Horecapersoneel gaat strijd met elkaar aan tijdens De Rotterdamse Kelnerrace

29 mei 2018 | David Bakker

 

Horecapersoneel uit Rotterdam is al weken aan het trainen voor hét hardloopevenement van het jaar: De Rotterdamse Kelnerrace. Voor de deur bij Café van Zanten aan de Binnenrotte gaan maandag 4 juni twintig teams – ieder van een andere horecazaak uit de Maasstad – de strijd met elkaar aan: welk team is het parcours de baas en weet de emmer bij de finish het snelst met water te vullen? De ploeg die de snelste tijd neerzet met de volste emmer, gaat naar huis met het felbegeerde gouden dienblad. “Een wedstrijd is geen wedstrijd zonder supporters. Van jong tot oud: iedereen is hartstikke welkom om de deelnemers aan te moedigen”, vertelt Laura Zwaan van Little Monkey Events die samen met Café van Zanten de Kelnerrace organiseert. Na afloop kunnen de Usian Bolt’s, Dafne Schippers’ en supporters terecht bij de foodtrucks bij Café van Zanten. En de in Rotterdam alom bekende zanger Hans, die zorgt voor een gezellig sfeertje.

Volle emmer

Hoe werkt dat dan, zo’n Kelnerrace? Ieder team bestaat uit vijf personen: Eentje tapt water en de rest rent met een dienblad vol goedgevulde (plastic) glazen over het parcours. Die glazen moeten natuurlijk zo vol mogelijk blijven om uiteindelijk de grote emmer aan het einde van het parcours te vullen. De twintig groepen mogen allemaal twee keer meedoen. De twee kelnerteams die na deze rondes de snelste tijd hebben neergezet, nemen het nog één keer tegen elkaar op in de finale. “De winnaar krijgt een gegraveerd gouden dienblad en de verliezer een zilveren exemplaar.”

Wat is de planning?

De festiviteiten beginnen om 14.30 uur. Deelnemers van onder meer Bokaal, Ter Marsch & Co, HUGH Rotterdam en De Beren Rotterdam Centrum worden welkom geheten met een drankje, zodat de kroegtijgers van 15.00 tot 17.00 uur fris en fruitig aan de bak kunnen om de titel binnen te slepen. Na afloop kunnen de (niet-)rennende kelners en aanmoedigers zich te goed doen aan het lekkers van de speciaal geïnstalleerde foodtrucks. Zanger Hans zorgt ervoor dat na afloop van de race het feestje niet eindigt, maar nóg een keer goed begint.  

Over Café van Zanten

Sinds de opening van Café Van Zanten heeft de Rotterdamse Meent op gastronomisch vlak veel aan populariteit gewonnen. De uitstekende bediening en de sfeervolle inrichting helpen je op ieder moment van de dag te ontsnappen aan de alledaagse hectiek. Het terras is ’s zomers de beste spot om neer te dalen, zonaanbidders genieten hier namelijk van het meeste aantal zonuren van Rotterdam. Schuif aan voor een lekkere borrel of gezellig diner: Bij Van Zanten worden uiteenlopende, kleine gerechten geserveerd, mét mooie wijnen. Een unieke combinatie voor wijnliefhebbers, in het hartje van Rotterdam.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: