Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. De lekkere chocoladerepen van EARTH Choc, bijvoorbeeld. Afgelopen vrijdag kocht acteur Ferri Somogyi ‘zijn’ eerste reep bij Bagels & Beans in Amsterdam.

De chocoladerepen zijn sinds kort verkrijgbaar. Bagels & Beans heeft twee smaken met twee verschillende gezichten om uit te kiezen. De eerste is melkchocolade met munt en citroen, de chocosmaak van acteur Ferri Somogyi. De tweede smaak is pure chocolade met koffie, van de bekende barista Niels te Vaanhold. Ferri en Niels zijn allebei ambassadeur van EARTH en kozen samen met de chocolademakers de ingrediënten uit voor een unieke chocoladereep. Op vrijdag 16 oktober kocht Ferri een reep van ‘zijn’ chocolade bij Bagels & Beans Amsterdam IJburglaan.

Bean to bar

Net zoals ze bij Bagels & Beans de koffieboeren in Panama persoonlijk kennen, zo werkt EARTH heel nauw samen met cacaoboeren uit Kameroen. Het bedrijf heeft het hele productieproces van ‘bean to bar’ in eigen hand en weet zo precies waar de – veelal biologische – grondstoffen vandaan komen en waar het geld terechtkomt.

De boeren ontvangen tweeënhalf keer meer dan de marktprijs voor hun cacao. Dat is niet alleen genoeg om hun gezinnen te onderhouden, maar ook om te investeren zodat ze volgend jaar meer kunnen produceren. Bovendien steunt EARTH lokale initiatieven, zoals coaching, training en advies. Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans: ‘Wanneer je een reep koopt, draag je direct bij aan de positie van boeren. Dat smaakt wat ons betreft naar meer. En ze zijn ook nog eens ongehoord lekker.’

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Economie Fastservice
Domino’s ziet groei van 300 procent in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddel...

Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: