Food Inspiration Days in beeld

26 oktober 2011 |

Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober vonden de jaarlijkse Food Inspiration Days plaats. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Frank Lindner maakte een fotoverslag van de tweede dag.
Ontvangst met chocoladelolly's


Fooddesigner Annelies Hermsen verrijkte de waters van Spa met bijzondere smaken. O.a. (links op de foto) Spa Henriëtte met venkel en anijs. Top!


Pastry in Europe/Patisserie & Desserts zochten waaghalzen voor hun 'XTC-pillen', 'Magic mushrooms' en 'Coke van honing en Nutella'.


Tussen de middag werden de inspiratieateliers goed bezocht


Because You Rock! was het thema van de dag, dus Henri kwam met een cocktailbar waar soepen werden geshaked en mooi gepresenteerd. Soup rocks!


William de Kroon van Miele geeft een demo met de stoomoven. Langzaam gegaard buikspek en a la minute bereide coquille, met daarbij een espuma van komkommer


Bonbons met dropshot-infuus


PlantLab gaf een kijkje in de groenteteelt van de toekomst. Met LED-verlichting kan men in bijvoorbeeld lege kantoren sneller dan in een kas groente en fruit telen


Boerenland smoothies van Campina


Overheerlijke delicatessen


Bij ieder atelier was de presentatie een lust voor het oog. Eten doen we tenslotte eerst met onze ogen


Cees Helder vertelt de zaal over de dag dat hij te horen kreeg dat hij als eerste chef van Nederland drie sterren kreeg


Meesterslagers benen delen van een Blaarkopkoe uit voor een zogeheten 'snoeptafel'


De heren kwamen het toneel op onder spectaculair luid getrommel


Dagopening door Hajé de Jager: "ga vandaag met elkaar in gesprek en ga verbindingen aan. (...) We moeten zuinig zijn op de aarde. We hebben eeuwen gebruik kunnen maken van de rente die moeder aarde ons gaf, maar nu teren we in op de hoofdsom en dit is onomkeerbaar."


De snuifpoeder van honing en Nutella was een heel bijzondere smaakervaring die nog minuten lang door de mondholte ging


Wijngaard Kaas bracht nieuwe varianten van Reypenaer naar Eindhoven. Onder andere met coatings van mosterd, gember of rozemarijn


De heren chefs van Nestlé Chef presenteerden een mooie sukade met een prachtige eendenbouillon


Beide dagen waren stijf uitverkocht. 1.000 bezoekers kregen in het Evoluon hun jaarlijkse inspiratieshot


Aandacht voor koffie middels latte art


Fooddesigner en beeldend kunstenaar Nick Twaalfhoven denkt 'out of the box' en laat zich bij het maken van een gerecht niet door zijn eigen smaak, visie en ervaringen leiden, maar door zijn muziekidolen en de teksten van hun nummers


Talent heeft de toekomst. De mini-chefs van Kokkerelli & The Kids University waren de hele dag druk in de weer met koken en serveren


Bijzondere kijk op de zaal wanneer iedereen het 3D dessert voorgeschoteld krijgt van Pascal van Loon en Edwin van Gent van Unilever Food Solutions


De 3D placemat kan je op het verkeerde spoor zetten


Een QR-code op het dessert verwijst naar een website met meer informatie over het product. Slim bekeken!


Thérèse en Jonnie Boer vertellen over hun nieuwste kookboek Puurst. Als er niet meer uitgevers, fotografen en vormgevers worden 'versleten' ligt het boek in maart 2012 in de winkels


Jos Burgers is tijdens zijn met humor en grappen doorspekte lezing helemaal 'spot on'. "Geef nooit korting, Groupon is een dom concept. Luister naar je gasten en vraag ze ook naar de dingen die je niet wilt horen. Dat werkt thuis in een relatie ook."


Kasia Vermaire brengt de nieuwste theetrends op het podium, waaronder de uit Azië afkomstige 'bubble tea', een koude thee met balletjes van tapioca. De zaal proefde een variant met kokosmelk en matcha thee


Choc-o-latier Dominique Persoone vertelde over zijn cacao-expeditie in Midden-Amerika. Hij kwam terug met vier heerlijke bonbons, waaronder een chocolade 'gifkikkertje'


Dagvoorzitter Hans Steenbergen overhandigt het Food Inspiration Jaarboek


Voor alle sprekers is er een T-shirt in de vorm van een concert T-shirt met tourdata, because they rock!

Tekst en foto's: Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: