Ruim 10.000 bezoekers voor Beleef – Food, drinks & more

13 november 2016 | Thijs Jacobs

In totaal bezochten 10.215 geïnteresseerden de vernieuwde horecavakbeurs Beleef – Food, drinks & more op 7, 8 en 9 november in Evenementenhal Hardenberg. Zowel exposanten als bezoekers waren erg te spreken over het beursverloop. Op de openingsdag bekroonde John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte zich tot beste biertapper van Noordoost-Nederland.

Nieuwe concept zorgt voor kwaliteitsimpuls

Beursorganisator Marije van Loenen van Evenementenhal keek met enthousiasme terug op deze editie. “De beurs heeft een flinke kwaliteitsimpuls gekregen. Dit leverde veel positieve reacties op bij bezoekers en exposanten. Zo verzorgde Ron de Wit heerlijke koffiecreaties zoals gluh coffee en coffee-tonic en waren De Speciaalbiertruck en Fish & Chips Foodtruck van BK Market Trailers echte blikvangers. Ook de kookdemonstratie van SVH Meesterkok Albert Kooy over de vijf principes van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ kon rekenen op veel belangstelling”, aldus Van Loenen.

Beste biertapper uit De Lutte

John Meijerink won tijdens de vakbeurs het kampioenschap ‘Beste biertapper van Noordoost-Nederland’. De eigenaar van Paviljoen Lutterzand in De Lutte plaatste zich daarmee voor het Nederlands Kampioenschap. De deelnemers werden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Barbecue Winter Tuin

Bezoekers werden tijdens Beleef – Food, drinks & more smaakvol ontvangen op de Barbecue Winter Tuin door Rookovens.com. Het bedrijf bereidde diverse eetproducten op American Smokers, de nieuwe serie GX-PRO rookovens en bezoekers konden kennismaken met het assortiment rubs, brines en sauces van de Dutch BBQ Crew.

Kookwedstrijd De Kleppermantrofee

Voor het eerst dit jaar werd de kookwedstrijd om De Kleppermantrofee gehouden. Na drie uur lang koken ook hoog, culinair niveau werden de gerechten door een vakkundige jury beoordeeld. Uiteindelijk was het dessert doorslaggevend. De eerste prijs ging naar Hotele n Restaurant Paping met daarin leermeester Nick van Swaal en leerling Arnaldo Katoele (student Alfa-college). De tweede prijs ging naar Restaurant De Rheerzerbelten met leermeester Eric Otter en leerling Patrick Mulder (student Alfa-college).

Horeca & Food Inspiratie Venray

De eerstvolgende horecavakbeurs van Evenementenhal is Horeca & Food Inspiratie Venray op 20, 21 en 22 maart 2017. Voor belangstellenden is het mogelijk om online hun stand te boeken via www.evenementenhal.nl/horeca. In Hardenberg vindt de tweede editie van Beleef – Food, drinks & more plaats op 6, 7 en 8 november 2017. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: