Lunchroom jaaroverzicht 2022

Auteur: Redactie
20 december 2022
Lunchroom jaaroverzicht 2022

December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artikelen het best werden gelezen in 2022. We maakten er een top-5 van. Ook hebben we een top-3 van onze meest gelezen diepte-interviews op een rij gezet.

Het Lekkerste Lunchroombroodje 2022: genomineerde nummer 3

Ieder jaar organiseert vakblad Lunchroom de wedstrijd. 'Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland'. Vol trots presenteerden we je in oktober een van de genomineerde voor de award van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2022. Dat was de Sticky Piggy van Lunchroom De Koffiepot uit Hardenberg. Uiteindelijk niet de winnaar van de wedstrijd, wel het meestgelezen artikel dit jaar.

Het broodje werd door de inzenders als volgt beschreven: "Wij hebben samen met onze lokale bakker Bakkerij Oegema een eigen broodje bedacht wat goed bij de ingrediënten die op het broodje komen past. Het broodje is gemaakt op basis van yoghurt van de lokale Zuivelhoeve de Waard, hieraan hebben wij een kruidenmengsel toegevoegd wat het broodje een fris-zure smaak geeft met tonen van kerrie, gember, citroengras en komijn. Ook is het buikspek lokaal gehaald bij onze vaste slager Slagerij Hoff.”

In totaal dongen drie broodjes mee voor de award. Deze drie genomineerden werden vervolgens bezocht door onze ‘mystery jury’, die de kanshebbende broodjes beoordeelden. De volgorde nummer 1 t/m 3 is geheel willekeurig en niet gebaseerd op de beoordeling van de jury.

Dit zijn de genomineerden voor het 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland'

Het tweede meestgelezen artikel is een overzicht waarin de drie genomineerden van de wedstrijd werden gepresenteerd. Hieronder vind je de drie finalisten:

Copper Power van Copper Branch

Broodje Biltstraat van de Keuken van Thijs uit Utrecht

Sticky Piggy van Lunchroom De Koffiepot uit Hardenberg

Grand café l'Opera op Amsterdamse Rembrandtplein stopt; inboedel wordt geveild

Na veertig jaar kwam er een eind aan grand café l‘Opera op het Amsterdamse Rembrandtplein. De eigenaresse ging met pensioen en verkocht de zaak. De complete inventaris werd daarom geveild via het online platform van BVA Auctions. Onder meer de complete bar, restaurant- en terrasmeubilair, decoratie en horecabenodigdheden verschenen onder de digitale hamer. Meebieden kon tot en met 7 juli 2022.

Het Lekkerste Lunchroombroodje 2022: genomineerde nummer 1

De uiteindelijke winnaar van de wedstrijd! De Copper Power van Copper Branch. De eerste locatie van Copper Branch opende in 2021 in Utrecht de tweede in Rotterdam in augustus 2022.

Het broodje werd door de inzenders als volgt beschreven: “Onze Copper Power is een pure smaaksensatie. Zo hebben we op onze Spaanse ‘Barra Gallega’, heerlijke gemarineerde shiitake gecombineerd met Homemade sriracha-ratatouille en gelegd op een romig laagje béarnaisesaus met gerookte paprika poeder, jong spinazie blad, alfalfa en frisse bio tomaat. Alles bij elkaar een lekker lunchgerecht met een krachtige verrassende smaak die in de prettige zin lang bij blijft en vraagt om nog een keer besteld te worden.”

Ondernemersstel breidt uit met De Beren bezorgrestaurant in Almere Buiten

Last but not least, ook een nieuw bezorgrestaurant in Almere Buiten dat opende op 5 april kreeg aandacht van de Lunchroom-lezers. Ondernemersstel John Ramlal en Marjolein Goud zijn de trotse nieuwe eigenaren van dit splinternieuwe De Beren. Gasten die thuis willen genieten van wat De Beren te bieden heeft, kunnen kiezen van een uitgebreide kaart. Van spareribs, saté en burgers, tot aan zalmfilet of varkenshaas. Maar ook voor de vegetariër of veganist is er veel te kiezen, zoals de red carrot burger of een veganistische saté. John Ramlal vertelt over de nieuwe aanwinst: “Na het succesvol opstarten en uitbaten van ons De Beren restaurant in Almere, vonden we het tijd voor een tweede avontuur. We willen graag iedereen de kans geven om altijd van onze gerechten te kunnen genieten, of het nu thuis is of in het restaurant.”

Interview top-3

Groot interview: Lunchroomeigenaar van De Koffiepot gaat met 'Sticky Piggy' weer voor goud

Ook het interview met de makers van de ‘Sticky Piggy’ is het meestgelezen interview van dit jaar. Lunchroom De Koffiepot won in 2014 met ‘Feel the Veal’ de prijs ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’. Nu, acht jaar later, is er veel veranderd. Er is een naastgelegen koffiezaak bijgekomen en de kinderen gaan de zaak overnemen. In oktober sprak Lunchroom hierover met Eric Meertens (53), eigenaar van De Koffiepot, vlak voordat de winnaar van de wedstrijd bekend werd gemaakt.

Oprichter Toastable over de perfecte tosti en het ondernemen van zijn groeiende keten

Bartjan Hendriksen (36) is oprichter en eigenaar van Toastable. Zijn tostiketen bestaat inmiddels uit vijf vestigingen, en mocht in september dit jaar tien kaarsjes uitblazen. Lunchroom sprak in juli de ondernemer in zijn zaak aan de Nieuwendijk in Amsterdam onder meer over de trend van tosti’s, hoe je de perfecte versie maakt en over het ondernemen zelf.

Lunchroom De Vegan Bakker geopend: "De vegantrein gaat steeds harder rijden"

Een bakkerswinkel en ‘gewone’ lunchroom was niet genoeg voor Lucas Vermeulen (55), daarom kwam daar op jongstleden 12 augustus lunchroom De Vegan Bakker bij. De naam zegt het al, Lucas koos voor een extra pad in zijn leven waarin hij volledig plantaardige bakproducten ging fabriceren. Eén dag in de week staat hij nieuwe producten te ontwikkelen: van designbrood tot vegan sjekladebollen. Lunchroom nam in september een kijkje bij de zaak en sprak Lucas.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws