Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

9 juni 2017 | Thijs Jacobs

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerlsma zijn op zoek naar een kleinere locatie van waaruit Esther haar kennis van de Indonesische keuken kan blijven uitdragen.


Op termijn stoppen met de bedrijfsvoering


In 2017 vieren eigenaren Esther en Sicco Gerlsma het 12-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Sicco. Voor Sicco was dit het moment om na te denken over de stabiliteit van het jonge gezin in de toekomst. Het echtpaar vindt het daarom verstandig om op termijn te stoppen met de bedrijfsvoering van Tandjong Priok.

Sicco Gerlsma: “Het pand bestaande uit twee restaurantzalen en onze gezinswoonruimte staat te koop. Omdat het wellicht nog enige tijd kan duren voordat er een koper is gevonden draaien we met het restaurant op volle sterkte door. We zijn zelfs een extra dag open gegaan, zodat gasten van donderdag tot en met zondag van Esthers kookkunsten kunnen genieten. Er komen thema-avonden en andere activiteiten die we via onze Facebookpagina communiceren en er is een nieuwe website in de maak.”


Afhaalservice maaltijden

“Daarnaast bieden we een nieuwe service in de vorm van afhalen van maaltijden. Dit als vervanging voor onze foodtruck, die we door regelgeving onvoldoende in de regio konden inzetten om mobiel producten te kunnen verkopen. Dat is heel jammer, want er was voldoende animo voor. Ook de catering en workshops Indonesisch en Thais koken blijven gehandhaafd tot het pand verkocht is. En Esther blijft beschikbaar als gastdocent aan horecascholen, gastkok in restaurants en het geven van masterclasses en demo’s op beurzen en evenementen”, aldus Gerlsma.

Op zoek naar nieuwe locatie


De Gerlsma’s willen niet weg uit Friesland. Ze zijn dan ook op zoek naar een nieuwe plek om te wonen en van waaruit Esther op kleine schaal kan blijven koken. Sicco Gerlsma: “We denken daarbij aan private dining en catering. En dat wordt ook de uitvalsbasis voor Esthers activiteiten als gastdocent, gastkok, het geven van masterclasses en demo’s en productontwikkeling voor derden. Uitgangpunt is dat Esther ook in de toekomst de Indonesische keuken blijft uitdragen.”

Tot het pand verkocht is kunnen gasten nog steeds terecht om te genieten in de boerderij in Arum, waar Tandjong Priok al 12 jaar gevestigd is en waar ook overnacht kan worden in het ruime appartement boven het restaurant.
 

Over Esther Gerlsma en Tandjong Priok

Esther Gerlsma is geboren en getogen in Lampung, Zuid-Sumatra als dochter van Javaanse ouders. Zij kookt vanaf haar twaalfde jaar heeft zich kooktradities eigen gemaakt bij families van diverse Indonesische eilanden en van verschillende afkomst.

Eenmaal in Nederland constateerde ze dat maar weinig restaurants de authentieke Indonesische keuken voeren. In 2005 werd restaurant Tandjong Priok geboren met Esther als chef en haar man Sicco als organisator op de achtergrond. Esther staat bekend om haar hedendaagse Indonesische gerechten, waarbij ze zoveel mogelijk gebruik maakt van regionale Friese producten. Uit heel Nederland komen gasten naar Friesland om te genieten van haar kookkunsten, de tafelbereidingen en de Indonesische sfeer in de Friese boerderij.
 

Kennis overdragen

De afgelopen jaren werkte Esther gestaag aan het uitdragen van kennis van de hedendaagse Indonesische keuken. Ze deed mee aan de kookwedstrijd Menu van Oranje en verzorgde lessen en masterclasses aan onder meer de Sterklas van ROC Amsterdam en ROC De Friese Poort. Esther zet zich al jaren in voor de promotie van consumptie van geiten- en bokjesvlees. Voor Librije’s Atelier verzorgde ze Indonesische kookworkshops en ze maakte onderdeel uit van Chefs Revolution in Zwolle met haar bokjesvlees. Voor luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia zette ze haar expertise in bij de ontwikkeling van gerechten. Door Esthers kookfilosofie werd Tandjong Priok het eerste Indonesische restaurant dat toetrad tot Euro-Toques Nederland.

 

Informatie

www.tandjongpriok.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: