Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

13 november 2016 | Thijs Jacobs

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte zich tot beste biertapper van Noordoost-Nederland.

Nieuwe concept zorgt voor kwaliteitsimpuls

Beursorganisator Marije van Loenen van Evenementenhal keek met enthousiasme terug op deze editie. “De beurs heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Dit leverde veel positieve reacties op bij bezoekers en exposanten. Zo verzorgde Ron de Wit heerlijke koffiecreaties zoals gluh coffee en coffee-tonic en waren De Speciaalbiertruck en Fish & Chips Foodtruck van BK Market Trailers echte blikvangers. Ook de kookdemonstratie van SVH Meesterkok Albert Kooy over de vijf principes van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ kon rekenen op veel belangstelling”, aldus Van Loenen.

Beste biertapper uit De Lutte

John Meijerink won tijdens de vakbeurs het kampioenschap ‘Beste biertapper van Noordoost-Nederland’. De eigenaar van Paviljoen Lutterzand in De Lutte plaatste zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap. De deelnemers werden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Barbecue Winter Tuin

Bezoekers werden tijdens Beleef – Food, drinks & more smaakvol ontvangen op de Barbecue Winter Tuin door Rookovens.com. Het bedrijf bereidde diverse eetproducten op American Smokers, de nieuwe serie GX-PRO rookovens en bezoekers konden kennismaken met het assortiment rubs, brines en sauces van de Dutch BBQ Crew.

Kookwedstrijd De Kleppermantrofee

Voor het eerst dit jaar werd de kookwedstrijd om De Kleppermantrofee gehouden. Na drie uur lang koken ook hoog, culinair niveau werden de gerechten door een vakkundige jury beoordeeld. Uiteindelijk was het dessert doorslaggevend. De eerste prijs ging naar Hotele n Restaurant Paping met daarin leermeester Nick van Swaal en leerling Arnaldo Katoele (student Alfa-college). De tweede prijs ging naar Restaurant De Rheerzerbelten met leermeester Eric Otter en leerling Patrick Mulder (student Alfa-college).

Horeca & Food Inspiratie Venray

De eerstvolgende horecavakbeurs van Evenementenhal is Horeca & Food Inspiratie Venray op 20, 21 en 22 maart 2017. Voor belangstellenden is het mogelijk om online hun stand te boeken via www.evenementenhal.nl/horeca. In Hardenberg vindt de tweede editie van Beleef – Food, drinks & more plaats op 6, 7 en 8 november 2017. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: