Noordzeevis op de kaart op festival

26 juni 2018 | Thijs Jacobs

Nog een paar dagen en dan start VISSCH, hét culinaire Noordzeevisfestival rondom de Scheveningse Visafslag. Dit unieke gratis toegankelijke foodfestival zet voor de 5e keer de Noordzeevis (terug) op de kaart. ?Noordzeevis is één van de mooiste streekproducten van Nederland. Het is gezond, duurzaam en veelzijdig en verdient daarom een culinair festival om centraal te kunnen staan?, aldus de organisatie van VISSCH. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli maken bezoekers kennis met alles wat Scheveningen, de visserij en de Noordzeevis te bieden hebben. 

VERGETEN NOORDZEEVIS: SCHOL 

Traditiegetrouw staat er tijdens VISSCH een ?vergeten? Noordzeevis extra in de schijnwerpers. Dit jaar is het de beurt aan de wat ondergewaardeerde schol. Deze wordt in grote hoeveelheden aangeland vanuit de Noordzee, maar in vrijwel dezelfde hoeveelheden direct geëxporteerd naar Zuid-Europa. En dat is zonde voor zo?n lekkere, duurzame en goed betaalbare vis. Tijdens de zomerperiode is de smaak van schol op zijn best, VISSCH festival is dan ook hét moment en de plek om dat te ontdekken.  

ZIEN, PROEVEN, BEREIDEN  

Bezoekers van VISSCH worden dit jaar verrast met kookdemonstraties door chefs uit de regio, workshops vis fileren, foodtrucks, barretjes en een muzikaal programma. Vrijdag om 17.30 uur is de feestelijke opening, door niemand minder dan minister Bruno Bruins en wethouder Boudewijn Revis. Hierna demonstreert chefkok Robert Siedenburg verschillende culinaire bereidingen met schol in de showkeuken.  

Ook op zaterdag bereiden diverse chefkoks op het terrein van VISSCH hun favoriete gerechten met schol in de showkeuken. De uitgebreide VISSCHtafel met wel 35 verschillende Noordzeevissen laat zien wat de vissers allemaal ophalen uit de Noordzee. En tijdens diverse workshops wordt ervaren hoe het is om vis te fileren, oesters te steken en garnalen te pellen. 

Zondag is er extra aandacht voor de jongste bezoekers. Familietafels in de zon aan de haven en van 13.00 ? 17.00 uur staat er schminken en 3D-schilderijtjes knutselen, uiteraard geheel in het thema van het festival, op het programma.  

OPENINGSTIJDEN VISSCH 

Vrijdag 29 juni ? 17 tot 22 uur  
Zaterdag 30 juni ? 12 tot 22 uur  
Zondag 1 juli ? 12 tot 19 uur 

Tip: check de agenda voor meer leuke events

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

Amsterdam Culinair
Pop-up restaurant op sterrenniveau

In Amsterdam opent voor slechts één avond een pop-up risotto restaurant op sterrenniveau: de nu al legendarische Peroni Risotteria. Aan het roer staan de Italiaanse Michelinster-chefs The Costardi Brothers, die hun kookkunsten voor het eerst in Nederland komen vertonen. De Risotter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: