Je hebt gezocht op: cacao

Lunchroompanel: Het is makkelijk om met een lunchkaart in te spelen op kerst
12 december 2023Nieuws

Lunchroompanel: Het is makkelijk om met een lunchkaart in te spelen op kerst

In de rubriek ‘Het Lunchroompanel’ worden actuele ondernemersvraagstukken beantwoord door ondernemers van horecadagzaken uit het hele land...

NK Barista Wedstrijden schitteren op Horecava 2024
10 oktober 2023Nieuws

NK Barista Wedstrijden schitteren op Horecava 2024

De grootste horecavakbeurs van Nederland, Horecava, staat in de startblokken voor de veelbelovende editie van 2024, die plaatsvindt van 8 tot en met 1...

Themamaand Bier: Nippen aan kennis met het bierwoordenboek
21 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Nippen aan kennis met het bierwoordenboek

In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...

Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van koffie
5 januari 2023Nieuws

Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van koffie

De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend
29 november 2021Nieuws

Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomi...

Haal meer uit ontbijt
7 juni 2021Nieuws

Haal meer uit ontbijt

De afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van ontbijt, en niet alleen op het gebied van gezondheid. Waar het ontbijt 'vroeger'&nbs...

Tweede Brigadeiro-winkel in Amsterdam
27 december 2019Nieuws

Tweede Brigadeiro-winkel in Amsterdam

De Brazilaanse ondernemers van Sweet Bob, die in 2016 de eerste brigadeirowinkel in Nederland openden, openden op maandag 23 december hun tweede shop...

Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis
15 oktober 2019Nieuws

Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht...

Jazzmans opent eerste Europese filiaal in Universiteit Utrecht
12 februari 2019Nieuws

Jazzmans opent eerste Europese filiaal in Universiteit Utrecht

Op de Universiteit Utrecht huist sinds kort het eerste Europese filiaal van het Amerikaanse grand-café Jazzmans Brew & Bakery, dat op veel...

Interview Hop & Stork Utrecht: lunchen in een chocoladehemel
19 december 2018Nieuws

Interview Hop & Stork Utrecht: lunchen in een chocoladehemel

Hop & Stork is in het gat gedoken van de ultieme chocolade- en koffiebeleving. Dit alles wordt gecombineerd met lunch, zodat er altijd wat te bele...

Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans
26 november 2018Nieuws

Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans

Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. D...

Nederland’s eerste Cacao Bar opent in Amsterdam
26 september 2018Nieuws

Nederland’s eerste Cacao Bar opent in Amsterdam

Pure Kakaw opent de eerste Cacao Bar in het Westerpark. Drie maanden lang kunnen mensen hier kennismaken met de bijzondere en gezonde werkzame stofjes...

Keukengeheimen: Pierre Marcollini, chocolatier
12 juli 2017Nieuws

Keukengeheimen: Pierre Marcollini, chocolatier

Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam al...

Anne&Max opent tiende vestiging
27 januari 2017Nieuws

Anne&Max opent tiende vestiging

Freshfood&Coffeecafé Anne&Max opent op 3 februari haar nieuwste vestiging. De nieuwe Anne&Max komt aan de Oostelijke Handelskade in...

Dit restaurant serveert alleen gerechten met chocolade
2 december 2016Nieuws

Dit restaurant serveert alleen gerechten met chocolade

Fan van chocolade? Reis dan snel af naar Londen. Want daar opende Ferrero Rocher deze week een pop-up restaurant. Een echte eetervaring noem...

Brood goedkoper, koffie duurder
10 oktober 2016Nieuws

Brood goedkoper, koffie duurder

Het economisch bureau van ABN AMRO voorspelt dat de prijs van brood volgend jaar omlaag gaat, dankzij de tarwevoorraad die de laatste jaren flink is t...

Horecava breidt uit in 2017
14 juni 2016Nieuws

Horecava breidt uit in 2017

De Horecava gaat een flinke uitbreiding tegemoet met een extra beurshal en staat komende editie meer dan ooit in het teken van food. De producenten en...

Chocoladetaartje met kers
1 januari 2016Nieuws

Chocoladetaartje met kers

Ingrediënten (12 stuks) 0,5 bruin brood 1 kleine pot kersen 250 gram witte basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker 50 gram cacaopoeder 3 eie...

Van reclamestunt tot klassieker: Arretjescake
6 oktober 2015Nieuws

Van reclamestunt tot klassieker: Arretjescake

Je kent het of je kent het niet: Arretjescake. Deze koude cake wordt gemaakt met onder andere kaakjes, boter, en (veel) cacaopoeder en is een echte c...

Patissier Persoone op Folie Culinaire
7 september 2015Nieuws

Patissier Persoone op Folie Culinaire

De Belgische patissier en chocolade-innovator Dominique Persoone komt op dinsdag 6 oktober een demonstratie geven tijdens het vakevent Folie Culinai...

Superfood? Brainfood!
22 april 2015Nieuws

Superfood? Brainfood!

Superfood is alweer op z'n retour. Brainfood is het helemaal dit voorjaar. Immers, hersenen moeten flink wat werk verrichten en kunnen daarbij wel wa...

Topgastronomie op Folie Culinaire
3 oktober 2014Nieuws

Topgastronomie op Folie Culinaire

Folie Culinaire 2014 presenteert voor het tweede jaar op rij een vernieuwd concept met een line-up die garant staat voor inspiratie op het hoogste n...

Nieuwe 'gezonde fastfood plek' in Amsterdam
9 juli 2014Nieuws

Nieuwe 'gezonde fastfood plek' in Amsterdam

Op de hoek van de Rijnstraat en de Vrijheidslaan in Amsterdam heeft REIN haar deuren geopend. REIN wil laten zien dat gezond eten echt lekker kan zi...

Tarwegrasshots en bijenpollen
18 maart 2014Nieuws

Tarwegrasshots en bijenpollen

'Superfoods' en duurzame producten gaan een belangrijk onderdeel vormen van de menukaart van Bagels& Beans, zo meldt het bedrijf. Met superfoods, tarw...

Interview: Daphne de Haan, Delicatessen Lunchroom Le Stelle, Haren
20 december 2013Nieuws

Interview: Daphne de Haan, Delicatessen Lunchroom Le Stelle, Haren

Dankzij producten zoals pasta’s, olijfolie of zoete koekjes is de Italiaanse keuken in Nederland erg geliefd. De liefde voor Italië ontdekt...

Een en al chocolade op Chocoa 2014
9 december 2013Nieuws

Een en al chocolade op Chocoa 2014

Van 28 tot 31 maart 2014 komen producenten, chocoladeliefhebbers en topchefs van over de hele wereld samen in Amsterdam. Voor Chocoa 2014, hét evenem...

Toppatissier op Antwerpen Proeft
9 april 2013Nieuws

Toppatissier op Antwerpen Proeft

De organisatoren van culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft hebben een nieuwe headliner bekendgemaakt: Belgische toppatissier Pierre Marcolini is a...

Cacaoproducenten willen duurzaam zijn
18 december 2012Nieuws

Cacaoproducenten willen duurzaam zijn

Tony’s Chocolonely scoort een A-label voor duurzaamheid en ontving hiervoor de Chocolade Award 2012. Ook Fair Trade Original, Verkade en de Ruyter on...

Wilco Admiraal - Van cacaopoeder naar Specialty Coffee
16 juni 2012Nieuws

Wilco Admiraal - Van cacaopoeder naar Specialty Coffee

In 1999 kwam ik na acht maanden backpacken terug uit Australië. Behalve dat er weer sprake was van seizoenswisselingen en chagrijnige mensen, was een...

Food Inspiration Days in beeld
26 oktober 2011Nieuws

Food Inspiration Days in beeld

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte ee...

Pickwick lanceert duurzame thee
2 juni 2010Nieuws

Pickwick lanceert duurzame thee

Pickwick introduceert vanaf 1 juni duurzaam gecertificeerde thee in de out-of-homemarkt. De theemaker presenteert nu twee gecertificeerde theevariante...