In Nederland heerst een Thaise groene curry-gekte

11 augustus 2017 | Thijs Jacobs

De groene curry is het meest populaire gerecht van Thailand maar ook in Nederland heerst er een Thaise groene curry-gekte! Velen kennen de smaak van deze fantastische combinatie van smaken maar niet de oorsprong. Wie bedacht dit gerecht? En waar eet je vandaag de dag lekkere en authentieke Thaise groene curry?

De historie van de Thaise groene curry


Thaise groene curry krijgt zijn naam door het gebruik van groene chilipepers. Verder bevat groene curry ingrediënten als currypaste, kokosmelk, zeezout, sjalot, erwten, aubergine, vissaus, limoenblad en citroengras. Er zijn historici die zeggen dat de Thaise groene curry van Aziatische afkomst is. Sinds toen is het gerecht echter een aantal grote veranderingen ondergaan. Zo komen groene chili ‘s helemaal niet uit Thailand. Het is Christopher Columbus die chilipepers ontdekte in Zuid-Amerika en deze mee naar Europa nam. Portugese handelaren brachten chilipepers naar Thailand. Zo zijn er vele wereldreizigers geweest die ingrediënten meenamen naar Thailand. Al die verschillende smaken hebben de Thaise groene curry veranderd tot wat hij nu is: een puur stukje hemel op aarde.

De Thaise groene curry-gekte in Nederland


In Nederland is de Thaise groene curry ontzettend populair! Tegenwoordig kan er zelfs curry gegeten worden op muziekfestivals en gaan foodtrucks er het land mee door. In Thailand wordt het maken van groene curry er met de paplepel in gegoten. Het balanceren van alle smaken is echter iets wat men onder de knie moet krijgen. Ga daarom vooral naar Thaise restaurants, ontdek de verschillende smaken en ingrediënten en maak er een project van om het thuis te leren.

Proef de groene curry in Thailand


Natuurlijk proef je de echte authentieke groene curry het beste in Thailand. Bezoek een foodmarket, geniet in een restaurant en zie hoe de specerijen op het land vergaard worden, Thailand op z’n best!

Restaurant Smooth Curry in Bangkok  
Smooth Curry serveert niet alleen ontzettend goede curry’s, maar de porties zijn zo groot dat je er zelfs twee dagen van kunt eten.

Restaurant Queen of Curry in Bangkok
Queen of Curry, de naam zegt het al: deze groene curry is fantastisch. Leuk weetje: bij Queen of Curry bepaal je zelf hoe heet de curry is en de prijzen zijn zeer betaalbaar.

Restaurant May Veggie Home in Bangkok
Loopt het water je in de mond wanneer je de heerlijke groene curry ruikt? En moet je altijd afslaan omdat er vlees in zit? Bij May Veggie Home serveren ze een overheerlijke groene curry met tofu.

Markt: Pak Khlong Talat Flower Market
Dit is een markt met een rijke historie. In 1782 was dit een drijvende markt. Later veranderde markt en werd er vis verkocht. Nu is het een ongelofelijk kleurrijke markt met de mooiste bloemen, fruit, groenten en specerijen en vind je er chili’s in alle kleuren en maten.

Markt: Klong Toey Fresh Market
Groene curry maken in Thailand? Haal alle ingredienten bij de Klong Toey Fresh Market. Al het eten is verser dan vers. Zelfs de vissen, krabben en kip zijn nog levend wanneer ze aankomen op de markt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: