Horecapersoneel gaat strijd met elkaar aan tijdens De Rotterdamse Kelnerrace

29 mei 2018 | David Bakker

 

Horecapersoneel uit Rotterdam is al weken aan het trainen voor hét hardloopevenement van het jaar: De Rotterdamse Kelnerrace. Voor de deur bij Café van Zanten aan de Binnenrotte gaan maandag 4 juni twintig teams – ieder van een andere horecazaak uit de Maasstad – de strijd met elkaar aan: welk team is het parcours de baas en weet de emmer bij de finish het snelst met water te vullen? De ploeg die de snelste tijd neerzet met de volste emmer, gaat naar huis met het felbegeerde gouden dienblad. “Een wedstrijd is geen wedstrijd zonder supporters. Van jong tot oud: iedereen is hartstikke welkom om de deelnemers aan te moedigen”, vertelt Laura Zwaan van Little Monkey Events die samen met Café van Zanten de Kelnerrace organiseert. Na afloop kunnen de Usian Bolt’s, Dafne Schippers’ en supporters terecht bij de foodtrucks bij Café van Zanten. En de in Rotterdam alom bekende zanger Hans, die zorgt voor een gezellig sfeertje.

Volle emmer

Hoe werkt dat dan, zo’n Kelnerrace? Ieder team bestaat uit vijf personen: Eentje tapt water en de rest rent met een dienblad vol goedgevulde (plastic) glazen over het parcours. Die glazen moeten natuurlijk zo vol mogelijk blijven om uiteindelijk de grote emmer aan het einde van het parcours te vullen. De twintig groepen mogen allemaal twee keer meedoen. De twee kelnerteams die na deze rondes de snelste tijd hebben neergezet, nemen het nog één keer tegen elkaar op in de finale. “De winnaar krijgt een gegraveerd gouden dienblad en de verliezer een zilveren exemplaar.”

Wat is de planning?

De festiviteiten beginnen om 14.30 uur. Deelnemers van onder meer Bokaal, Ter Marsch & Co, HUGH Rotterdam en De Beren Rotterdam Centrum worden welkom geheten met een drankje, zodat de kroegtijgers van 15.00 tot 17.00 uur fris en fruitig aan de bak kunnen om de titel binnen te slepen. Na afloop kunnen de (niet-)rennende kelners en aanmoedigers zich te goed doen aan het lekkers van de speciaal geïnstalleerde foodtrucks. Zanger Hans zorgt ervoor dat na afloop van de race het feestje niet eindigt, maar nóg een keer goed begint.  

Over Café van Zanten

Sinds de opening van Café Van Zanten heeft de Rotterdamse Meent op gastronomisch vlak veel aan populariteit gewonnen. De uitstekende bediening en de sfeervolle inrichting helpen je op ieder moment van de dag te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Het terras is ’s zomers de beste spot om neer te dalen, zonaanbidders genieten hier namelijk van het meeste aantal zonuren van Rotterdam. Schuif aan voor een lekkere borrel of gezellig diner: Bij Van Zanten worden uiteenlopende, kleine gerechten geserveerd, mét mooie wijnen. Een unieke combinatie voor wijnliefhebbers, in het hartje van Rotterdam.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: