Tarwegrasshots en bijenpollen

18 maart 2014 |
Tarwegrasshots en bijenpollen<

'Superfoods' en duurzame producten gaan een belangrijk onderdeel vormen van de menukaart van Bagels& Beans, zo meldt het bedrijf. Met superfoods, tarwegrasshots, vegetarische tonijnsalade en
een paddoburger op de menukaart is de winkel voor koffie, bagels en geluk klaar voor een Nederland dat de toekomst vol optimisme tegemoet treedt.

Het gaat beter met de economie en na jaren van kommer en kwel durven we weer vooruit te kijken. Bagels & Beans heeft een nieuwe menukaart die daarbij past, met superfoods en duurzame producten die ook nog eens verschrikkelijk lekker zijn. ''De afgelopen jaren zijn we gaan inzien dat het anders moet, dat we beter voor onszelf en onze leefomgeving moeten zorgen'', vertelt Ronald Bakker, oprichter van franchiseformule Bagels & Beans.

Superfoods
Bakker vervolgt: ''Dat verklaart misschien de populariteit van de zogenaamde superfoods. Dat zijn natuurlijke voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan gezonde voedingsstoffen. Bijvoorbeeld gojibessen, pompoenpitten, walnoten, mulberries, hennepzaden, bijenpollen, rauwe cacao en chiazaad. Wij doen ze alle acht in de yoghurt met een scheutje ahornsiroop erover. Gezond, lekker en je bent helemaal klaar voor een drukke dag.''

Tarwegrasshots
Dit zijn niet de enige superfoods op de nieuwe menukaart. Sinds begin maart prijken daar ook tarwegrasshots, een helder groen drankje boordevol vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en chlorofyl. Bakker: “Tarwegras bevat zoveel voedingsstoffen omdat het wordt gemaakt van de jonge scheuten van een tarweplant, die alle stoffen bevatten om zo’n plant groot te laten worden. Aangezien de vezels niet verteerbaar zijn, persen we met zogenaamde ‘slowjuicers’ voorzichtigjes het licht verteerbare sap uit het tarwegras.”

Vegetarische tonijnsalade en paddoburger
Bagels & Beans loopt er niet mee te koop, maar al vanaf de start in 1996 in de Amsterdamse Pijp krijgen duurzame producten speciale aandacht. De samenwerking met de Vegetarische Slager wordt op de nieuwe menukaart voortgezet met een bagel met vegetarische ‘tonijn’-salade. ''Dit is echt een favoriet van ons team, en volgens sommigen zelfs nóg lekkerder dan onze ‘echte’ tonijnsalade'', verklapt Bakker. Hij vervolgt: ''Nieuw op de kaart is ook de Paddoburger, een product van Koolen Champignons. Vegetarisch en hallucinerend lekker in combinatie met parmezaan, truffelmayonaise en pijnboompitten.''

Koffie, bagels en geluk
Het Nederland dat met frisse moed naar de toekomst kijkt? Het is er al. In een van de bijna zestig vestigingen van de winkel voor koffie, bagels en geluk. Bakker: ''We hebben vier maanden keihard gewerkt aan de nieuwe kaart en zijn erg benieuwd wat onze bezoekers ervan vinden.''

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: