Een en al chocolade op Chocoa 2014

9 december 2013 |
Een en al chocolade op Chocoa 2014<

Van 28 tot 31 maart 2014 komen producenten, chocoladeliefhebbers en topchefs van over de hele wereld samen in Amsterdam. Voor Chocoa 2014, hét evenement over duurzame cacao en betere
chocolade. Chocoa draait om inspireren, leren en proeven. Er komt een internationaal congres, publieksfestival en masterclass voor chef-koks.

Chocoa Festival
Chocoladeliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het Chocoa Festival in het weekend van 29 en 30 maart in Het Scheepvaartmuseum. Chocolademakers presenteren hier goede chocolade in vele variaties en smaken. Er zijn presentaties, proeverijen en activiteiten rond duurzame cacao en betere chocolade.

Maricel Presilla
Uniek onderdeel van Chocoa zijn de masterclasses op maandag 31 maart in Hilton Amsterdam van internationaal bekende topchef Maricel Presilla uit New York. Zij zal Nederlandse chef-koks de geheimen leren doorgronden van het koken met kwalitatief hoogwaardige en duurzame chocolade.

De organisatie
Chocoa is een initiatief van Stichting Chocolade Festival om de aandacht te genereren voor de consumptie, smaak én productie van goede cacao en betere chocolade. Duurzame cacao is nu nog geen 10% van de wereldwijde cacaoproductie. Chocoa wil bijdragen aan de groei van dit duurzaamheidsaandeel. Meer informatie op www.chocoa.nl
Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: