U heeft gezocht op : Crowdfunding

13 augustus 2020 Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

2 januari 2020 Financieel Longread
Je horecazaak financieren zonder banken en beleggers

Decennialang was de vertrouwde bank de eerste instantie waar je aan dacht wanneer je om financiering verlegen zat. Tijdens de crisis kwam daar de klad in, niet alleen vanwege het verslechterde imago van de banken, maar ook omdat zij hun vingers niet wilden branden aan het MKB en de horeca in het bij...

20 februari 2019 Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

4 september 2018 Utrecht Vega
Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van ...

8 mei 2018 Opening
Volledige vega(n) lunchroom in Almere

Er is steeds meer vraag naar vega(n) eten. Maar waar in de meeste steden de vega(n) horecazaken als paddenstoelen uit de grond schieten, blijft Almere nog achter. Deze zomer komt daar verandering in. Het allereerste volledig vega(n) lunchcafé in Almere centrum opent haar deuren: The Black Coc...

23 maart 2018 Achtergronden
LEF mixstore werkt aan investeringsronde

LEF mixstore in Ede gaat blurring een boost geven. De winkel in tweedehands spullen zoals meubels en woonaccessoires investeert fors in horeca-activiteiten, duurzame verlichting en het dealerschap van verfmerk Annie Sloan. Een crowdfundingsactie moet de investeringsronde gestalte geven. LEF mixst...

9 maart 2018 Lunchroom
Crowdfunding voor nieuwe vegan lunchroom in Amsterdam

Dophert, de eerste 100% vegan lunchroom van Amsterdam, breidt uit. Mylk & burgerbar Deer Mama komt uit de koker van Dophert en op dit moment loopt er een crowdfundingcampagne om de zaak op te kunnen starten. Deer Mama focust zich eveneens op een duurzamer eetpatronn, door mensen vegan te laten e...

8 maart 2018 Opening Lunchroom
Vegan winkel en biologische lunchroom in Gouda geopend

De vegan winkel met biologische lunchroom Your Foodprint in het centrum van Gouda is geopend. Marleen Schrijvers, de eigenaresse van Your Foodprint, heeft hard naar de opening toegewerkt. Door middel van crowdfunding kon zij eindelijk haar droom realiseren om iedereen kennis te laten maken met de ve...

29 januari 2018 Interview
CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro die failliet was gegaan. Dat ging best heel goed, totdat één van de vrienden er na vier jaar uit besloot te stappen. Hij kreeg immers een...

23 januari 2018 trends
CityTrip Enschede: groeiparel van het oosten

Enschede is volgens de door ons geïnterviewde horecaondernemers een stad die bruist, een stad die relatief weinig leegstand kent en bovenal in opkomst is. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze ondernemers positief over de initiatieven en medewerking van de gemeente, en dat is helaas niet in all...

5 januari 2018 trends
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in...

14 december 2017 Financieel
Crowdfunding record: 400.000 euro in een dag

Restaurant Colins in Breda heeft een nieuwe record gevestigd op het platform 'Horeca Crowdfunding Nederland'. Binnen 24 uur wist de zaak 397.000 euro op te halen, het hoogste bedrag ooit dat via het platform werd opgehaald. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Colins is een idee van Colin R...

13 december 2017 Opening
Binnenkort opent er een 'vegan' lunchroom in Gouda

Er komt een nieuwe duurzame winkel met lunchroom in Gouda. Marleen Schrijvers, van de veganistische webwinkel Your Foodprint, heeft door middel van crowdfunding genoeg geld bij elkaar gekregen om haar droom te verwezenlijken. In maart 2018 opent de nieuwe zaak aan de Lange Tiendeweg 44 in Gouda. ...

2 augustus 2017 Achtergronden Ondernemen
Uitbreiding: Zo begin je een tweede zaak (en een derde, of vierde...)

Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zorg eerst dat zaak één op rolletjes loopt. Anders kopieer de fouten uit zaak één naar zaak twee, waarschuwt horeca-accountan...

31 juli 2017 Opening Utrecht
Restaurant Kartoffel wil heropenen in Utrecht

Het Utrechtse restaurant Kartoffel heeft een nieuwe locatie gevonden aan Oudegracht aan de werf. Vlak onder de HEMA wil het restaurant heropenen. Eén probleempje: er is nog geen geld. Via een crowdfundingactie willen de initiatiefnemers nu een bedrag van 50.000 euro binnenhalen. Op dit mome...

26 juli 2017 Wet- en regelgeving
Strengere regels rondom crowdfunding

Het is een moderne manier om geld bij elkaar te verzamelen voor het starten van een horecaonderneming: crowdfunding. De Autoriteit Financiële Markten heeft nu bekend gemaakt dat de regels omtrent crowdfunding worden aangescherpt. Volgens de AFM kunnen mensen die een investering doen middels ...

7 juni 2017 Opening Culinair
Naam van restaurant MasterChef Bart van Berkel is bekend

Onlangs kondigde MasterChef Bart van Berkel aan dat hij deze zomer zijn eigen restaurant opent in het hart van Haarlem. Nu kunnen we dan ook officieel de naam onthullen. Restaurant PETOSSI. Een Brabants begrip met een wereldse klank, maar met een oer-Hollandse betekenis. Hollandse PETOSSI Om z...

23 mei 2017 Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

12 mei 2017
Hoe onderneem je in een kattencafé?

De Haagse Zeeheldenbuurt is enorm in opkomst. In de Piet Heinstraat vind je kattencafé Ditjes & Katjes, waar Eef Krol haar droom werkelijkheid zag worden. Voor iemand die van katten, lekker eten en drinken én mensen houdt, is dit het Walhalla, een nirwana, de hemel, het paradijs...We dompelden ons...

6 april 2017 Opening Lunchroom
Crowdfunding voor eerste cookie dough bar van Nederland

Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam, waar vele hotspots zich vestigen, opent de allereerste cookie dough bar van Nederland: Baker’s Dough. Baker’s Dough wordt het zusje van het horecaconcept Baker & Moore, waar je binnenkort vers gedraaid koekjesdeeg kunt bestellen. Om de bar te kunn...

3 maart 2017
Horeca & de verkiezingen: PvdA

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

9 januari 2017 Opening Restaurant
Burgerdock opent binnenkort haar eerste vestiging

Een nieuw concept met vegetarische en glutenvrije hamburgers Een aantal (ex-)ondernemers in de horeca slaan de handen ineen om een moderne en toekomstgerichte formule in de markt te zetten. De initiatiefnemers hopen hiermee een vernieuwend hamburger concept op te zetten en een stimulans te geven ...

6 april 2016
Interieurinrichting: Houd het hoofd erbij

Jacco Heijkoop had een droom. Hij wilde een landelijke keten oprichten met kwalitatief hoogstaande tosti’s. Zijn droom is uitgekomen. Afgelopen zomer opende The Tosti Club zijn deuren in Breda. Ondertussen is de ondernemer volop bezig met de uitbreiding van zijn keten. Over verbouwen en interieur...

10 maart 2016
Chefs willen eigen bierbrouwerij openen

De Amsterdamse bierbrouwers en voormalige chefs, Sanne Slijper en Martijn Disseldorp van Two Chefs Brewing, willen met hun crowdfundingcampagne minimaal 150.000 euro ophalen. Binnen een week is nu al ruim de helft van de minimale doelstelling bereikt en staat de teller op meer dan 80.000 euro. Met ...

4 maart 2016

Eten in een restaurant en vervolgens zelf bepalen hoeveel je er voor afrekent: dat kan vanaf 1 april bij het Geef Café in de Willemstraat in de Amsterdamse Jordaan. Tegen voedselverspilling Het restaurant is door middel van crowdfunding gerealiseerd. Stichting Geef organiseerde eerst losse din...

17 februari 2016
Restaurant van en met vluchtelingen

Gijs Werschkull van biologisch restaurant Gys in Utrecht wilde graag iets doen aan de vluchtelingencrisis. Hij kwam op het idee om restaurant Syr te openen, een restaurant waar Nederlanders en Syriërs samen Syrische gerechten met een Europees tintje klaarmaken. Alle medewerkers worden betaald...

21 januari 2016
Kunstenaars creëren bier- en kunstparadijs

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van het spectaculaire plafond in de Rotterdamse Markthal, zijn druk in de weer met een nieuw project: Eurotrash United. Deze bierpub in de Rotterdamse Hofbogen wordt het hoofdkwartier van hun biermerk Eurotrash Brewery en is straks de plek om gerstena...

15 december 2015
Column: Dodelijke frikadellen

Regelmatig worden we verrast door onderzoeksresultaten die ons doen schrikken. De ouderen onder ons zijn langzamerhand wel iets gewend; ons verblijf op deze aarde is zeer riskant en de dood dreigt overal. In oude films zien we nog hoe onbevangen we vroeger waren, de dokter rookte in de spreekkamer...

14 december 2015
Crowdfunding bierbrouwer groot succes

De nieuwe Amsterdamse brouwerij Bird Brewery heeft binnen 10 dagen het doel van hun crowdfunding bereikt. Vele bierliefhebbers bestelden inmiddels het eerste bier - De Rumoerige Roodborst - voor de speciale actieprijs. Het is nu zeker: de eerste batch Rumoerige Roodborsten wordt op 19 december geb...

1 december 2015
Nieuwe brouwerij start met crowdfunding

Vandaag kruipt in Amsterdam het nieuwe Bird Brewery uit het ei. In plaats van de steeds vaker gebruikte kilo’s hop, liters koffie en oma’s kruidenrekje, gaat de brouwerij bieren brouwen waarin de ingrediënten daadwerkelijk te proeven zijn. Het eerste bier wordt een frisse, fruitige American A...

16 november 2015
Vegetarische Slager ongekend succesvol

Vleesvervangers worden steeds beter en populairder. De obligatiecampagne van De Vegetarische Slager voor de bouw van een fabriek in Breda voor de productie van plantaardige vleesvervangers blijkt dan ook een van de meest succesvolle crowdfunding campagnes van Nederland. Binnen 3 weken werd een be...

9 oktober 2015
Nieuwe vestiging Kaldi opent via crowdfunding

Nog dit jaar opent Kaldi Koffie & Thee de deuren van een nieuwe vestiging in Bergen op Zoom. Samen met zijn aanstaande vrouw wordt ondernemer René Franken de trotse eigenaar van de speciaalzaak. De benodigde financiering voor de zaak verkreeg Franken via een uitzonderlijk succesvolle crowdfund ca...

4 juni 2015

De sociale onderneming GEEF Café wil, na het succes in Rotterdam, gezond en eerlijk voedsel voor alle Amsterdammers toegankelijk maken. Het concept is gebaseerd op het 'pay as you can-model', waarbij iedereen zelf bepaalt wat hij of zij betaalt. Op die manier kunnen ook mensen met minder geld bij...

29 mei 2015
Nog een crowdfunding succes

In juni is het zover en opent nieuwe horecagelegenheid Huis ter West de deuren op het meest centrale punt in Westervoort. En juist de gasten hebben een belangrijke invloed, aangezien zij via crowdfunding Huis ter West tot stand brengen. Andere tijd, andere aanpak Huis ter West is een initiati...

28 mei 2015
Koffie- en saladebar Utrecht start crowdfundingcampagne

Frans en Wendy Kooyman van espressobar 30ml en saladebar CROP uit Utrecht hebben een crowdfundingcampagne opgezet. Dit, omdat ze zoveel mogelijk zelfvoorzienend willen worden, zijn en blijven. "We willen alles creëren vanaf het basismateriaal dat we binnen krijgen. Dit betekent niet langer tegen ...

28 mei 2015
Video: Horeca Crowdfunding

Dat banken de hand op de knip houden wanneer het leningen aan horeca betreft, dat was al breed bekend. Toch zijn er nog veel horecaondernemers die de vele voordelen en de mogelijkheden van crowdfunding niet op een rijtje hebben. Voordelen Mark Tamsma, een van onze columnisten, geeft in dit fil...

31 maart 2015

Jaro, Carina en Jeroen willen via crowdfunding een nieuw café in Amsterdam, Checkpoint Charlie, realiseren. Het café komt aan het begin van de Amsterdamse Staatsliedenbuurt en de ondernemers willen het café graag voor Koningsdag openen. Foto: De ondernemers achter café Checkpoint Charlie, v....

24 maart 2015
Fries Food Festival op komst

Op tweede paasdag (maandag 6 april) vindt voor de derde maal het Fries Food Festival over de Friese Eetcultuur van 11.00 uur tot 18.00 uur plaats in De Harmonie te Leeuwarden. Behalve dat dit een plek is waar heel veel lekkere producten te proeven zijn, wil het festival vooral ook de ontwikkelingen...

4 maart 2015
Crowdfunding voor vestiging Coffeecompany

De financiering voor de start van een franchise van de Coffeecompany in Amsterdam-West is van start gegaan. De Coffeecompany is een bewezen franchiseformule en de ondernemer heeft ruime ervaring opgebouwd met een andere vestiging. Met dit alles in het achterhoofd, is het succes goed te verklaren. ...

3 maart 2015
Baker&Moore Rotterdam geopend

Lunchroom Baker&Moore opende vorige week de deuren. De Rotterdamse oud-politicus Marco Pastors verzorgde de officiële opening. Verschillende flashmobs zijn uitgevoerd om de zaak in de Havenstad verder bekend te maken. Megatrots Paul Bakker van Baker&Moore is tevreden. "We zijn megatrots...

24 februari 2015
Wagamama haalt 177.500 euro op

Wagamama, het succesvolle Japanse noodlerestaurant met drie locaties in Amsterdam, heeft afgelopen vrijdag in 2,5 uur tijd via crowdfunding 177.500 euro opgehaald voor een nieuw te openen vestiging aan de IJ-zijde van het Centraal Station Amsterdam. In totaal haalde ondernemer en franchisenemer Ar...

12 januari 2015
150.000 euro opgehaald in 8 uur

Jan van Riel, eigenaar van familiebedrijf Bakkerij Van Riel, lanceert in mei 2015 een nieuwe formule van zijn broodbakkerij met ‘open winkel formule’ en lunchroom in Tilburg: Bikken & Bakken. Om de nieuwe onderneming mede te financieren, haalde hij afgelopen vrijdag 9 januari via Collin Crowdf...

12 januari 2015
Bakkerswinkel geopend in Rotterdam

Op 9 januari opende de Bakkerswinkel een nieuwe grote locatie aan het Oostplein in Rotterdam. Vrienden, vriendinnen, studenten, gezinnen en collega’s van bedrijven uit de hele regio kunnen er komen genieten van een heerlijk ontbijt, vers gemaakte sandwiches, een feestelijke high tea, ambachtelij...

25 december 2014
Nieuw restaurant in Utrecht

Vanaf juni 2015 hopen Arnold Meulenbeld en Hanneke van Dijk, gezamenlijk ook eigenaar van het Utrechtse Theatercafé de Bastaard, het nieuwe CastellumCafé te openen in het fonkelnieuwe historische Castellum Hoge Woerd in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Een groot onderdeel van de financiering van...

23 december 2014
Crowdfundingsucces lunchroom Rotterdam

Ondernemerskoppel Paul Bakker (28) en Eline Moor (30) zijn trots, want de crowdfundingactie voor hun nieuw te openen lunchroom in Rotterdam is nu al geslaagd. Het doel was voor het einde van dit jaar via crowdfunding 49500 euro op te halen, maar acht dagen voor het einde van de actie heeft het duo...

22 december 2014
Eerste 'vegan' lunchroom in Den Bosch

HAP, een nieuwe winkel in fair & vegan food in Den Bosch, zal ook een lunchroom herbergen. Via crowdfunding halen de ondernemers de opstartkosten binnen. Binnen twee weken zitten zij al op veertig procent van de benodigde 20.000 euro. Vegan Alles bij HAP is eerlijk en biologisch, waar mogelij...

28 november 2014
Crowdfunding voor horeca Den Bosch

Zes ondernemers in Den Bosch slaan de handen ineen en gaan middels een crowdfundingactie gezamenlijk een bedrag van 245.000 euro ophalen. Onder de deelnemers vinden we restaurant Het Strand en Mieters Coffee & Vintage. Onbeperkt opscheppen Restaurant Het strand bestaat inmiddels ruim 6,5 jaar...

18 juli 2014
Urban Bakery in Amersfoort?

Queens Vorstelijk Genieten uit Amersfoort wil een 'Urban Bakery' starten aan het hippe Eemplein in Amersfoort. Met crowdfunding van Crowdaboutnow moet deze droom financieel haalbaar gemaakt worden voor de moeder en dochter die hun droom najagen. Crowdfunding Op dit moment hebben ze 64% van de ...

5 mei 2014
Pop-up restaurant wil eigen pand

Afgelopen najaar opende een unieke pop-up soep & salade bar aan de Nobelstraat in Utrecht. De soep- & saladebar KOOF gebruikt voornamelijk biologische en lokale producten en is nu toe aan een eigen pand. KOOF is een crowdfunding campagne gestart om dit mogelijk te maken. Met tienduizend euro z...

2 april 2014
Succesvol crowdfunding platform horeca

Slechts 3 maanden na de officiële lancering van het eerste horeca crowdfunding platform, is ruim 250.000 euro gefund. Horeca Crowdfunding Nederland lanceerde het platform omdat de kredietverstrekking vanuit banken en brouwerijen naar eigen zeggen was opgedroogd. ''Professionele ondernemers moeten...

27 februari 2014

Zowel het personeel als klanten van het Broodcafé in Almere zijn in actie gekomen om de lunchroom te redden. De lunchroom was oorspronkelijk een bakkerij. Deze week al moet er zo'n 50.000 euro op tafel liggen bij de bank en verhuurder. Van bakkerij naar lunchroom Op dit moment is er al 35.00...

17 januari 2014
Breda krijgt vegetarische lunchroom

In Breda opent binnenkort Theekamer PIEN haar deuren. Het wordt een lunchroom waar vegetarische en biologische gerechten geserveerd zullen worden. Theekamer PIEN wil biologisch eten onder de aandacht brengen van een groot publiek. Om dit te realiseren doet ze een beroep op Bredanaars: Zij kunnen m...

8 januari 2014
Crowdfunding (in de horeca) werkt

Er is steeds meer bewijs dat crowdfunding, ook in de horeca, werkt. Onlangs is de eerste campagne die drie jaar geleden via CrowdAboutNow is gestart voor barista en horecacolumnist Wilco Admiraal met succes afgerond. Doelbedrag Eind 2010 leenden 62 investeerders een totaalbedrag van €5.000 ui...

6 januari 2014
Horeca krijgt eigen crowdfund-platform

De Horeca krijgt een eigen crowdfunding platform. Horeca Crowdfunding Nederland schiet de Nederlandse horeca te hulp bij het aantrekken van kapitaal. Het platform vormt een oplossing voor de naar eigen zeggen volledig opgedroogde kredietverstrekking aan de horecasector. Eigen platform Het plat...

18 november 2013
Starter financiert uit eigen middelen

Wie een bedrijf opstart in Nederland doet dat meestal met eigen middelen. Voor 90 procent van de starters is eigen vermogen het meest belangrijke financieringsmiddel. Dit ondanks de introductie van alternatieve mogelijkheden zoals crowdfunding, zo concludeert het ING Economisch Bureau in de meest ...

5 november 2013
Nieuw: vegetarische lunchroom Arq

Ineke Pompen is onlangs begonnen met Arq, een vegetarische take-away en lunchroom in Rotterdam. Volgens Pompen zijn er genoeg redenen om ook in deze tijd een succesvol nieuw horecaconcept neer te zetten. "De groep mensen die 7 dagen in de week nog vlees eet, neemt in rap tempo af en je ziet dat v...

23 augustus 2013
Tweede Yoghurt Barn 2 september open

In Amsterdam nadert de opening van de tweede Yoghurt Barn. De verbouwing gaat hard en men ligt op schema. Het team is ingewerkt en al bij de zuivelboer geweest ter inspiratie en kan na een aantal barista-workshops goed koffie zetten. OPrichters en eigenaren Esther en Wouter Staal hebben via crowdf...

9 augustus 2013
Bedient u de horeca voor een keertje?

U wordt gastvrij bediend bij uw vakbroeders in de horeca. Onder de huidige economische omstandigheden vraagt de branche of u uw collega-horecaondernemers voor één keer wilt bedienen. Hoe? Met crowdfunding! Speciaal voor horeca Binnenkort gaat het platform Horeca Crowdfunding Nederland live....

15 juli 2013
Crowdfunding speciaal voor de horeca

Nu de financieringsvorm van crowdfunding zijn werking aan het bewijzen is wordt binnen enkele weken het eerste crowdfunding-platform geïntroduceerd dat zich uitsluitend richt op de horecasector. De initiatiefnemers lanceren het platform onder de noemer Horeca Crowdfunding Nederland. Een van de par...

8 juli 2013
Yoghurt Barn op weg naar tweede zaak

Het succesvolle Yoghurt Barn uit Utrecht heeft uitbreidingsplannen. Op korte termijn moet er een vestiging in Amsterdam verrijzen. Hiervoor heeft het ondernemersduo Wouter en Esther Staal de hulp ingeschakeld van crowdfunding. Via Crowdaboutnow.nl was met nog 55 dagen te gaan al 74 procent van het ...

3 juni 2013
Yoghurt Barn maakt stap naar A'dam

Yoghurt Barn gaat een vestiging openen in Amsterdam. Om deze financiering mogelijk te maken, zijn twee campagnes via het crowdfunding platform CrowdAboutNow gestart. Wouter en Esther Staal, eigenaren Yoghurt Barn, zijn gedreven en enthousiast om van de vestiging in de hoofdstad net zo'n succes te...

25 april 2013
Alkmaarse ijsmaker komt met Queen B

De nieuwe smaak van Professor Grunschnabel is Queen B. Het ijs bestaat uit appeltjes van oranje uit Marokko, stadshoning uit Antwerpen en Amsterdam, en appeltjes van eigen bodem. Koningin Beatrix nam het eerste ijsje onlangs in ontvangst, althans een 'hulp-Beatrix'. Ook Maxima krijgt smaak T...

5 april 2013
Download white paper crowdfunding

Download nu gratis de complete white paper crowdfunding in de horeca. In de horeca wint crowdfunding sterk aan populariteit. In de white paper legt Mark Tamsma van Horeca-advies.nl alles uit. Lees de paper nu. Deel 1 Het eerste deel geeft een introductie. Wat is crowdfunding? Zoals het woord a...

26 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (6/6)

Sommige horecaondernemers die crowdfunding willen inzetten bieden rente, deels of volledig, in natura. Hoe vertaalt een naturabeloning zich in de praktijk en levert dat iets extra's? Voorbeeld Een ondernemer wil 50.000 euro aantrekken via crowdfunding met een looptijd van 5 jaar en geeft hiervo...

21 maart 2013
Mark Tamsma over succes in uitdagende tijden

Mark Tamsma, directeur Horeca Accountancy, gaf op de vijfde editie van de Nationale Lunchroomdag een presentatie over succesverhalen in uitdagende tijden. Kon u er niet bij zijn of wilt u de presentatie een keer terug lezen? Lees hier wat Mark Tamsma heeft verteld. Deel succesverhalen In tijd...

18 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (5/6)

Indien u overweegt om crowdfunding in te zetten voor het aantrekken van kapitaal, dan dient u uiteraard ook aan uw verplichtingen te kunnen voldoen. Hoe kunt u zelf berekenen wat een dergelijke actie u kost? Rekenvoorbeeld Stel u wilt 50.000 euro aantrekken via crowdfunding. U kiest voor een vor...

11 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (4/6)

Om succesvol te kunnen zijn met crowdfunding is het van belang dat de horecaondernemer zich op de juiste manier presenteert. Niet elke ondernemer is immers een geboren verkoper. Er zijn enkele basisprincipes die de kans op een succesvol crowdfunding-traject kunnen vergroten. Wij zetten de belangri...

4 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (3/6)

Crowdfunden kan via een georganiseerd platform, maar u kunt het ook zelf organiseren. Wat zijn op hoofdlijnen de voor- en nadelen van deze beide varianten? In het derde artikel in de reeks zetten we dit uiteen. Administratieve rompslomp Indien u zelf een crowdfunding-traject via obligaties gaat ...

1 maart 2013
Crowdfunding in de horeca (4/6)

Om succesvol te kunnen zijn met crowdfunding is het van belang dat de horecaondernemer zich op de juiste manier presenteert. Niet elke ondernemer is immers een geboren verkoper. Er zijn enkele basisprincipes die de kans op een succesvol crowdfunding-traject kunnen vergroten. Wij zetten de belangri...

25 februari 2013
Crowdfunding in de horeca (2/6)

Crowdfunding vormt een alternatief in tijden waarin traditionele kapitaalverstrekkers vaker 'nee' verkopen. Hoofddoel is in beide gevallen kapitaalsverschaffing, maar de weg naar realisatie verschilt sterk. Bank Als u bij een bank een financiering aanvraagt, dan wordt deze als eerste beoordeeld...

18 februari 2013
Crowdfunding in de horeca (1/6)

In de horeca wint crowdfunding sterk aan populariteit. Maar wat is het en wat kunt u ermee? In zes artikelen legt Mark Tamsma van Horeca-advies.nl alles uit. Het eerste deel geeft een introductie. Wat is crowdfunding? Zoals het woord al omschrijft 'funding' via de 'crowd'. Vrij vertaald; kap...

10 oktober 2012
IJsproducent richt zich op crowdfunding

Crowdfunding is een nieuwe manier van financiering door het vinden van investeerders via internet. Ook ijsproducent Professor Grunschnabel is voor. Groei vraagt investering De Alkmaarse ijsproducent werkt aan professionalisering en internationale expansie. Omdat de groei om investeringen vraagt...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: