Noordzeevis op de kaart op festival

26 juni 2018 | Thijs Jacobs

Nog een paar dagen en dan start VISSCH, hét culinaire Noordzeevisfestival rondom de Scheveningse Visafslag. Dit unieke gratis toegankelijke foodfestival zet voor de 5e keer de Noordzeevis (terug) op de kaart. ?Noordzeevis is één van de mooiste streekproducten van Nederland. Het is gezond, duurzaam en veelzijdig en verdient daarom een culinair festival om centraal te kunnen staan?, aldus de organisatie van VISSCH. Van vrijdag 29 juni tot en met zondag 1 juli maken bezoekers kennis met alles wat Scheveningen, de visserij en de Noordzeevis te bieden hebben. 

VERGETEN NOORDZEEVIS: SCHOL 

Traditiegetrouw staat er tijdens VISSCH een ?vergeten? Noordzeevis extra in de schijnwerpers. Dit jaar is het de beurt aan de wat ondergewaardeerde schol. Deze wordt in grote hoeveelheden aangeland vanuit de Noordzee, maar in vrijwel dezelfde hoeveelheden direct geëxporteerd naar Zuid-Europa. En dat is zonde voor zo?n lekkere, duurzame en goed betaalbare vis. Tijdens de zomerperiode is de smaak van schol op zijn best, VISSCH festival is dan ook hét moment en de plek om dat te ontdekken.  

ZIEN, PROEVEN, BEREIDEN  

Bezoekers van VISSCH worden dit jaar verrast met kookdemonstraties door chefs uit de regio, workshops vis fileren, foodtrucks, barretjes en een muzikaal programma. Vrijdag om 17.30 uur is de feestelijke opening, door niemand minder dan minister Bruno Bruins en wethouder Boudewijn Revis. Hierna demonstreert chefkok Robert Siedenburg verschillende culinaire bereidingen met schol in de showkeuken.  

Ook op zaterdag bereiden diverse chefkoks op het terrein van VISSCH hun favoriete gerechten met schol in de showkeuken. De uitgebreide VISSCHtafel met wel 35 verschillende Noordzeevissen laat zien wat de vissers allemaal ophalen uit de Noordzee. En tijdens diverse workshops wordt ervaren hoe het is om vis te fileren, oesters te steken en garnalen te pellen. 

Zondag is er extra aandacht voor de jongste bezoekers. Familietafels in de zon aan de haven en van 13.00 ? 17.00 uur staat er schminken en 3D-schilderijtjes knutselen, uiteraard geheel in het thema van het festival, op het programma.  

OPENINGSTIJDEN VISSCH 

Vrijdag 29 juni ? 17 tot 22 uur  
Zaterdag 30 juni ? 12 tot 22 uur  
Zondag 1 juli ? 12 tot 19 uur 

Tip: check de agenda voor meer leuke events

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards Video
Video: Baker & Moore wint Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Afgelopen vrijdag reikte het team van Lunchroom de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland uit aan Paul Bakker, de eigenaar van Baker & Moore in Rotterdam. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zijn verfijnd, ...

Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Baker & Moore in Rotterdam heeft Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Rotterdam. De inzending van Paul Bakker, de eigenaar van lunchroom Baker & Moore, gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zij...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: