Volledige vega(n) lunchroom in Almere

8 mei 2018 | David Bakker

Er is steeds meer vraag naar vega(n) eten. Maar waar in de meeste steden de vega(n) horecazaken als paddenstoelen uit de grond schieten, blijft Almere nog achter. Deze zomer komt daar verandering in. Het allereerste volledig vega(n) lunchcafé in Almere centrum opent haar deuren: The Black Cockatoo. Voor de realisatie van het café is initiator Kimberley Vonk een crowdfunding campagne gestart.

Ondanks het snel stijgende aantal horecazaken, is er nog geen vega(n) café of restaurant te vinden in Almere centrum. Het wordt tijd dat je in Almere als vegetariër of veganist ook terecht kunt in de horeca vindt ondernemer Kimberley Vonk: “Ik vind dat Almere niet achter mag blijven. Met The Black Cockatoo wil ik een plek bieden voor alle vegetariërs, flexitariërs en veganisten die Nederland telt. Het wordt een duurzame groene plek met op de menukaart overheerlijke voedzame gerechten, gemaakt van kwalitatieve streekproducten.” 

Australisch georiënteerd

Voor de inrichting heeft de ondernemer zich laten inspireren door de cafés die ze in Melbourne bezocht. “Tijdens mijn bezoek aan Melbourne werd ik ontzettend geïnspireerd door de vele laneway cafés die je er vindt. De unieke vintage meubels, botanische invloeden, maar ook de kaart van The Black Cockatoo krijgt een Australisch tintje, iets wat je ook nog niet ziet in Almere”, aldus Vonk. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Verkiezingen Vegetarisch Veganistisch
Vegetarische Slager wint New Food Challenge van RVO

De Vegetarische Slager is een van de winnaars in de New Food Challenge die is uitgeschreven door de Nederlandse overheid om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader van het behalen van klimaatdoelen en het vormgeven van een duurzaam voedselbel...

Regelgeving Tech
Bas van Kooten: "“We kunnen niet meer leven in een wereld zonder digitalisering”

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goede inzicht van zaken, mits goed ingericht. “Vaak hebben horecaondernemers echter geen t...

Achtergronden Lunchroom
Tilburgse lunchroom ter overname aangeboden

In de Tilburgse AaBe Fabriek staat lunchroom Het Smulhuys ter overname aangeboden. In 2016 werd het toenmalige 'Koffie & ROOM' omgebouwd tot een nieuwe dagzaak. Het resultaat mag er zijn. De huidige eigenaar heeft de zaak slechts twee jaar gedraaid. Op Facebook vermeldt Hormax Hore...

Opening Utrecht
Leidsche Rijn Centrum geopend: veel horeca

Van dagzaak tot avondhoreca: enkele nieuwe namen versterken het horeca-aanbod van Leidsche Rijn Centrum. Backerij Werelds, Bagels & Beans, Ma Bella Cake Café, Kiprestaurant Alan & Pim's, broodjeszaak dagelijks Lekker, Wijn en eetbar Most en Miyabi Asian Cuisine openen in Utrechts ...

Horeca Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best...

Achtergronden Culinair
Eerste No Waste menu door Nederlandse cateraar

Bijna alle grote cateringbedrijven maken vóór een event de borden op. Zijn er 150 no shows? Dan kunnen deze maaltijden worden weggegooid. Niet verrassend dat de cateringbranche verantwoordelijk is voor meer dan een kwart van de 51.000 ton aan weggegooid voedsel in de Nederlandse horeca...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: