Volledige vega(n) lunchroom in Almere

8 mei 2018 | David Bakker

Er is steeds meer vraag naar vega(n) eten. Maar waar in de meeste steden de vega(n) horecazaken als paddenstoelen uit de grond schieten, blijft Almere nog achter. Deze zomer komt daar verandering in. Het allereerste volledig vega(n) lunchcafé in Almere centrum opent haar deuren: The Black Cockatoo. Voor de realisatie van het café is initiator Kimberley Vonk een crowdfunding campagne gestart.

Ondanks het snel stijgende aantal horecazaken, is er nog geen vega(n) café of restaurant te vinden in Almere centrum. Het wordt tijd dat je in Almere als vegetariër of veganist ook terecht kunt in de horeca vindt ondernemer Kimberley Vonk: “Ik vind dat Almere niet achter mag blijven. Met The Black Cockatoo wil ik een plek bieden voor alle vegetariërs, flexitariërs en veganisten die Nederland telt. Het wordt een duurzame groene plek met op de menukaart overheerlijke voedzame gerechten, gemaakt van kwalitatieve streekproducten.” 

Australisch georiënteerd

Voor de inrichting heeft de ondernemer zich laten inspireren door de cafés die ze in Melbourne bezocht. “Tijdens mijn bezoek aan Melbourne werd ik ontzettend geïnspireerd door de vele laneway cafés die je er vindt. De unieke vintage meubels, botanische invloeden, maar ook de kaart van The Black Cockatoo krijgt een Australisch tintje, iets wat je ook nog niet ziet in Almere”, aldus Vonk. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

Amsterdam Culinair
Pop-up restaurant op sterrenniveau

In Amsterdam opent voor slechts één avond een pop-up risotto restaurant op sterrenniveau: de nu al legendarische Peroni Risotteria. Aan het roer staan de Italiaanse Michelinster-chefs The Costardi Brothers, die hun kookkunsten voor het eerst in Nederland komen vertonen. De Risotter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: