Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. De lekkere chocoladerepen van EARTH Choc, bijvoorbeeld. Afgelopen vrijdag kocht acteur Ferri Somogyi ‘zijn’ eerste reep bij Bagels & Beans in Amsterdam.

De chocoladerepen zijn sinds kort verkrijgbaar. Bagels & Beans heeft twee smaken met twee verschillende gezichten om uit te kiezen. De eerste is melkchocolade met munt en citroen, de chocosmaak van acteur Ferri Somogyi. De tweede smaak is pure chocolade met koffie, van de bekende barista Niels te Vaanhold. Ferri en Niels zijn allebei ambassadeur van EARTH en kozen samen met de chocolademakers de ingrediënten uit voor een unieke chocoladereep. Op vrijdag 16 oktober kocht Ferri een reep van ‘zijn’ chocolade bij Bagels & Beans Amsterdam IJburglaan.

Bean to bar

Net zoals ze bij Bagels & Beans de koffieboeren in Panama persoonlijk kennen, zo werkt EARTH heel nauw samen met cacaoboeren uit Kameroen. Het bedrijf heeft het hele productieproces van ‘bean to bar’ in eigen hand en weet zo precies waar de – veelal biologische – grondstoffen vandaan komen en waar het geld terechtkomt.

De boeren ontvangen tweeënhalf keer meer dan de marktprijs voor hun cacao. Dat is niet alleen genoeg om hun gezinnen te onderhouden, maar ook om te investeren zodat ze volgend jaar meer kunnen produceren. Bovendien steunt EARTH lokale initiatieven, zoals coaching, training en advies. Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans: ‘Wanneer je een reep koopt, draag je direct bij aan de positie van boeren. Dat smaakt wat ons betreft naar meer. En ze zijn ook nog eens ongehoord lekker.’

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: