Michael van Eekeren opent koffiebar met yogahub in De Bilt

Auteur: redactie
Opening 25 januari 2024
Michael van Eekeren opent koffiebar met yogahub in De Bilt

Michael van Eekeren (43) heeft meer dan twintig jaar ervaring in de Utrechtse horeca en deze ervaring neemt hij nu mee naar De Bilt. Toen zijn dochter één werd, verhuisde hij met zijn gezin van Utrecht naar De Bilt. Hier woont hij nu al bijna vijf jaar. Daarom wordt dit nu de plek om zijn grote droom te verwezenlijken. Hij opent een koffiebar met een ruime yogastudio op de Hessenweg, in het centrum van De Bilt. De koffiebar zal ook plek bieden voor een speelhoek voor kinderen en in de yogastudio zal ook kinderyoga gegeven worden.

“Het idee om horeca te combineren met ruimte voor yoga, heb ik al jaren in mijn hoofd. Dat gecombineerd met een plek voor ouders met jonge kinderen, miste ik bij mij in de buurt. Hoe mooi is het dat ik nu op loopafstand van mijn huis zo’n plek kan aanbieden! Die plek heet MIKA, een verbastering van mijn eigen naam, maar ook van de uitdrukking ‘Mi casa es su casa'. Ik wil er een community creëren, waar iedereen zich welkom voelt," aldus Van Eekeren.

Hij heeft een eigen stijl van gastheerschap, waarbij dienstbaarheid en verbinding hoog in het vaandel staan. Het is nu tijd voor hem om zijn kennis, ervaring, visie en ideeën samen te brengen in een eigen initiatief, waar verschillende werelden samenkomen en een plek te faciliteren die de community van De Bilt meer verbindt.

Yogahub

Aan de voorkant komt een koffiebar met een gezonde menukaart à la ‘All Day Breakfast’ en specialty coffee, zorgvuldig samengestelde premium theeën en verschillende homemade dranken.

Aan de achterkant komt een yogacentrum, een zogenaamde yogashala, met verschillende yogavormen en waar ook ruimte is voor andere disciplines, neem bijvoorbeeld Tai Chi en Jiu Jitsu. Ook hypnobirthing-lessen, groepsmeditaties en meer zullen in deze ‘Room for Practice’ aangeboden worden. Vandaar de naam yoga hub - het moet een plek worden voor een yoga lifestyle en waar mensen samenkomen die hier op een laagdrempelige manier mee kennis willen maken.

Er zijn in de afgelopen jaren veel jonge gezinnen vanuit Utrecht en Amsterdam naar De Bilt, Bilthoven en omgeving verhuisd. Veel van deze ouders zijn gewend om in de stad voorzien te zijn van lunchrooms en specialty coffee-zaken. Vaak kun je hier ook terecht voor kleine gerechten die inspelen op de bewustwording van gezond eten, wat leidt tot een betere energiebalans – iets wat steeds belangrijker wordt gevonden door de hedendaagse ouders. Ook is er in de ‘grote stad' veel meer aanbod op gebied van sport en welzijn, met name yoga. MIKA richt zich op deze doelgroep.

Crowdfundingcampagne

Michael hoopt de deuren van MIKA in het voorjaar te openen en begint het nieuwe jaar spannend. Om de financiering bij elkaar te brengen is Michael een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutnow. Al 62 procent is opgehaald, maar om de deuren te openen moet 100 procent behaald worden. “Eerlijk? Ik vind dit een moeilijke fase. Ik kan niet wachten om te beginnen, maar eerst moeten de financiële middelen er zijn, waar ik op het moment nog hard mee bezig ben.” Investeren kan nog tot 21 februari.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws