Horecaformule De Beren verrast personeel Amphia Ziekenhuis Breda

5 november 2020 | redactie

Het is niet onopgemerkt gebleven dat het zorgpersoneel in Nederland de handen extra uit de mouwen steekt sinds de uitbraak van het coronavirus. Om de harde werkers die ons land gezond houden een hart onder de riem te steken, verraste horecaformule De Beren medewerkers van het Amphia Ziekenhuis gisteren met gratis gerechten.

De Beren foodtruck

Waar De Beren al veel actie heeft ondernomen om consumenten tegemoet te komen, doet de succesvolle horecaformule nu ook een extra stapje om zorgpersoneel in het culinaire zonnetje te zetten in tijden van corona. "Ons personeel is niet gewend om lang stil te zitten en mist hetgeen waar De Beren voor staat: gasten verwelkomen en verblijden met De Beren gerechten. Nu onze restaurants gesloten zijn, zitten onze medewerkers niet bij de pakken neer en bedenken ze verschillende initiatieven. Zo kwamen ze zelf met het idee om ziekenhuispersoneel in het zonnetje te zetten met een gratis personeelsmaaltijd vanuit onze foodtruck. Het gaat om dé helden van dit moment, dus een paar Heldensokken mochten natuurlijk niet aan deze actie ontbreken", vertelt Melvin van der Wielen, directeur De Beren. 

Hartverwarmend initiatief

De Beren foodtruck reed speciaal vanuit Rotterdam naar Breda om álle 1500 medewerkers van het Amphia Ziekenhuis te verrassen met de lekkerste gerechten uit de foodtruck. Het uitdelen van de gerechten gebeurde in shifts en uiteraard volledig coronaproof. Daarnaast ontvingen alle medewerkers de bekende Heldensokken van De Beren, die zij met trots kunnen dragen. "Het is erg mooi dat we door een organisatie uit een branche die het zelf moeilijk heeft, worden gesteund in tijden als deze. Het was niet alleen een moment van waardering, maar ook van ontspanning", vertelt één van de medewerkers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Column Thijs Jacobs
Column: op het tandvlees naar de eindstreep

De horeca loopt op het tandvlees. De reserves zijn op en de steunpakketten blijken niet toereikend om nog veel langer het hoofd boven water te houden. Op zakelijk vlak is er veel onrust over de huidige situatie, terwijl er op persoonlijk vlak begrip is voor de nu geldende maatregelen. Bijna tachtig ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca zeker tot 9 februari gesloten, hotels wel open

De horeca blijft nog zeker tot 9 februari gesloten, hotels mogen wel 'gewoon' open blijven. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Hotels mogen naast zakelijke gasten, ook recreatieve gasten ontvangen. Eerder meldde De Telegraaf dat hotels de dupe zouden ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Bivakkeren in onze eigen bubbel

‘The Future is private’ was een uitspraak van de Facebook-eindbaas Mark Zuckerberg in 2019. Achteraf gezien een waarheid als een koe als je het mij vraagt. Want al bijna een jaar is ons privédomein ons enige leefgebied. En vooral in deze winterse lockdown verkeren wij enkel in hui ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: