Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

9 juni 2017 | Thijs Jacobs

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerlsma zijn op zoek naar een kleinere locatie van waaruit Esther haar kennis van de Indonesische keuken kan blijven uitdragen.


Op termijn stoppen met de bedrijfsvoering


In 2017 vieren eigenaren Esther en Sicco Gerlsma het 12-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Sicco. Voor Sicco was dit het moment om na te denken over de stabiliteit van het jonge gezin in de toekomst. Het echtpaar vindt het daarom verstandig om op termijn te stoppen met de bedrijfsvoering van Tandjong Priok.

Sicco Gerlsma: “Het pand bestaande uit twee restaurantzalen en onze gezinswoonruimte staat te koop. Omdat het wellicht nog enige tijd kan duren voordat er een koper is gevonden draaien we met het restaurant op volle sterkte door. We zijn zelfs een extra dag open gegaan, zodat gasten van donderdag tot en met zondag van Esthers kookkunsten kunnen genieten. Er komen thema-avonden en andere activiteiten die we via onze Facebookpagina communiceren en er is een nieuwe website in de maak.”


Afhaalservice maaltijden

“Daarnaast bieden we een nieuwe service in de vorm van afhalen van maaltijden. Dit als vervanging voor onze foodtruck, die we door regelgeving onvoldoende in de regio konden inzetten om mobiel producten te kunnen verkopen. Dat is heel jammer, want er was voldoende animo voor. Ook de catering en workshops Indonesisch en Thais koken blijven gehandhaafd tot het pand verkocht is. En Esther blijft beschikbaar als gastdocent aan horecascholen, gastkok in restaurants en het geven van masterclasses en demo’s op beurzen en evenementen”, aldus Gerlsma.

Op zoek naar nieuwe locatie


De Gerlsma’s willen niet weg uit Friesland. Ze zijn dan ook op zoek naar een nieuwe plek om te wonen en van waaruit Esther op kleine schaal kan blijven koken. Sicco Gerlsma: “We denken daarbij aan private dining en catering. En dat wordt ook de uitvalsbasis voor Esthers activiteiten als gastdocent, gastkok, het geven van masterclasses en demo’s en productontwikkeling voor derden. Uitgangpunt is dat Esther ook in de toekomst de Indonesische keuken blijft uitdragen.”

Tot het pand verkocht is kunnen gasten nog steeds terecht om te genieten in de boerderij in Arum, waar Tandjong Priok al 12 jaar gevestigd is en waar ook overnacht kan worden in het ruime appartement boven het restaurant.
 

Over Esther Gerlsma en Tandjong Priok

Esther Gerlsma is geboren en getogen in Lampung, Zuid-Sumatra als dochter van Javaanse ouders. Zij kookt vanaf haar twaalfde jaar heeft zich kooktradities eigen gemaakt bij families van diverse Indonesische eilanden en van verschillende afkomst.

Eenmaal in Nederland constateerde ze dat maar weinig restaurants de authentieke Indonesische keuken voeren. In 2005 werd restaurant Tandjong Priok geboren met Esther als chef en haar man Sicco als organisator op de achtergrond. Esther staat bekend om haar hedendaagse Indonesische gerechten, waarbij ze zoveel mogelijk gebruik maakt van regionale Friese producten. Uit heel Nederland komen gasten naar Friesland om te genieten van haar kookkunsten, de tafelbereidingen en de Indonesische sfeer in de Friese boerderij.
 

Kennis overdragen

De afgelopen jaren werkte Esther gestaag aan het uitdragen van kennis van de hedendaagse Indonesische keuken. Ze deed mee aan de kookwedstrijd Menu van Oranje en verzorgde lessen en masterclasses aan onder meer de Sterklas van ROC Amsterdam en ROC De Friese Poort. Esther zet zich al jaren in voor de promotie van consumptie van geiten- en bokjesvlees. Voor Librije’s Atelier verzorgde ze Indonesische kookworkshops en ze maakte onderdeel uit van Chefs Revolution in Zwolle met haar bokjesvlees. Voor luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia zette ze haar expertise in bij de ontwikkeling van gerechten. Door Esthers kookfilosofie werd Tandjong Priok het eerste Indonesische restaurant dat toetrad tot Euro-Toques Nederland.

 

Informatie

www.tandjongpriok.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: