Komt er een vijfde vegan restaurant in Utrecht?

4 september 2018 | Thijs Jacobs

Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met een eigen hydrocultuur. In het restaurant komt immers de 'Herbivore Hydrogarden', waarin de eigen biologische groenten en kruiden op basis van een hydrocultuursysteem (water, voedingstoffen en licht) worden verbouwd.

Met deze indoorkwekerij voorziet het restaurant voor een deel in de eigen groenten en kruiden. Wat ze verder nodig hebben, halen zij bij gepassioneerde boeren en ondernemers die werken met respect voor mens, dier en milieu.

Testavond

Momenteel zijn de drie mannen superdruk bezig om alles poten te zetten. Om te testen of zij mensen net zo enthousiast kunnen maken over de heerlijke gerechten als zij zelf zijn.  Herbivore heeft daarom op 4 maart 2018 een testavond gehouden. Uit het marktonderzoek, dat zij in februari hebben gehouden, zijn zes gelukkige winnaars gekozen die met een vriend of vriendin gratis de heerlijke gerechten mochten komen proberen in de try-out keuken in Amsterdam.

Crowdfunding

En nu? De crowdfundingactie is nu gestart, waarna binnenkort wellicht het vijfde vegan trestaurant van Utrecht geopend wordt. Via deze link kun je de actie bekijken. De teller van het aantal vegan restaurants in Utrecht stond lange tijd op twee, maar met de opening van Herbivore zal het aantal op vijf komen te staan. Vegan is hot! 

Meer info: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/herbivore

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards Video
Video: Baker & Moore wint Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Afgelopen vrijdag reikte het team van Lunchroom de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland uit aan Paul Bakker, de eigenaar van Baker & Moore in Rotterdam. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zijn verfijnd, ...

Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Baker & Moore in Rotterdam heeft Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Rotterdam. De inzending van Paul Bakker, de eigenaar van lunchroom Baker & Moore, gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zij...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: