U heeft gezocht op : cacao

12 februari 2019 Opening Restaurant
Jazzmans opent eerste Europese filiaal in Universiteit Utrecht

Op de Universiteit Utrecht huist sinds kort het eerste Europese filiaal van het Amerikaanse grand-café Jazzmans Brew & Bakery, dat op veel universiteiten in de VS een begrip is. Naast het hip-ogende Jazzmans is er ook ruimte voor een zelfbedieningsrestaurant en heel veel zitplekken. De...

19 december 2018 Interview Longread
Interview Hop & Stork Utrecht: lunchen in een chocoladehemel

Hop & Stork is in het gat gedoken van de ultieme chocolade- en koffiebeleving. Dit alles wordt gecombineerd met lunch, zodat er altijd wat te beleven is in de zaak. “We willen dalmomenten vermijden, zodat het hier altijd gezellig is”, vertelt Remco Groenewold, de mede-eigenaar van Ho...

26 november 2018 Achtergronden
Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans

Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. De lekkere chocoladerepen van EARTH Choc, bijvoorbeeld. Afgelopen vrijdag kocht acteur Ferri Somogyi ‘zijn’ eerste reep bij Bagels & Beans in Amsterdam. ...

26 september 2018 Amsterdam Opening
Nederland’s eerste Cacao Bar opent in Amsterdam

Pure Kakaw opent de eerste Cacao Bar in het Westerpark. Drie maanden lang kunnen mensen hier kennismaken met de bijzondere en gezonde werkzame stofjes die in pure cacao zitten. Deze stofjes geven een warm prettig gevoel, focus en energie. Je dag kickstarten met een cacaodrank of tijdens werk een cre...

12 juli 2017
Keukengeheimen: Pierre Marcollini, chocolatier

Marina de Massiac volgde een koksopleiding bij Le Cordon Bleu Culinary Arts School in Parijs en bij het Ducasse Institute. Momenteel is ze werkzaam als freelance kok. In haar rubriek ?Keukengeheimen? spreekt ze met internationale keukensterren. Deze keer sprak ze met internationaal vermaard chocolat...

27 januari 2017 Opening
Anne&Max opent tiende vestiging

Freshfood&Coffeecafé Anne&Max opent op 3 februari haar nieuwste vestiging. De nieuwe Anne&Max komt aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam Zeeburg en wordt de tiende locatie van de keten. De nieuwste Anne&Max komt in het voormalig pakhuis van de Koninklijke Hollandsche L...

2 december 2016 Food Opening Restaurant
Dit restaurant serveert alleen gerechten met chocolade

Fan van chocolade? Reis dan snel af naar Londen. Want daar opende Ferrero Rocher deze week een pop-up restaurant. Een echte eetervaring noemen ze ‘t bij Ferrero. In de ‘Dolce by Ferrero Rocher’ pop-up schotelt chef Paul Hannagen je vijf desserts voor, allemaal gebaseerd op dat heer...

10 oktober 2016 Economie Brood Koffie & thee
Brood goedkoper, koffie duurder

Het economisch bureau van ABN AMRO voorspelt dat de prijs van brood volgend jaar omlaag gaat, dankzij de tarwevoorraad die de laatste jaren flink is toegenomen. Bij koffiebonen, suiker en cacao is een tegenovergestelde ontwikkeling te zien. Voor granen, zoals tarwe en mais, worden op de internati...

14 juni 2016
Horecava breidt uit in 2017

De Horecava gaat een flinke uitbreiding tegemoet met een extra beurshal en staat komende editie meer dan ooit in het teken van food. De producenten en leveranciers binnen het segment ‘Levensmiddelen’ (food) krijgen een eigen hal en het aanbod wordt uitgebreid met de lokale- en wereldkeuk...

1 januari 2016 Recepten Patisserie
Chocoladetaartje met kers

Ingrediënten (12 stuks) 0,5 bruin brood 1 kleine pot kersen 250 gram witte basterdsuiker 2 zakjes vanillesuiker 50 gram cacaopoeder 3 eieren 125 ml zure room 100 gram pure chocolade, in stukjes 50 gram boter muffinvorm met 12 holtes (5 cm) of kleine taartvormpjes Bereiding Gie...

6 oktober 2015
Van reclamestunt tot klassieker: Arretjescake

Je kent het of je kent het niet: Arretjescake. Deze koude cake wordt gemaakt met onder andere kaakjes, boter, en (veel) cacaopoeder en is een echte chocoladebom. Verrassend is dat je bij deze cake geen bloem nodig hebt. Bovendien plaats je Arretjescake in de koelkast in plaats van de oven, omdat de...

7 september 2015
Patissier Persoone op Folie Culinaire

De Belgische patissier en chocolade-innovator Dominique Persoone komt op dinsdag 6 oktober een demonstratie geven tijdens het vakevent Folie Culinaire in MECC Maastricht. Persoone is onder meer bekend van de chocoladesnuifmachine die hij ontwikkelde voor de verjaardag van Ron Wood van de Rolling S...

22 april 2015
Superfood? Brainfood!

Superfood is alweer op z'n retour. Brainfood is het helemaal dit voorjaar. Immers, hersenen moeten flink wat werk verrichten en kunnen daarbij wel wat hulp gebruiken. Met deze producten geef je het brein een boost! 1. Groene thee Onlangs bleek uit een Japanse studie onder 700 mensen ouder da...

3 oktober 2014
Topgastronomie op Folie Culinaire

Folie Culinaire 2014 presenteert voor het tweede jaar op rij een vernieuwd concept met een line-up die garant staat voor inspiratie op het hoogste niveau. Tijdens wervelende kook- en productpresentaties delen chefs en sterrenkoks uit de internationale topgastronomie hun kennis, visie en passie. ...

9 juli 2014
Nieuwe 'gezonde fastfood plek' in Amsterdam

Op de hoek van de Rijnstraat en de Vrijheidslaan in Amsterdam heeft REIN haar deuren geopend. REIN wil laten zien dat gezond eten echt lekker kan zijn en serveert puur en zuiver eten en drinken met een knipoog naar het goede leven; ter plekke of om af te halen. Verantwoord Maria Aquino, mede-...

18 maart 2014
Tarwegrasshots en bijenpollen

'Superfoods' en duurzame producten gaan een belangrijk onderdeel vormen van de menukaart van Bagels& Beans, zo meldt het bedrijf. Met superfoods, tarwegrasshots, vegetarische tonijnsalade en een paddoburger op de menukaart is de winkel voor koffie, bagels en geluk klaar voor een Nederland dat de t...

9 december 2013
Een en al chocolade op Chocoa 2014

Van 28 tot 31 maart 2014 komen producenten, chocoladeliefhebbers en topchefs van over de hele wereld samen in Amsterdam. Voor Chocoa 2014, hét evenement over duurzame cacao en betere chocolade. Chocoa draait om inspireren, leren en proeven. Er komt een internationaal congres, publieksfestival en...

9 april 2013
Toppatissier op Antwerpen Proeft

De organisatoren van culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft hebben een nieuwe headliner bekendgemaakt: Belgische toppatissier Pierre Marcolini is aanwezig op het evenement. Eerder al werd de komst bevestigd van driesterrenchef Sergio Herman, tweesterrenchef Viki Geunes van ’t Zilte, Gault&Mil...

18 december 2012
Cacaoproducenten willen duurzaam zijn

Tony’s Chocolonely scoort een A-label voor duurzaamheid en ontving hiervoor de Chocolade Award 2012. Ook Fair Trade Original, Verkade en de Ruyter ontvingen een B-label en verkopen alleen nog gecertificeerde cacao. Rank a Brand Twee derde van de 49 onderzochte chocolademerken maakt voor een d...

16 juni 2012
Wilco Admiraal - Van cacaopoeder naar Specialty Coffee

In 1999 kwam ik na acht maanden backpacken terug uit Australië. Behalve dat er weer sprake was van seizoenswisselingen en chagrijnige mensen, was een van de eerste dingen die ik opzocht een kop goede koffie. ‘Down Under’ haalde ik immers elke dag minimaal één kop ambachtelijk bereide capp...

26 oktober 2011
Food Inspiration Days in beeld

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag. Ontvangst met chocoladelolly's Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken....

2 juni 2010
Pickwick lanceert duurzame thee

Pickwick introduceert vanaf 1 juni duurzaam gecertificeerde thee in de out-of-homemarkt. De theemaker presenteert nu twee gecertificeerde theevarianten: UTZ CERTIFIED® 100 x 2 gram English Tea Blend en de Pickwick English Tea Blend kubus. De lancering van deze twee productvarianten (de grootste pro...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: