Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. De lekkere chocoladerepen van EARTH Choc, bijvoorbeeld. Afgelopen vrijdag kocht acteur Ferri Somogyi ‘zijn’ eerste reep bij Bagels & Beans in Amsterdam.

De chocoladerepen zijn sinds kort verkrijgbaar. Bagels & Beans heeft twee smaken met twee verschillende gezichten om uit te kiezen. De eerste is melkchocolade met munt en citroen, de chocosmaak van acteur Ferri Somogyi. De tweede smaak is pure chocolade met koffie, van de bekende barista Niels te Vaanhold. Ferri en Niels zijn allebei ambassadeur van EARTH en kozen samen met de chocolademakers de ingrediënten uit voor een unieke chocoladereep. Op vrijdag 16 oktober kocht Ferri een reep van ‘zijn’ chocolade bij Bagels & Beans Amsterdam IJburglaan.

Bean to bar

Net zoals ze bij Bagels & Beans de koffieboeren in Panama persoonlijk kennen, zo werkt EARTH heel nauw samen met cacaoboeren uit Kameroen. Het bedrijf heeft het hele productieproces van ‘bean to bar’ in eigen hand en weet zo precies waar de – veelal biologische – grondstoffen vandaan komen en waar het geld terechtkomt.

De boeren ontvangen tweeënhalf keer meer dan de marktprijs voor hun cacao. Dat is niet alleen genoeg om hun gezinnen te onderhouden, maar ook om te investeren zodat ze volgend jaar meer kunnen produceren. Bovendien steunt EARTH lokale initiatieven, zoals coaching, training en advies. Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans: ‘Wanneer je een reep koopt, draag je direct bij aan de positie van boeren. Dat smaakt wat ons betreft naar meer. En ze zijn ook nog eens ongehoord lekker.’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Coffeelicious gelooft niet in de anderhalvemetereconomie en sluit locatie Rotterdam

Sinds de start van de coronacrisis heeft Coffeelicious er alles aan gedaan om het hoofd boven water te houden. Met succes. Echter nemen zij nu rigoureuze maatregelen om hun business weer gezond te maken en te behouden. De eerste knoop is doorgehakt: Coffeelicious Rotterdam sluit na dit weekend de...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Koffie & thee Coronacrisis
Doppio opent op 1 juni en gaat zelfs een stapje verder

De medewerkers van de 29 vestigingen van Espressobarketen Doppio Espresso bereiden zich voor om op 1 juni de deuren weer te openen voor hun gasten. Naast de regels die voor iedere horecazaak gaan gelden, kiest de landelijke koffiefranchise voor extra maatregelen om veiligheid te bieden aan gasten en...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: