Chocerend lekkere chocolade bij Bagels & Beans

26 november 2018 | Thijs Jacobs

Een beetje foodie weet allang: Bagels & Beans heeft veel meer dan rijkelijk belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie. De lekkere chocoladerepen van EARTH Choc, bijvoorbeeld. Afgelopen vrijdag kocht acteur Ferri Somogyi ‘zijn’ eerste reep bij Bagels & Beans in Amsterdam.

De chocoladerepen zijn sinds kort verkrijgbaar. Bagels & Beans heeft twee smaken met twee verschillende gezichten om uit te kiezen. De eerste is melkchocolade met munt en citroen, de chocosmaak van acteur Ferri Somogyi. De tweede smaak is pure chocolade met koffie, van de bekende barista Niels te Vaanhold. Ferri en Niels zijn allebei ambassadeur van EARTH en kozen samen met de chocolademakers de ingrediënten uit voor een unieke chocoladereep. Op vrijdag 16 oktober kocht Ferri een reep van ‘zijn’ chocolade bij Bagels & Beans Amsterdam IJburglaan.

Bean to bar

Net zoals ze bij Bagels & Beans de koffieboeren in Panama persoonlijk kennen, zo werkt EARTH heel nauw samen met cacaoboeren uit Kameroen. Het bedrijf heeft het hele productieproces van ‘bean to bar’ in eigen hand en weet zo precies waar de – veelal biologische – grondstoffen vandaan komen en waar het geld terechtkomt.

De boeren ontvangen tweeënhalf keer meer dan de marktprijs voor hun cacao. Dat is niet alleen genoeg om hun gezinnen te onderhouden, maar ook om te investeren zodat ze volgend jaar meer kunnen produceren. Bovendien steunt EARTH lokale initiatieven, zoals coaching, training en advies. Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans: ‘Wanneer je een reep koopt, draag je direct bij aan de positie van boeren. Dat smaakt wat ons betreft naar meer. En ze zijn ook nog eens ongehoord lekker.’

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Download nu de decembereditie van Lunchroom

Hij is er weer! Voor wie dit jaar goed wil afsluiten, hebben we de decembereditie van Lunchroom als download op de website geplaatst. Je kunt de uitgave downladen via deze link. Natuurlijk blikken we terug op het afgelopen jaar met het Horeca Jaaroverzicht, maar kijken we ook naar het heden en de to...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Lunchroom
Bagels & Beans kerstactie voor Muziekids

Muziek doet (ver)wonderen. Tijdens het luisteren naar muziek of het bespelen van een instrument vergeet je even de wereld om je heen. Stichting Muziekids zorgt dat kinderen tijdens een verblijf in het ziekenhuis muziek kunnen beleven. Een prachtig goed doel voor de jaarlijkse kerstactie van Bagels &...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: