Eerste Goede Vis festival in Amsterdam

12 september 2018 | Thijs Jacobs

Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landmarkt in Amsterdam is alle vis  ‘goede vis’. Dat wil zeggen – de vis is ASC- of MSC-gecertificeerd of scoort Groen op de VISwijzer van Good Fish Foundation. De Landmarkt en Good Fish Foundation organiseren de Seafood Parade om zowel professionele koks als thuis-chefs te laten zien dat duurzame vis eten niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn én dat er volop keuze in duurzame vissoorten is. Laat je inspireren door de verschillende gerechten, kookdemo’s en fileersessies en kom langs!

Eerste Goede Vis-festival

Duurzaamheid staat bij veel (food)festivals hoog op de agenda. Toch ziet Good Fish Foundation het vaak bij de verkoop van vis misgaan en staan er tonijn, gamba’s en zeebaars op het menu. De Seafood Parade is het eerste festival waar alle verkochte vis ook ècht duurzaam is. Chef-kok John Spruit (wereldkampioen dankzij zijn stamppot met coquilles) is de gastheer van het festival en neemt een aantal van de kook- en fileerdemonstraties voor zijn rekening. Voor kinderen is er onder andere een workshop garnalen pellen en verzorgt Fisky Petfood duurzame vis snacks voor honden. Tijdens het luisteren naar bliksem-colleges van o.a. het Marine Stewardship Council en de Good Fish Foundation kun je stemmen op de 5 meest duurzame visrestaurants van Nederland. Weten wat er nog meer te krijgen en te doen is op de Seafood Parade? Zie dan Seafood Parade, Mini Foodtruck Festival op facebook.

Goede Vis – wat is dat?

‘Goede Vis’ is op een verantwoorde manier gekweekt (ASC-keurmerk) of gevangen (MSC-keurmerk). Voor wilde vis houdt dit onder andere in dat de soort niet wordt overbevist, er weinig bijvangst is en de bijvangst geen bedreigde of beschermde diersoorten bevat. Daarnaast veroorzaakt de vistechniek geen schade aan de zeebodem én is er een gedegen managementsysteem dat bovengenoemde kwesties reguleert. Voor verantwoorde kweekvis geldt dat de kwekerij geen kwetsbare of beschermde natuur mag aantasten, er geen antibiotica of chemicaliën wordt gebruikt, de vis zoveel mogelijk plantaardig voedsel eet en dat de soort zich in gevangenschap kan voortplanten. Makreel, haring, mosselen en oesters zijn allemaal voorbeelden van ‘Goede Vis’ en hebben het ASC- en MSC-keurmerk en de kleur groen op de VISwijzer van de Good Fish Foundation. Ook vis van de bijvangstwijzer kun je trouwens met een gerust hart eten. Wil je meer voorbeelden of uitleg over visproblemen? Kijk op goedevis.nl.

Wereld Oceanendag 2019

De Seafood Parade – mini foodtruck festival – van zondag 16 september is de aanloop naar een nog groter duurzaam vis-festival op Wereld Oceanendag op 8 juni 2019. Good Fish Foundation hoopt hiermee een zeer groot publiek kennis te laten maken met duurzame en verantwoorde vis. Zet ‘m alvast in je agenda!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: