Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

13 augustus 2020 | Thijs Jacobs

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt 16-18 in Utrecht.

Janine: “We werden verliefd op de locatie en startten een crowdfunding voor Soep-er, waar we soep, homemade bakery en koffie verkopen. Kort daarna hoorden we dat het bovengelegen Logement Petit Beijers voor overname beschikbaar was. Begin mei tekenden we. En nu zijn we open!”

Centraal gelegen in monumentale grachtenpanden

Soep-er en Petit Beijers worden een tweede thuis voor Utrechters en (Nederlandse) toeristen. De Vismarkt is gelegen aan de beroemde Oudegracht, met de Domtoren om de hoek. Tom: “Kom bij ons op petitcation! Het in- en uitchecken voor de kamers van Petit Beijers gebeurt in Soep-er, waar we ook het ontbijt voor onze gasten serveren. We zijn een soepbar, receptie en lobby in één. In een monumentaal grachtenpand.”

Janine: “Inmiddels zijn we niet meer uit de keuken van Soep-er weg te slaan. Naast soep doen ook de homemade bakery en koffie van Boot Koffie het heel goed. Bij onze hotelgasten én bij Utrechters.”

Overnachten in sfeervolle kamers

De hotelkamers waren al snel volgeboekt voor de komende periode. “Geen kamer in boutique hotel Petit Beijers is hetzelfde”, vertelt Tom. “De verbouwing en inrichting van het pand is gerealiseerd door antiquair en monumentenliefhebber Bert Degenaar, onder andere bekend van het televisieprogramma ‘Van onschatbare waarde’.”

Bert: “Het was geen moeilijke beslissing om met dit duo tot zaken te komen. Ze zijn zo enthousiast en ambitieus; er is niets leuker dan met zulke ondernemers samen te werken!”

Over Janine en Tom

Gepassioneerde horecaondernemers Janine en Tom rondden de Hogere Hotelschool af, deden jarenlang horecaervaring op in Nederland, Nieuw-Zeeland, Thailand en Australië en droomden al lange tijd over hun eigen horecazaak. Tom: “We hebben veel geleerd en inspiratie opgedaan. Nu gaan we zelf aan de slag. Een droom die uitkomt.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: