Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. De lekkere chocoladerepen van EARTH Choc, bijvoorbeeld. Afgelopen vrijdag kocht acteur Ferri Somogyi ‘zijn’ eerste reep bij Bagels & Beans in Amsterdam.

De chocoladerepen zijn sinds kort verkrijgbaar. Bagels & Beans heeft twee smaken met twee verschillende gezichten om uit te kiezen. De eerste is melkchocolade met munt en citroen, de chocosmaak van acteur Ferri Somogyi. De tweede smaak is pure chocolade met koffie, van de bekende barista Niels te Vaanhold. Ferri en Niels zijn allebei ambassadeur van EARTH en kozen samen met de chocolademakers de ingrediënten uit voor een unieke chocoladereep. Op vrijdag 16 oktober kocht Ferri een reep van ‘zijn’ chocolade bij Bagels & Beans Amsterdam IJburglaan.

Bean to bar

Net zoals ze bij Bagels & Beans de koffieboeren in Panama persoonlijk kennen, zo werkt EARTH heel nauw samen met cacaoboeren uit Kameroen. Het bedrijf heeft het hele productieproces van ‘bean to bar’ in eigen hand en weet zo precies waar de – veelal biologische – grondstoffen vandaan komen en waar het geld terechtkomt.

De boeren ontvangen tweeënhalf keer meer dan de marktprijs voor hun cacao. Dat is niet alleen genoeg om hun gezinnen te onderhouden, maar ook om te investeren zodat ze volgend jaar meer kunnen produceren. Bovendien steunt EARTH lokale initiatieven, zoals coaching, training en advies. Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans: ‘Wanneer je een reep koopt, draag je direct bij aan de positie van boeren. Dat smaakt wat ons betreft naar meer. En ze zijn ook nog eens ongehoord lekker.’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: