Volledige vega(n) lunchroom in Almere

8 mei 2018 | David Bakker

Er is steeds meer vraag naar vega(n) eten. Maar waar in de meeste steden de vega(n) horecazaken als paddenstoelen uit de grond schieten, blijft Almere nog achter. Deze zomer komt daar verandering in. Het allereerste volledig vega(n) lunchcafé in Almere centrum opent haar deuren: The Black Cockatoo. Voor de realisatie van het café is initiator Kimberley Vonk een crowdfunding campagne gestart.

Ondanks het snel stijgende aantal horecazaken, is er nog geen vega(n) café of restaurant te vinden in Almere centrum. Het wordt tijd dat je in Almere als vegetariër of veganist ook terecht kunt in de horeca vindt ondernemer Kimberley Vonk: “Ik vind dat Almere niet achter mag blijven. Met The Black Cockatoo wil ik een plek bieden voor alle vegetariërs, flexitariërs en veganisten die Nederland telt. Het wordt een duurzame groene plek met op de menukaart overheerlijke voedzame gerechten, gemaakt van kwalitatieve streekproducten.” 

Australisch georiënteerd

Voor de inrichting heeft de ondernemer zich laten inspireren door de cafés die ze in Melbourne bezocht. “Tijdens mijn bezoek aan Melbourne werd ik ontzettend geïnspireerd door de vele laneway cafés die je er vindt. De unieke vintage meubels, botanische invloeden, maar ook de kaart van The Black Cockatoo krijgt een Australisch tintje, iets wat je ook nog niet ziet in Almere”, aldus Vonk. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
De Beren blijft maar openen, nu in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Food Bezorgen
PostNL breidt foodbezorging uit naar ochtend 

PostNL breidt deze week zijn foodnetwerk uit en bezorgt ook in de ochtend boodschappen, maaltijdboxen en andere verse voedselproducten. De online foodmarkt groeit en met name zakelijke klanten willen ook in de ochtend leveren of beleverd worden. Denk aan bakkers en supermarkten die via PostNL levere...

Lunch Achtergronden
Lunchbezorging in speciale buffetboxen

Lunch van huis bezorgt elke dag lunches op kantoor of elders van huis via speciaal ontwikkelde buffetboxen. Zo goed als alles wordt zelf gemaakt vanuit de eigen keuken. Van de pindakaas, hagelslag tot warme maaltijden. Vervolgens gaan deze in buffetboxen naar locatie en staat alles direct klaar om t...

Achtergronden Fastservice
Bas Holshuijsen verlaat FFC

Na een samenwerking van zes jaar gaat algemeen directeur Bas Holshuijsen Franchise Friendly Concepts (FFC) verlaten. Holshuijsen neemt in goed overleg afscheid van het formulehuis van Kwalitaria en Délifrance wegens een koerswijziging van de organisatie. Integratie Délifrance Ant...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Laatst waren wij een dagje op pad met de fiets. Aan het einde van de middag besloten we om toch een hapje te gaan eten in plaats van thuis de keukensloof aan te trekken. We raadpleegden Google en vonden al snel een restaurant dat pakweg 2 kilometer verderop lag. Uit de zoekopdracht bleek dat ze prim...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: