog
Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graa...

18 september 2018 Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

12 september 2018 Events Vis Duurzaamheid
Eerste Goede Vis festival in Amsterdam

Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer va...

26 juli 2018 Opening
The Butcher start franchiseregeling

Na het succesvol openen van meerdere locaties in Amsterdam, Berlijn en Ibiza, start award winnaar THE BUTCHER een franchiseregeling. THE BUTCHER heeft op dit moment 6 vestigingen in Europa (naast de award winnende foodtruck ‘THE BUTCHER On Wheels’) en in de toekomst loopt de teller op ...

26 juni 2018 Food Vis
Noordzeevis op de kaart op festival

Nog een paar dagen en dan start VISSCH, hét culinaire Noordzeevisfestival rondom de Scheveningse Visafslag. Dit unieke gratis toegankelijke foodfestival zet voor de 5e keer de Noordzeevis (terug) op de kaart. ?Noordzeevis is één van de mooiste streekproducten van Nederland. Het is gezond, duurzaa...

4 juni 2018 Bier Events Achtergronden
Bier van eigen bodem populairder dan ooit

Tienduizenden bierliefhebbers genoten van Nederland als bierland tijdens de 7e editie van de Week van het Nederlandse Bier. Tien dagen lang kon men deelnemen aan honderden bieractiviteiten door heel het land, het Nederlands Bierproeffestival bezoeken en deelnemen aan de Nederlandse Brouwerijdagen. ...

29 mei 2018 Events
Horecapersoneel gaat strijd met elkaar aan tijdens De Rotterdamse Kelnerrace

Horecapersoneel uit Rotterdam is al weken aan het trainen voor hét hardloopevenement van het jaar: De Rotterdamse Kelnerrace. Voor de deur bij Café van Zanten aan de Binnenrotte gaan maandag 4 juni twintig teams – ieder van een andere horecazaak uit de Maasstad – d...

5 januari 2018 trends
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in...

6 september 2017 Opening
Sligro Almelo weer open na verbouwing

Maandag 18 september om 10.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Almelo heropend. Martin Kruithof (restaurant De Lindenhof in Giethoorn), Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max) en Hugo de Leeuw (vestigingsdirecteur Sligro Almelo) zullen gezamenlijk de offi...

31 augustus 2017 Opening Mensen
Sligro in Tiel heropend

Donderdag 31 augustus is de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Tiel heropend. Jord Althuizen (auteur van de BBQ bestseller boeken ’Smokey Goodness’, Sandra Ysbrandy (Bekend van o.a. het NPO-programma Tijd voor Max), Henk Schipper (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels) en Wim v...

11 augustus 2017 Culinair
In Nederland heerst een Thaise groene curry-gekte

De groene curry is het meest populaire gerecht van Thailand maar ook in Nederland heerst er een Thaise groene curry-gekte! Velen kennen de smaak van deze fantastische combinatie van smaken maar niet de oorsprong. Wie bedacht dit gerecht? En waar eet je vandaag de dag lekkere en authentieke Thaise gr...

12 juni 2017 Events Culinair
Veel bezoekers voor Haags sushi-festival

De eerste editie van Sushi Festival JOY in Den Haag was een groot succes. Maar liefst 18.500 bezoekers genoten afgelopen weekend in het Westbroekpark van heerlijke sushi en andere Aziatische streetfood gerechtjes. Naast zichzelf tegoed doen aan heerlijk eten en drinken, werd er door de bezoekers ook...

9 juni 2017 Restaurant
Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerl...

8 mei 2017 Achtergronden
Den Haag presenteert zich als foodparadijs tijdens Hemelvaart en Pinksteren

Ook van Hemelvaart tot Pinksteren is Den Haag weer een waar food- & shoppingparadijs. Zo kun je heerlijk eten op de Haagse Markt, bij Rrrollend Den Haag, de Tong Tong Fair, Bites & Stories, Proef de Wijk, Handmade Market @de Pier en de nieuwe food- en moodhal Minglemush. Voor liefhebbers van...

3 april 2017 Events Culinair
MaMa Kelly viert moederdag met MaMa’s Market

Op zondag 14 mei 2017 organiseert MaMa Kelly op het parkeerterrein van de Cabellerofabriek de vierde editie van MaMa’s Market. Deze lifestylemarkt van Den Haag is een must visit voor iedereen die van shoppen houdt. Met fashion, accessoires, interieuritems en entertainment voor eigentijdse mama...

31 maart 2017 Amsterdam Events
Eerste deelnemers Taste of Amsterdam Bekendgemaakt

De organisatie van Taste of Amsterdam heeft bekendgemaakt welke restaurants er meedoen aan het culinaire festival. Onder meer Restaurant Blauw, Pikoteo en The French Connection zullen van 2 tot 5 juni hun kunsten vertonen in het Amstelpark in Amsterdam. Chef Jef van Hout en zijn team van The Fren...

10 februari 2017 Food
De Twentsche Foodhal zoekt ondernemers

Het starten van een eigen horecazaak is voor velen een droom. De Twentsche Foodhal in Enschede wil die droom helpen vervullen. Onder de noemer 'Pitch je Keuken' wordt een talentenjacht georganiseerd voor (aspirant) ondernemers. Koks met de ambitie om een eigen keuken te starten in de nieuw t...

2 december 2016 Wet- en regelgeving
Foodtrucks en pop-ups zorgen voor veel frustratie bij Antwerpse horeca

De Antwerpse horeca heeft een nieuw platform: Horeca Antwerpen Gaat Lokaal. Met een eerste vergadering werden de krachten gebundeld, maar ook de klachten. Want er zijn er nogal wat. Zo zorgen de vele werven voor frustratie, net als de foodtrucks en pop-ups. In huisbrouwerij Pakhuis aan de Vlaams...

13 november 2016 Events
Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen...

16 september 2016 Food
Friethoes opent ambachtelijke FrietFabriek voor horeca

Naast hun winkel en evenementencatering opent FrietHoes een ambachtelijke FrietFabriek om hun friet te snijden, voor te bakken en te koelen. FrietHoes gaat namelijk hun dagverse, ambachtelijke friet aan horeca leveren. Daarmee zijn ze de eerste die echt verse, voorgebakken friet landelijk via grooth...

29 juli 2016 Opening
Antivoedselverspillings-restaurant Instock opent in Den Haag

Vandaag is de tweede vestiging van Instock aan het Buitenhof in Den Haag geopend. In het restaurant worden gerechten geserveerd die het resultaat zijn van onder meer onverkochte producten van Albert Heijn. Het gaat hierbij om producten als groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis w...

8 juli 2016 Lunch Economie
Hoe zit het met de horeca? Aantal lunchrooms neemt toe

In Nederland stijgt het aantal bezorgservices, lunchrooms, strandpaviljoens en eetcafés. Daarentegen neemt het aantal selfservicerestaurants en cafetaria’s af. Na forse tegenvallers in het aantal restaurants en pizzeria’s, laten deze locaties inmiddels weer herstel zien. Het aanta...

4 juli 2016 Diner
Oliver Röder demonstreert Duitse kooktradities tijdens Folie Culinaire

De Duitse sterrenchef Oliver Röder verzorgt tijdens Folie Culinaire, hét internationale gastronomische vakevent, enkele inspirerende kookdemonstraties. De chef van Landlust Burg Flamersheim (Bembergs Haüsschen) heeft met zijn 32 jaar zijn sporen al r...

30 mei 2016
Festival DORST trekt ruim 12.500 bezoekers

Ruim 12.500 wijn- en bierliefhebbers bezochten afgelopen weekend de eerste editie van Festival DORST in het Westbroekpark in Den Haag. De smaakpapillen van de bezoekers werden geprikkeld door het ruime aanbod aan wijnen- en speciaalbieren. Ook viel de combinatie met spijs in de smaak bij de culina...

17 mei 2016
Eerste glutenvrije foodfestival is een feit

Op zondag 29 mei vindt Frank en Vrij, het eerste glutenvrije foodfestival van Nederland, plaats in Amsterdam Noord. Dit complete festival met kramen, optredens en workshops, zal volledig in het teken staan van glutenvrij voedsel. Foto: Op het festival wordt alleen glutenvrij brood verkocht Or...

8 april 2016
Broodje Unox biedt de horeca omzetkansen

Unox heeft het bekende Broodje Unox in een nieuw jasje gestopt. Met een nieuw logo wordt de aftrap gegeven voor een campagne die zich nu extra richt op de evenementenbranche en het out of home segment. Met gratis oranje schorten en speciale hotpots maakt Broodje Unox zich op voor Koningsdag 2016. ...

23 maart 2016
Festival DORST trekt langs enkele steden

Food Truck Festival TREK krijgt nog deze zomer een zusje: Festival DORST. Het festival transformeert stadsparken tot een groot wijn- en speciaalbierlokaal in de buitenlucht. Bezoekers kunnen genieten van ruim 70 verschillende soorten wijnen en meer dan 70 speciaalbieren van over de hele wereld, al...

25 februari 2016
Nieuw foodtruckfestival: Yummya

Op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam-Oost zijn in het hemelvaartweekend geen schaatsers, maar foodies te vinden. Op de schaatsbaan in de Watergraafsmeer vindt namelijk de eerste editie van het foodtruckfestival Yummya plaats. Foto: Creperie OuiOui is één van de deelnemers aan het foodtruckfest...

10 november 2015
Nieuw event: Hartelijk Horeca

Organisator Mimicry lanceert het event Hartelijk Horeca, supplier expo voor horecaondernemers. Op maandag 25 en dinsdag 26 april 2016 vindt het nieuwe horeca-evenement plaats in het unieke en sfeervolle monumentale fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo. Foto: Mimicry organiseert ook het HorecaEvenT...

1 oktober 2015
Ga op pad met je keuken!

De foodtruck festivals schieten als paddenstoelen uit de grond en de gemeente Amsterdam is afgelopen zomer ook al begonnen met een pilot voor foodtrucks. Hierbij rouleren 50 ondernemers ieder dagdeel van locatie. Er zijn 24 plekken in Amsterdam aangewezen voor de pilot. Streetfood in Nederland, Bou...

4 september 2015
Foodyard gaat on tour

Vanaf volgende maand gaat horecagroothandel Bidvest Deli XL 'on tour' met een spin-off van het in 2013 geïntroduceerde Foodyard. Met een foodtruck brengt de groothandel inspiratie naar de horecaondernemers toe onder de naam: Foodyard on Tour. De komende weken wordt er al proefgereden en vanaf okt...

5 augustus 2015
Deze horecaondernemers staan op De Pier

De Pier in Scheveningen heeft de negen ondernemers bekendgemaakt die hun deuren openen voor het publiek. Op zowel het beneden- als het bovendek en het Zuidereiland zijn binnenkort kiosken en terrassen gevestigd met vernieuwende food-, drink- en shoppingconcepten. De ondernemers bieden stuk voor stu...

25 juni 2015
Vergunningen voor foodtrucks Amsterdam

Op maandag 29 juni start Amsterdam met de pilot Voedselwagens 2015. Wethouder Kajsa Ollongren reikt die dag in het Vondelpark de eerste vergunningen uit aan een aantal innovatieve ondernemers, die op 24 locaties in de stad voedsel kunnen aanbieden vanuit een voedselwagen. 50 ondernemers In t...

24 juni 2015
Driegangenmenu bij muziekfestival

Een goede culinaire line-up is niet meer weg te denken uit het huidige festivallandschap. Naast een divers en duurzaam aanbod van foodtrucks kunnen festivalgangers tijdens het Amsterdam Woods Festival genieten van een waar driegangenmenu in het tijdelijke restaurant van Rijsel. Foto: Chef van Re...

9 juni 2015
Programma Food Festival Food Unplugged

Foodfestival Food Unplugged maakte zojuist het programma bekend. Op 26 & 27 juni 2015 wordt er brood gebakken in de pop-up bakkerij, kun je op de fiets langs speciaalboeren en luisteren naar buitencolleges over food door professoren van Universiteit Wageningen. Eten doe je bij een van de bijzondere...

5 juni 2015
Hollandse keuken een succes in Milaan

Het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2015 in Milaan is een groot succes en trekt meer dan 10.000 bezoekers per dag. Het terrein is een levendige wereld vol beleving en mogelijkheden om te genieten van gerechten uit de Hollandse keuken. Internationale bezoekers kunnen de Nederlandse kost proe...

16 april 2015
Nieuw: Streetfood app

Tijdens de kick-off van Food Truck Festival TREK op 14 mei in het Vroesenpark in Rotterdam wordt de Reizende Sterren Streetfood App gelanceerd. De app geeft een overzicht van foodtruckfestivals, Nederlandse streetfood ondernemers, foodtrucks en andere vormen van mobiele keukens. Ook kunnen gebruike...

3 december 2014
Nieuw Street Food Festival Den Haag

Bij december hoort lekker eten. Daar hoef je in Den Haag niet mee te wachten tot de feestdagen, want op 12, 13 en 14 december organiseert horecaconcept-to-be MaMaKelly op het terrein van de Caballero Fabriek in Den Haag een Street Food Festival. Denk: stoer, puur, family & friends, drinks & bites ...

9 september 2014
Column Pieter Punter: Street food

Onlangs had ik een congres in Chicago en heb ik met verbazing en jaloezie gekeken naar de verscheidenheid in aanbod van allerlei ‘food trucks’ of zoals wij zouden zeggen ‘rollende keukens’. Het aanbod was zeer gevarieerd, Lobster on board was bijvoorbeeld een erg leuke met een uitstekende ...

14 augustus 2014
Lunchroom Lavina met foodtruck op pad

Lunchroom/traiteur/eetwinkel Lavina Good Food presenteert een nieuw initiatief: de foodtruck. Tijdens het WK roeien, van 28 t/m 31 augustus staat de Foodtruck langs de Bosbaan in het Amsterdamse Bos om sportievelingen te voorzien van gezonde sneaks. Op 6 september duikt de Foodtruck op in de cultu...

24 maart 2014
Horeca Campus Eindhoven breidt uit

De eerste vijf leerlingen zijn in Grand Café __The Colour Kitchen__ op de High Tech Campus in Eindhoven begonnen. Dit restaurantconcept geeft jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van een opleiding een nieuwe kans om terug te keren in de werkmaatschappij. Cateraar Eurest is ver...

14 juni 2013
Unilever zet in op duurzame groei

Unilever Food Solutions (UFS) zet samen met chefs in op duurzame groei. Samen met alle chefs in de foodservice wordt deze ambitie vormgegeven met acties rond het verminderen van afval, de bijsturing van recepturen en meer aandacht voor smaak. Het bedrijf heeft de ambitie om rond 2020 wereldwijd ...

11 maart 2013
Het succes van de foodtruck

Koffie, thee, muffins, sandwiches en lekkernijen konden bezoekers van het evenement Prikkel je Zintuigen nuttigen bij drie foodtrucks. Ook de truck 'Verleidelijk Lekker' van Unilever Food Solutions stond geparkeerd. Efteling In totaal waren er drie foodtrucks. Er was een truck met zoete lekker...

4 januari 2013
Efteling en New York pizza gaan gezond

De Efteling en New York Pizza sluiten zich aan bij het programma ‘Verleidelijk Lekker’ van Unilever Food Solutions. Topchef Kokmeijer creëerde twee gezonde gerechten voor de bedrijven. Speciale foodtruck Het gaat om de gerechten van De No Meat Burger van de Efteling en de La Rustica van Ne...

19 september 2012
Gezonder eten voor studenten

Uit onderzoek blijkt dat studenten en gasten in de horeca buitenshuis gezonder willen eten. Daar is een schone taak weggelegd voor de lunchsector. Unilever denkt mee. Verleidelijk lekker Eerder serveerde Onno Kokmeijer van sterrenrestaurant Ciel Bleu als aftrap van het ‘Verleidelijk lekker’...

24 juni 2012
Foodtrucks voor Efteling

De Efteling in Kaatsheuvel, heeft haar horeca-aanbod versterkt met vier ‘foodtrucks’. De auto’s hebben een eigen thema waar bezoekers horecaproducten kunnen kopen. Sandwiches on wheels De trucks kennen de thema’s Sandwiches on wheels, Beer & Sausages to go, Street Sweets en Schnitzel Exp...

5 januari 2011
Alle foodtrends van 2011 op een rijtje

Ieder dagblad, magazine en trendbureau heeft inmiddels wel een rijtje met de allerlaatste foodtrends voor het nieuwe jaar. Opmerkelijk is dat alle 'lijstjes' inhoudelijk sterk verschillen. Foodtrends lijken haast net zo vluchtig geworden als de laatste modetrends. Toch zijn veel foodtrends ingegeven...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: