U heeft gezocht op : Tosti

19 november 2019 Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

30 september 2019 Awards
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden 2020 geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k...

27 september 2019 Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

29 augustus 2019 Awards
Inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden geopend

Vandaag gaat de inschrijving voor de Lekkerste Wedstrijden, die plaats hebben op de Horecava van 2020, weer open. Middels een inspiratietour door Utrecht heeft Stichting De Lekkerste Wedstrijden dit moment onder de aandacht gebracht. Deelnemers aan deze tour hebben een programma vol inspiratie en k...

13 augustus 2019 Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

9 juli 2019 Interview Longread
Interview Thee Leutje Leerdam: high tea aan de Linge

Leerdam is de ‘glasstad’, natuurlijk vanwege de aanwezigheid van de internationaal bekende Glasfabriek Leerdam. De industrie trekt behoorlijk wat toeristen, wat goed is voor de lokale horeca. De dames van Thee Leutje hebben van hun passie hun hobby gemaakt. Van een fulltimebaan in de cha...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra...

11 januari 2019 Brood Achtergronden
The Tosti Club duikt op in de diepvries met mini- tosti’ s

Een ambachtelijke tosti in miniformaat, gemaakt van biologisch wit brood en? snel en makkelijk te bereiden. Dat is de Mini Tosti van The Tosti Club, die op de Horecava 2019 in het InnovationLAB voor het eerst te proeven was. The Tosti Club betreedt met dit nieuwe product ook de foodservice-markt,...

19 december 2018 Columns Blog
Column Thijs Rullens: Liever tijdloos

Er komt steeds meer horeca bij in de Randstad. Nieuwe concepten rijzen de pan uit. De afgelopen jaren zien we dat vooral restaurants met één soort product helemaal hip zijn: er zijn horecagelegenheden met alleen hotdogs, hamburgers, tosti’s of bagels en iedereen wil hier een graa...

3 december 2018 Awards Culinair
Meld je aan voor de Lekkerste Wedstrijden

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert in 2019 voor de 35e (!) keer vakwedstrijden voor de horeca. In die tijd heeft de stichting zich ontwikkeld tot een professionele organisatie die maar liefst 12 verschillende wedstrijden op het programma heeft staan voor allerlei verschillende discipline...

30 oktober 2018 Interview Longread
Interview: Verhage worstelt met cafetariaverleden

Verhage heeft 39 vestigingen in Nederland, met name in de kleinere winkelcentra. Juist in die gebieden hebben traditionele lunchrooms het lastig, veel van die zaken zijn inmiddels verdwenen. Tegen de stroom in is Verhage juist op deze locaties aan het investeren en ontwikkelt zich tot lunchroom/rest...

12 oktober 2018 Awards
Inschrijving voor Lekkerste Lunchgerecht geopend!

Vanaf heden kan iedereen zich weer inschrijven voor de lekkerste wedstrijden van het jaar! Deze bekende vakwedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava van maandag 7 t/m 10 januari 2019. Tijdens de komende editie zijn een aantal opvallende wijzigingen: Het Lekkerste Broodje heet tegenwoordig Het Le...

27 september 2018 Opening
Stadscafé De Pannenkoek opent in Stadshart Amstelveen

Stadscafé De Pannenkoek opent haar deuren op het Buitenplein in Stadshart Amstelveen. Stadshart is met deze komst een sfeervolle horecaonderneming rijker. Het menu bestaat uit een ruime keuze aan pannenkoeken en lunch- en borrelgerechten, voor elk moment van de dag. Verrassende variaties op h...

28 augustus 2018 Lunch Opening
Nieuwe lunchroom in Tilburg

In het centrum van Tilburg opent een nieuwe lunchroom. Boven cadeauwinkel WAAR opent op 1 september horecazaak WAAR anders, zo lezen we op indebuurt.nl. In de nieuwe lunchroom worden broodjes, tosti's en salades geserveerd. Er wordt voornamelijk met biologische producten gewerkt. De lunch is ...

12 juli 2018 Opening
De Beren blijft maar openen, nu in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

28 juni 2018 Lunch Opening Fastservice
Happy Tosti opent vestiging in Deventer

Happy Tosti opent op donderdag 28 juni een vestiging in Deventer aan de Lange Bisschopstraat 23. De sociale lunchrestaurantketen gaat Deventer kennis laten maken met haar wilde tosticreaties. Bezoekers kunnen smullen van bijvoorbeeld een tosti geitenkaas, tosti chorizo of de welbekende tosti ham kaa...

26 juni 2018 Economie Achtergronden
Onderzoek: wat kost een drankje in een strandpaviljoen?

Met de zomer voor de deur deed besparingsplatform Actiecode.nl een onderzoek naar de strandtenten (strandpaviljoens) in Nederland. Prijzen voor onder meer bier, wijn, fris en tosti’s werden in kaart gebracht voor een beter inzicht. Naast de reguliere strandpaviljoens is er tevens gekeken na...

12 juni 2018 Opening Utrecht
Restaurantketen De Beren opent zaak in Utrecht

Na al flink wat vestigingen verspreid over het hele land, is het voor restaurantketen De Beren tijd voor eentje op een zeer centrale plek: het centrum van Utrecht. Middenin het bruisende deel van de Domstad opent op donderdag 21 juni de 36e vestiging van de succesvolle horecaformule. Utrechtenaren e...

23 mei 2018 Amsterdam Opening
Happy Tosti Amsterdam De Pijp gaat open

Op vrijdag 25 mei 2018 is het feest bij Happy Tosti. Ten eerste opent Happy Tosti Amsterdam De Pijp officieel haar deuren en ten tweede zal 'Het Ultieme Tostiboek' officieel worden gepresenteerd door de schrijvers en de uitgever! Happy Tosti Amsterdam De Pijp is het zesde lunchrestaurant ...

15 mei 2018 Interview CityTrip
CityTrip Emmen: interview Harry's Lunchroom

Wanneer je Harry’s Lunchroom noemt, dan weet iedere Emmenaar waar je het over hebt. “In juli bestaan we 33 jaar en in onze zaak verwelkomen we nog steeds veel gasten die hier al vanaf het begin komen”, vertelt Harry Kort, de eigenaar van deze lunchzaak. De lunchroom die we bezo...

1 mei 2018 Opening Restaurant
De Beren opent in Groningen

Het eerste De Beren-restaurant in de provincie Groningen is een feit. Middenin het bruisende centrum van de Groningse hoofdstad openen op dinsdag 8 mei de deuren van het restaurant. Na een grondige verbouwing is het pand aan de Brugstraat eindelijk gereed om Groningers te ontvangen. Het vriendelijke...

17 april 2018 Interview CityTrip
CityTrip Emmen: interview brasserie byBart

Soms vind je een dagzaak op een wel heel bijzondere plek. In het kader van de CityTrip Emmen belandden we net buiten Emmen, op een golfpark nota bene. Daar bevindt zich, op Golfparc Sandur, brasserie byBart. Geen straf, want deze zaak staat onder de bezielende leiding van de uiterst gastvrije en bev...

23 maart 2018 Achtergronden
LEF mixstore werkt aan investeringsronde

LEF mixstore in Ede gaat blurring een boost geven. De winkel in tweedehands spullen zoals meubels en woonaccessoires investeert fors in horeca-activiteiten, duurzame verlichting en het dealerschap van verfmerk Annie Sloan. Een crowdfundingsactie moet de investeringsronde gestalte geven. LEF mixst...

20 maart 2018 Achtergronden Interview
Bedrijfspaspoort: Lotta Imeyer, ETNsaladebar Enschede

In de rubriek 'Het Bedrijfspaspoort' stellen we een ondernemer in een dagzaak een aantal vragen over de bedrijfsvoering, het concept, doelen, wensen en interesses. Deze keer is Lotta Imeyer aan het woord. Zij runt een trendy dagzaak in Enschede, een zaak die milieubewust opereert en waar wor...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg...

20 februari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Melan'

In de CityTrip Enschede-reeks bezochten we eerder al Stoet en Meisje, twee relatief nieuwe zaken. Enschede is een stad met een rijke historie en ook binnen het lunchroomaanbod in de stad hebben we een zaak gevonden die zich al langer staande heeft weten te houden. Melan is een dagzaak die al achttie...

13 februari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Stoet'

Stoet mocht niet ontbreken in onze CityTrip Enschede-reeks. Het is een hippe lunchzaak op een unieke locatie. Daarover dadelijk meer... Natasha Warmerdam leeft haar droom. Als onderwijzeres liep ze al langer rond met het idee om wat anders te gaan doen, een leven lang voor de klas staan zag ze immer...

14 december 2017 Opening
Twee nieuwe pop-up zaken in Hofhouse Den Haag

De nieuwste hotspot van Den Haag, food court Hofhouse aan de Rijnstraat 10, opent twee nieuwe pop-up zaken. Foodliefhebbers kunnen zich laten verrassen door de verrukkelijke Oosterse en Westerse keuken van Madame Gao en de heerlijke Singapore Style gerechten bij Boogie Street Food. Uiteraard zijn oo...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op lunchroom.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op lunchroom.nl. We weten nu dat er vaak gezocht wordt op mosselen en de beste naam van een lunchroom. Hier komen de 10 meest gelezen items! 1. 7 misverst...

28 november 2017 Koffie & thee
Koffiebar zonder koffie opent in Amsterdam

Op 1 december 2017 opent in Amsterdam de Geen Koffiebar; ’s werelds eerste koffiebar met alles in een kop, behalve het gebruikelijke zwarte goud. Ook verkrijgbaar is een humoristische hulpkit die koffiedrinkers in Nederland moet voorbereiden op een wereld zonder koffie. Hiermee vraagt Solidari...

31 oktober 2017 Interview
Het bedrijfspaspoort van...Micha's Boulangerie

Voor de rubriek 'Het bedrijfspaspoort van...' spraken we deze keer met Micha. Hij is de eigenaar van Micha’s Boulangerie, een lunchroom in het centrum van Doetinchem. Naam: Micha van Doren Leeftijd: 42 Locatie van je zaak: Hooge Molenstraat 24, Doetinchem Wat is de bestseller op ...

27 oktober 2017 Opening
Happy Tosti opent vestiging in Breda

Begin 2018 opent Happy Tosti een vestiging in Breda. Het wordt de vierde vestiging van Happy Tosti, dat al zaken heeft in Den Haag, Hoofddorp en Leiden heeft. David Golverdingen zal de zaak als een Franchise gaan runnen. David: "Door alles wat ik tot nu toe gedaan heb ben ik geraakt dat mens...

2 oktober 2017 Lunch Opening
True Food Kantine geopend in Rotterdam

True Food Kantine is geopend in Rotterdam. De missie: gezond en lekker eten op de werkvloer. Werk en privé lopen steeds meer door elkaar, en daar hoort een nieuwe eetcultuur bij. Ruben Cieremans, Salko Hofman en Mat Buitelaar herdefiniëren de ouderwetse bedrijfskantine met True Food &am...

18 september 2017 Lunch Soep
Happy Tosti zet soep uit De Verspillingsfabriek op de kaart

Sinds de soep uit De Verspillingsfabriek verkrijgbaar is via Bidfood, zijn er steeds meer enthousiaste afnemers. Een van hen is Happy Tosti, met vestigingen in Den Haag, Leiden en Hoofddorp. Deze jonge organisatie won onlangs de ABN AMRO ‘Start-up of the year award’ en zorgt er met de ve...

4 augustus 2017 Interview
Het bedrijfspaspoort van...Samantha Prins & Ferry Alfons

Samantha Frins en Ferry Alfons zijn de eigenaren van Lunchroom@Prins op een bedrijventerrein in Rijswijk. Naam: Samantha Prins & Ferry Alfons Leeftijd: 38 & 40 Hoe heet je zaak? Lunchroom @Prins De locatie van je zaak: Gompenstraat 23, Waalwijk Wat is de bestseller op de kaart? Br...

17 juli 2017 Opening
Happy Tosti gaat voor 500 nieuwe banen in 5 jaar

Happy Tosti franchiset haar concept met de ambitie om binnen vijf jaar 500 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. "Happy Tosti is de meest sympathieke lunchformule die franchise Nederland in lange tijd heeft gezien", vertelt Hein van Baalen, franchise specialist en ...

2 juni 2017 Lunch Achtergronden
Onderzoek: geluk gaat door de maag

Negen op de tien Nederlanders hebben vaste ontbijt- en lunchproducten waarvan ze gelukkig worden. Als het om de verschillende keukens van de wereld gaat, wordt de Nederlandse consument het meest gelukkig van de Italiaanse. In de top vijf van meest gelukkig makende gerechten staan nasi en stamppot ec...

12 mei 2017
Hoe onderneem je in een kattencafé?

De Haagse Zeeheldenbuurt is enorm in opkomst. In de Piet Heinstraat vind je kattencafé Ditjes & Katjes, waar Eef Krol haar droom werkelijkheid zag worden. Voor iemand die van katten, lekker eten en drinken én mensen houdt, is dit het Walhalla, een nirwana, de hemel, het paradijs...We dompelden ons...

1 mei 2017 Lunchroom
The Tosti Club breidt uit

Op de eerste verjaardag van de tweede stadslocatie te Breda is het tijd om verder uit te vliegen, zo besloot oprichter en eigenaar Jacco Heijkoop van The Tosti Club. Onlangs opende The Tosti Club al zijn eerste Out of Home locatie pal aan de A59 in een tankstation te Nuland. Binnenkort opent The ...

19 april 2017 Amsterdam Culinair
Weesper opent het terrasseizoen met gerechten van de houtskoolgrill

In een charmant hoekpand aan de Weesperzijde met een groot zonnig terras tegenover de Amstel, opent Weesper, bar & spijs, het terrasseizoen in Amsterdam. Weesper is een allrounder die uitblinkt in product en flexibiliteit, met cachet en zonder pretentieus te willen zijn. Het barrestaurant servee...

29 maart 2017 Opening
Creatief bureau Tosti Creative opent tosti bar

Tosti Creative, het creatieve bureau achter onder meer Disco Boodschappen en Het Tomatengevecht op de Dam, opent vrijdag officieel een permanente tosti zaak genaamd Tosti Creative. In Tosti Creative aan de Van Woustraat in Amsterdam (in voormalige Bar Hutspot) is een culinaire selectie van tosti&rsq...

24 maart 2017 Achtergronden
In memoriam: Pieter Punter

Het bericht dat de redactie van Lunchroom deze week bereikte, kwam hard aan. Pieter Punter, de aimabele, zachtaardige en culinair zeer onderlegde man die columns schreef voor Lunchroom, is op 14 maart heengegaan in zijn geliefde Málaga. Al sinds 2002 verwende Pieter de lezers van Lunchroom...

20 maart 2017 Events Brood
Bakkersvak trok ruim 7700 bezoekers en gaat verhuizen

Een zonnig Autotron in de vroege ochtend. Om zeven uur staan de eerste leveranciers al voor de deur om verse producten te bereiden. De deegmachines beginnen te draaien en rond half acht verspreidt zich een overheerlijke geur van ambachtelijk gebakken brood. Er ontstaat geroezemoes in de hal en in de...

13 maart 2017 Achtergronden Lunchroom
Het geheim van een goede tosti

Ineens stond het groot in de krant: ‘De tosti is de nieuwe hamburger’. De gegrilde sandwich was natuurlijk al een klassieker op veel menukaarten, maar er is iets aan de hand. Het afgelopen jaar schoten de tosti-restaurants als paddenstoelen uit de grond. Wat maakt de tosti zo populair? ...

10 maart 2017 Lekkerste Lunchroombroodje Achtergronden Interview
Het bedrijfspaspoort van…

Naam: Johnny Ma Leeftijd: 30 Hoe heet je zaak? SAP Bagel & Juice Bar De locatie van je zaak: Stationsstraat 8, Maastricht DOWNLOAD HIER GRATIS DE MAARTEDITIE VAN LUNCHROOM! Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? SAP is een moderne lunchroom met ECHTE NY bagels en de meest gekke, verse s...

7 maart 2017 Lunchroom
Download de nieuwe Lunchroom

De eerste Lunchroom van 2017 een uit! In deze editie onder meer een interview met Ronald Bakker. In 1996 begon hij samen met zijn vrouw Bagels & Beans. Inmiddels is het concept een succesformule in Nederland in lonkt het buitenland! Verder staat er in de maandeditie tips voor lunchrooms die ...

6 maart 2017 Events
Bakkersvak 2017 in beeld: tosti-ijzer gemaakt van een putdeksel

Op Bakkersvak kom je altijd leuke producten en mensen tegen. He tosti-ijzer gemaakt van een putdeksel was wel heel speciaal. Yonia's is de maker van het speciale tosti-ijzer. In de video hieronder zie je hoe je pinda's kunt branden met een wel heel bijzonder apparaat. Fantastisch zeg. He...

5 januari 2017 Food trends Brood
Trend: de luxe tosti

2017 wordt het jaar van de tosti. En dan niet die met ham en kaas of misschien een keer een stukje ananas erbij. Nee, het wordt het jaar van de luxe tosti. Denk aan een makreeltosti, een beschuitboltosti of een tosti van rozijnenbrood. Lunchrooms met als thema tosti schieten als paddestoelen uit ...

19 december 2016 Opening Restaurant
Dungelmann opent 4e locatie

Afgelopen weekend is, na een intensieve verbouwing, de 4e locatie van Dungelmann geopend: Chicken & Burgers op de Turfmarkt bij het vernieuwde Spuikwartier van de Hofstad. Recht tegenover de bouwput van het nieuwe Onderwijs en Cultuur Complex (OCC), bevindt zich de nieuwste Dungelmann locati...

22 november 2016 Opening Lunchroom
Arnhem krijgt in 2017 De Tostibar met 'luxe tosti's'

Horeca-ondernemers Gijs en Patricia Burgers openen eind februari een nieuwe horecazaak aan de Koningstraat in Arnhem: De Tostibar. Het is de derde horecazaak van het stel. „We gaan hoogwaardige tosti's met bijpassende wijnen en bieren serveren”, zegt Patricia Burgers. Het duo, ree...

13 oktober 2016 trends Ontbijt
De opkomst van ontbijtcafés

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarom is het best gek dat stadscentra gevuld zijn met restaurants en lunchzaken, maar dat er haast geen gespecialiseerde horecagelegenheden zijn voor ontbijt. Goed nieuws: daar komt verandering in! Onze horecatrendwatcher verkende de 'breakfa...

18 mei 2016
Verbouwing van 150.000 euro door blurring-wetgeving

We hadden ons geen betere dag kunnen bedenken om lunchroom Proef in Soest te bezoeken. Het is immers marktdag, waardoor het gezellig druk is, de zon schijnt en de mensen op straat zijn vrolijk. Proef heeft net een metamorfose ondergaan en na de verbouwing is het een pure horecazaak geworden, terwij...

22 april 2016
Nieuwe horecazaak opent in Breda (video)

In Breda opent vandaag De IJssalon van Breda – Bon Appetit zijn deuren. De zaak komt uit de koker van ondernemers Edwin en Kim van Es, bekend van cafetaria Bon Appetit in Rijsbergen. IJs, salades en tosti's In de 440 m2 grootte zaak zijn 48 soorten ijs, gezonde salades, verse smoothies, hee...

6 april 2016
Brasserie Beekink & Co geopend in Den Haag

Afgelopen weekend heeft chefkok Sander Beekink, zijn Brasserie Beekink & Co geopend op de Valkenboskade (hoek Thomsonlaan). In een prachtig hoekpand met veel natuurlijk lichtinval, straalt direct gezelligheid uit en roept de sfeer en ambiance van een Franse Brasserie. Sander Beekink Eerder was...

6 april 2016
Interieurinrichting: Houd het hoofd erbij

Jacco Heijkoop had een droom. Hij wilde een landelijke keten oprichten met kwalitatief hoogstaande tosti’s. Zijn droom is uitgekomen. Afgelopen zomer opende The Tosti Club zijn deuren in Breda. Ondertussen is de ondernemer volop bezig met de uitbreiding van zijn keten. Over verbouwen en interieur...

5 april 2016
Fris je kaaskennis op!

Waarom hebben we eigenlijk geen kaasbar in Nederland? In Madrid en Barcelona heb je de Poncelet Cheese Bar, waar de heerlijkste gerechten van kazen worden geserveerd. Nederland is immers een kaasland. Volgens Niels Vermolen, kaasspecialist bij Makro, gaat het gelukkig wel de goede kant op in Nederl...

4 april 2016
"Onze omzet steeg met 25 procent na verbouwing"

Lunchroomondernemer Jop van Ogtrop is een tevreden man. Na de verbouwing van zijn lunchroom De Bongerd, is de omzet met maar liefst 25 procent gestegen. Begrip in Valkenburg Lunchroom De Bongerd is al 26 jaar aanwezig in het Limburgse Valkenburg aan de Geul en volgens Van Ogtrop een begrip in ...

16 maart 2016
Lunchzaak zonder broodjes

Bourgondischer dan in Limburg vind je het niet in Nederland. Op de overgang tussen Midden-Limburg en het Zuid-Limburgse heuvelland vind je Sittard, een stadje vol levensgenieters en een lunchzaak waar je absoluut geen broodjes kunt eten en waar water gewoon gratis blijft. Eigen broden Een lunc...

4 maart 2016
Standpunt KHN over borstvoeding in de horeca

KHN is vanochtend gevraagd naar een standpunt over het geven van borstvoeding in de horeca. Joris Prinssen stond RTV Utrecht te woord in café Broers aan het Janskerkhof. Het past niet in ieder horecabedrijf Prinssen: “De horeca is een fijne ontmoetingsplek voor heel jong tot heel oud, dat ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Makreeltosti

Ingrediënten 2 blikjes gerookte makreelfilets in zonnebloemolie (à 145 g) 8 sneden wit casinobrood 2 el groene pesto 2 tomaten, in plakjes 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes Bereiding Besmeer het brood met de pesto. Beleg 4 sneden brood met de tomaat en de uitg...

1 januari 2016 Brood Recepten
Panini-krentenbol

Ingrediënten (1 persoon) 1 krentenbol 3-4 plakjes Hollandse geitenkaas, dun geschaafd enkele partjes sinaasappel verse koriander Bereiding Snijd de krentenbol open en beleg de onderkant met 2 plakjes geitenkaas. Leg hierop partjes sinaasappel – en een paar blaadjes verse kori...

1 januari 2016 Brood Recepten
Beschuitboltosti

Ingrediënten 1 beschuitbol 1-2 eetlepels abrikozenjam 25 gram jonge Hollandse geitenkaas, in dunne plakjes 1/4 appel, in dunne plakjes boter Bereiding Snijd de beschuitbol open en bestrijk de snijvlakken dun met abrikozenjam. Beleg één kant met geitenkaas en een ...

1 januari 2016 Brood Recepten
Tosti van rozijnenbrood

Ingrediënten 2 sneetjes rozijnenbrood 2 eetlepels verse roomkaas 4 theelepels vloeibare honing 1/2 banaan, in plakjes Bereiding Bestrijk de sneetjes rozijnenbrood met verse roomkaas en druppel over elk sneetje 1 theelepel vloeibare honing. Verdeel de plakjes banaan over 1 sneetj...

1 januari 2016 Brood Recepten
Hawaiitoast

Menige gast zal in eerste instantie verbaasd opkijken wanneer u als speciaal wintergerecht Toast Hawaii op de kaart zet. Maar als u uitlegt hoeveel vitaminen en mineralen er in ananas zitten, en dat u daardoor een bijdrage wil leveren aan de gezondheid van uw gasten, is het ijs ongetwijfeld gebroken...

1 januari 2016 Brood Recepten
Hollands broodje

Ingrediënten 1 paninibroodje 1 courgette 2 plakken gesneden Hollandse geitenkaas 2 eetlepels (verse) groene pesto 1 bosuitje, in ringetjes 3 zwarte olijven zonder pit, in plakjes Bereiding Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 3 dunne plakken van de courgette. Snijd de korstjes v...

1 januari 2016 Food Recepten
Croque Madame

De croque madame, maar dan net even anders. Ellen, van Made by Ellen, bedacht deze nieuwe versie! Ingrediënten 2 grote stokbroden 25 gram roomboter 25 gram bloem 150 milliliter melk Snufje nootmuskaat 100 gram Emmentaler kaas, in plakken 100 gram Gruyère, vers geraspt 175 gr...

12 oktober 2015
Toastable opent derde vestiging in Amsterdam

Het populaire lunch- en onbijtrestaurant Toastable opent zijn derde locatie op de Korte Nieuwendijk 6 in Amsterdam. Exact drie jaar geleden werd op het Koningsplein de eerste ‘triple layered toasted sandwich’ gemaakt. Dit wordt gevierd met een nieuwe locatie, vernieuwde menukaart en website. ...

7 april 2015
Londens restaurant serveert alleen tosti's

Single-item restaurants zijn in opkomst. Eerder schreven we al over een ontbijtgranencafé. Deze keer zijn de tosti's aan de beurt in het Melt Room restaurant in de hippe Londense wijk Soho. Over het restaurant Melt Room serveert enkel tosti's in verschillende prijscategorieën. Zo kunnen gasten...

4 maart 2015
Vraag naar gezonde lunch groeit

Ruim de helft (58%) van de Nederlandse werkgevers doet er niets aan om gezond eten op de werkvloer te stimuleren. Dit terwijl 36 procent van de werknemers aangeeft dit wel te willen. Zeeuwse werknemers hebben het meest behoefte aan een alternatief voor de kroket. Bijna de helft van de Zeeuwen zegt...

13 november 2014
Shop-in-shop in opkomst

Shop-in-shop. Een winkel in een andere winkel. Niets meer dan dat. Niet zo heel erg nieuw meer, maar het lijkt wel alsof het fenomeen een vlucht heeft genomen. Zo bereikte ons onlangs het nieuws dat Douwe Egberts al haar D.E. Cafés gaat sluiten en de verkoop van het geschenkassortiment gaat onder...

30 oktober 2014
Nieuw franchise-lunchconcept

Op 1 november is het zover, dan opent de eerste GrabaMelt in Nederland haar deuren. De pilotstore van de nieuwe franchiseformule is te vinden aan de vernieuwde Diagonaal in Citymall Almere. Nieuw franchiseconcept Na jarenlange ervaring met het opzetten en managen van diverse horecaconcepten in...

27 oktober 2014
Tipje van de sluier: Lunchroom Marktverkenning

Lunchroom en lunchroom.nl houden de lunchroombranche nauwlettend in de gaten. Op basis van deze observaties wordt de Lunchroom Marktverkenning gepresenteerd. Iedere keer zien we weer nieuwe trends en ontwikkelingen. Een tipje van de sluier. Diner Warm eten of diner. Een trend. Veel lunchrooms d...

13 februari 2014
Het perfecte bedrijfsuitje voor u!

Bezoek de Nationale Lunchroomdag en maak er een ondernemend bedrijfsuitje van. Samen met uw personeel bezoekt u deze dag die in het teken staat van de lunchroombranche. Jullie krijgen een gratis lunch én leren alles wat er op dit moment speelt. Rendementssessies Wat dacht u van de ondernemers...

12 februari 2014
Vis bij het ontbijt en lunch

Het is leuk en lekker om af en toe iets anders te doen met het ontbijt of de brunch. Denk dan ook eens aan vis, vindt het Visbureau. Maak bijvoorbeeld een lekkere sandwich met tonijn uit blik of een bagel met gerookte zalm en roomkaas. En wat dacht u van een lekker broodje met makreel. Dus, ontbi...

17 januari 2014
Breda krijgt vegetarische lunchroom

In Breda opent binnenkort Theekamer PIEN haar deuren. Het wordt een lunchroom waar vegetarische en biologische gerechten geserveerd zullen worden. Theekamer PIEN wil biologisch eten onder de aandacht brengen van een groot publiek. Om dit te realiseren doet ze een beroep op Bredanaars: Zij kunnen m...

21 oktober 2013
Pak de kaart aan met wereldbroodjes

Wilt u naast de gewone broodjes gezond, salades en standaard lunchgerechten eens iets anders serveren? Met de recepten van 7 wereldbroodjes die in de nieuwste editie van Lunchroom staan, kunt u uw zaak echt op de kaart zetten. De gerechten zijn niet standaard, dus uw gasten onthouden ze. Haal uw v...

9 oktober 2013
Nieuw grandcafé in Diemen-Zuid

Op een leegstaand kantorencomplex in Diemen-Zuid is het eerste deel van het nieuwe Grand Café Berlin door cateraar SAB geopend. In dit eerste gedeelte zit een koffiecorner met allerlei soorten koffie, zoetigheden, gezonde broodjes en tosti’s. In november gaat het tweede gedeelte open met een e...

14 augustus 2013
De Tostifabriek ontrafelt de tosti

De Tostifabriek onderzoekt het mysterie van de tosti door alle stappen van het productieproces te tonen. Midden in Amsterdam, inclusief graanveld voor het brood en beesten voor de kaas en ham op het bekende broodje. Medio september dit jaar worden de eerste tosti's verwacht. Het project is in febru...

17 juni 2013
Hello Goodbye Bar promoot tosti

De nieuwe Hello Goodbye Bar op Schiphol, die wordt geëxploiteerd door HMSHost, moet reizigers het ‘welkom thuis’ gevoel geven. "Met het verrassende tosti-menu bieden we aankomende reizigers en de ophalers een welkom thuis gevoel met een Nederlandse snack in een gezellige, huislijke omgeving...

14 december 2012
Toast Hawaii

Menige gast zal in eerste instantie verbaasd opkijken wanneer u als speciaal wintergerecht Toast Hawaii op de kaart zet. Maar als u uitlegt hoeveel vitaminen en mineralen er in ananas zitten, en dat u daardoor een bijdrage wil leveren aan de gezondheid van uw gasten, is het ijs ongetwijfeld gebroken...

20 juni 2012
Pieter Punter - Feest

Een koperen jubileum: 12,5 jaar Lunchroom. Voorwaar een felicitatie waard. Sinds 2002 schrijf ik met veel plezier columns voor dit blad. Mijn ervaringen met lunchrooms zijn voornamelijk ontstaan in de afgelopen acht jaar, waarin ik met vrouw en vrienden het Pieterpad en het Zuiderzeepad heb gelop...

28 december 2011
Koffiezaak opent nu ook bakkerij

Het Amersfoortse koffiecafé Coffee Corazon gaat zich in maart versterken met de komst van een bakkerij. Naast (Frans) brood gaat de zaak vooral taarten en meeneembroodjes verkopen. Ook is er een eigen kruidentuin, een ruimte voor workshops en een espressobar. Hoger segment De bakkerij wordt ...

15 september 2011
Brit eet grootste (en zwaarste) ontbijt ooit

Het Hungry Hossee Cafe in Engeland heeft een 'ontbijtje' van 7.500 calorieën op de kaart staan. De schaal met wafels, sandwiches, gebakken worstsoorten en champignons heet niet voor niets the Big One. Al jaren op de kaart Onlangs is het Steven Maggee gelukt om het gevaarte in één sessie op ...

21 juni 2010
City Trip Leiden: wandelend door historie

Leiden, de geboorteplaats van Rembrandt van Rijn, staat bekend om zijn gezellige hofjes, musea en de universiteit. Naast veel beziens-waardigheden zijn er ook voldoende gelegenheden om op het terras neer te strijken voor een lekker lunchgerecht. Voor de zesde Citytrip dit jaar reist de redactie van ...

4 mei 2010
Succesvol derde Fano Event

Met presentaties door Kloosterhuis Adviseurs en een grootse workshop broodjes en schotels maken slaagde Fano er voor de derde keer in om van het Fano Event in Zwolle iets speciaals te maken. Ook de locale ondernemers die aanwezig waren zorgde voor veel ‘food for thought’ bij de gasten. Vooral vo...

17 april 2010
Interview: Wendie de Roos

Het naambordje van Lunchroom Central Park doet al gauw denken aan de populaire tv-serie Friends. Na een weekje New York komt Wendie de Roos thuis met een nieuw idee: Apeldoorn krijgt een lunchroom met een metropoliskarakter. Net zoals lunchroom Central Perk uit de serie moet het een bruisende zaak w...

3 februari 2010
City Trip Groningen: er gaat niets boven...

Na station Zwolle wordt het landschap steeds eenzijdiger. Weilanden, een paard, nog meer weilanden. De treinreis richting het noorden voelt alsof je Nederland uitrijdt. Maar dan schommelen we Station Groningen binnen, ‘tevens eindpunt’. Eindpunt of niet; Groningen is helemaal geen buitenbeentje ...

18 december 2009
Levenslang korting op een tosti

Altijd een kwart minder willen betalen voor een gegrilde 'cheese sandwich'? Dat kan. Iedereen die een tatoeage van een tosti op het lichaam laat zetten krijgt op één adres in Amerika permanent korting. Het in de Amerikaanse staat Ohio gevestigde 'Melt Bar and Grilled' is specialist in tosti's en g...

23 oktober 2009
City Trip door veilige havens

De gate voor Sao Paulo is gesloten, Budapest is boarding en de vlucht naar Munich is twintig minuten verlaat. Een stelletje wisselt nog wat laatste lieve woorden uit voor zijn vertrek. Ritueel doet hij haar een kettinkje om. Rode rozen, afscheid en weerzien. Maar ook wachten, verveling en heel veel ...

19 augustus 2009
Nederlandse werknemer bezuinigt niet op lunch

In opdracht van de Vereniging van Nederlandse Catering-organisaties, Veneca, heeft onderzoeks-bureau SSI een groot aantal bezoekers van bedrijfsrestaurant gevraagd naar hun lunchgedrag. Het onderzoek heeft een aantal opvallende uitkomsten. De crisis laat de lunchbesteding van 85 procent van de werkn...

22 april 2009
Instinctief

Vorige maand werd in Burgers Zoo het congres Good Food gehouden. Doel was om bedrijven die zich bezighouden met gastvrijheid en recreatie bewust te laten stilstaan bij de foodbeleving die de ondernemers aan de gasten bieden. ‘Good Food’ sloeg daarbij op gezond, eerlijk en lekker eten en drinken....

16 februari 2009
Lunchroom Soep breidt assortiment uit

Lunchroom Soep gaat haar assortiment en formule uitbreiden. Sinds de lunchroom drie jaar geleden open ging, kwamen er veel positieve reacties als ,,ik geloof in jullie'' en ,,het is hier soepgoed'', zo is te lezen op de website EdeStad.nl. De lunchroom is een dependance en onderdeel van hotel-con...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: