Horecaformule De Beren verrast personeel Amphia Ziekenhuis Breda

5 november 2020 | redactie

Het is niet onopgemerkt gebleven dat het zorgpersoneel in Nederland de handen extra uit de mouwen steekt sinds de uitbraak van het coronavirus. Om de harde werkers die ons land gezond houden een hart onder de riem te steken, verraste horecaformule De Beren medewerkers van het Amphia Ziekenhuis gisteren met gratis gerechten.

De Beren foodtruck

Waar De Beren al veel actie heeft ondernomen om consumenten tegemoet te komen, doet de succesvolle horecaformule nu ook een extra stapje om zorgpersoneel in het culinaire zonnetje te zetten in tijden van corona. "Ons personeel is niet gewend om lang stil te zitten en mist hetgeen waar De Beren voor staat: gasten verwelkomen en verblijden met De Beren gerechten. Nu onze restaurants gesloten zijn, zitten onze medewerkers niet bij de pakken neer en bedenken ze verschillende initiatieven. Zo kwamen ze zelf met het idee om ziekenhuispersoneel in het zonnetje te zetten met een gratis personeelsmaaltijd vanuit onze foodtruck. Het gaat om dé helden van dit moment, dus een paar Heldensokken mochten natuurlijk niet aan deze actie ontbreken", vertelt Melvin van der Wielen, directeur De Beren. 

Hartverwarmend initiatief

De Beren foodtruck reed speciaal vanuit Rotterdam naar Breda om álle 1500 medewerkers van het Amphia Ziekenhuis te verrassen met de lekkerste gerechten uit de foodtruck. Het uitdelen van de gerechten gebeurde in shifts en uiteraard volledig coronaproof. Daarnaast ontvingen alle medewerkers de bekende Heldensokken van De Beren, die zij met trots kunnen dragen. "Het is erg mooi dat we door een organisatie uit een branche die het zelf moeilijk heeft, worden gesteund in tijden als deze. Het was niet alleen een moment van waardering, maar ook van ontspanning", vertelt één van de medewerkers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: