Tarwegrasshots en bijenpollen

18 maart 2014 |
Tarwegrasshots en bijenpollen<

'Superfoods' en duurzame producten gaan een belangrijk onderdeel vormen van de menukaart van Bagels& Beans, zo meldt het bedrijf. Met superfoods, tarwegrasshots, vegetarische tonijnsalade en
een paddoburger op de menukaart is de winkel voor koffie, bagels en geluk klaar voor een Nederland dat de toekomst vol optimisme tegemoet treedt.

Het gaat beter met de economie en na jaren van kommer en kwel durven we weer vooruit te kijken. Bagels & Beans heeft een nieuwe menukaart die daarbij past, met superfoods en duurzame producten die ook nog eens verschrikkelijk lekker zijn. ''De afgelopen jaren zijn we gaan inzien dat het anders moet, dat we beter voor onszelf en onze leefomgeving moeten zorgen'', vertelt Ronald Bakker, oprichter van franchiseformule Bagels & Beans.

Superfoods
Bakker vervolgt: ''Dat verklaart misschien de populariteit van de zogenaamde superfoods. Dat zijn natuurlijke voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen. Bijvoorbeeld gojibessen, pompoenpitten, walnoten, mulberries, hennepzaden, bijenpollen, rauwe cacao en chiazaad. Wij doen ze alle acht in de yoghurt met een scheutje ahornsiroop erover. Gezond, lekker en je bent helemaal klaar voor een drukke dag.''

Tarwegrasshots
Dit zijn niet de enige superfoods op de nieuwe menukaart. Sinds begin maart prijken daar ook tarwegrasshots, een helder groen drankje boordevol vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en chlorofyl. Bakker: “Tarwegras bevat zoveel voedingsstoffen omdat het wordt gemaakt van de jonge scheuten van een tarweplant, die alle stoffen bevatten om zo’n plant groot te laten worden. Aangezien de vezels niet verteerbaar zijn, persen we met zogenaamde ‘slowjuicers’ voorzichtigjes het licht verteerbare sap uit het tarwegras.”

Vegetarische tonijnsalade en paddoburger
Bagels & Beans loopt er niet mee te koop, maar al vanaf de start in 1996 in de Amsterdamse Pijp krijgen duurzame producten speciale aandacht. De samenwerking met de Vegetarische Slager wordt op de nieuwe menukaart voortgezet met een bagel met vegetarische ‘tonijn’-salade. ''Dit is echt een favoriet van ons team, en volgens sommigen zelfs nóg lekkerder dan onze ‘echte’ tonijnsalade'', verklapt Bakker. Hij vervolgt: ''Nieuw op de kaart is ook de Paddoburger, een product van Koolen Champignons. Vegetarisch en hallucinerend lekker in combinatie met parmezaan, truffelmayonaise en pijnboompitten.''

Koffie, bagels en geluk
Het Nederland dat met frisse moed naar de toekomst kijkt? Het is er al. In een van de bijna zestig vestigingen van de winkel voor koffie, bagels en geluk. Bakker: ''We hebben vier maanden keihard gewerkt aan de nieuwe kaart en zijn erg benieuwd wat onze bezoekers ervan vinden.''

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: