In Nederland heerst een Thaise groene curry-gekte

11 augustus 2017 | Thijs Jacobs

De groene curry is het meest populaire gerecht van Thailand maar ook in Nederland heerst er een Thaise groene curry-gekte! Velen kennen de smaak van deze fantastische combinatie van smaken maar niet de oorsprong. Wie bedacht dit gerecht? En waar eet je vandaag de dag lekkere en authentieke Thaise groene curry?

De historie van de Thaise groene curry


Thaise groene curry krijgt zijn naam door het gebruik van groene chilipepers. Verder bevat groene curry ingrediënten als currypaste, kokosmelk, zeezout, sjalot, erwten, aubergine, vissaus, limoenblad en citroengras. Er zijn historici die zeggen dat de Thaise groene curry van Aziatische afkomst is. Sinds toen is het gerecht echter een aantal grote veranderingen ondergaan. Zo komen groene chili ‘s helemaal niet uit Thailand. Het is Christopher Columbus die chilipepers ontdekte in Zuid-Amerika en deze mee naar Europa nam. Portugese handelaren brachten chilipepers naar Thailand. Zo zijn er vele wereldreizigers geweest die ingrediënten meenamen naar Thailand. Al die verschillende smaken hebben de Thaise groene curry veranderd tot wat hij nu is: een puur stukje hemel op aarde.

De Thaise groene curry-gekte in Nederland


In Nederland is de Thaise groene curry ontzettend populair! Tegenwoordig kan er zelfs curry gegeten worden op muziekfestivals en gaan foodtrucks er het land mee door. In Thailand wordt het maken van groene curry er met de paplepel in gegoten. Het balanceren van alle smaken is echter iets wat men onder de knie moet krijgen. Ga daarom vooral naar Thaise restaurants, ontdek de verschillende smaken en ingrediënten en maak er een project van om het thuis te leren.

Proef de groene curry in Thailand


Natuurlijk proef je de echte authentieke groene curry het beste in Thailand. Bezoek een foodmarket, geniet in een restaurant en zie hoe de specerijen op het land vergaard worden, Thailand op z’n best!

Restaurant Smooth Curry in Bangkok  
Smooth Curry serveert niet alleen ontzettend goede curry’s, maar de porties zijn zo groot dat je er zelfs twee dagen van kunt eten.

Restaurant Queen of Curry in Bangkok
Queen of Curry, de naam zegt het al: deze groene curry is fantastisch. Leuk weetje: bij Queen of Curry bepaal je zelf hoe heet de curry is en de prijzen zijn zeer betaalbaar.

Restaurant May Veggie Home in Bangkok
Loopt het water je in de mond wanneer je de heerlijke groene curry ruikt? En moet je altijd afslaan omdat er vlees in zit? Bij May Veggie Home serveren ze een overheerlijke groene curry met tofu.

Markt: Pak Khlong Talat Flower Market
Dit is een markt met een rijke historie. In 1782 was dit een drijvende markt. Later veranderde markt en werd er vis verkocht. Nu is het een ongelofelijk kleurrijke markt met de mooiste bloemen, fruit, groenten en specerijen en vind je er chili’s in alle kleuren en maten.

Markt: Klong Toey Fresh Market
Groene curry maken in Thailand? Haal alle ingredienten bij de Klong Toey Fresh Market. Al het eten is verser dan vers. Zelfs de vissen, krabben en kip zijn nog levend wanneer ze aankomen op de markt.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Dertien in een dozijn

In de horeca vliegen de trends en concepten je om de oren. Iedereen wil een graantje meepikken als een trend of concept succesvol blijkt. En daarom verandert menig horecabedrijf weleens van concept of past op zijn minst het assortiment aan. Er verschijnt wat nieuws aan de horecahorizon en vervolgens...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Horeca Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

Culinair Internationaal
10 restaurants om voor naar New York te reizen

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: