Op reportage: Bakkerij Versluis, Woerden [video]

3 februari 2020 | Ilse van Dam

Bakkerij Versluis heeft een lunchroom in Woerden dat alles zelf produceert. Van de koekjes bij de koffie tot een tweepersoons lunchplank. Ze richten zich vooral op ouderen. Desondanks vinden ze het leuk als de jeugd langskomt. De tosti valt bij iedereen in smaak en ook vegetariërs kunnen bij Versluis terecht. Ondanks het personeelstekort draait lunchroom Versluis op volle toeren. Eigenaar Karin Versluis vertelt over haar zaak.

Een echte aanrader

De algemene broodjes worden het meest verkocht. Het populairste gerecht op de kaart is volgens Karin Versluis de tosti. “Dat lust bijna iedereen wel. Het is ook het goedkoopste gerecht op het menu. Daarom denk ik dat de tosti het meest verkocht wordt. Ons duurste gerecht op de kaart is een lunchplank voor tweepersonen, die is inclusief verschillende broodjes en beleg. Ik zou die plank aanraden aan gasten omdat het er heel leuk uitziet. Ook zou ik de crostini’s aanraden. Die zijn niet zo groot maar ook heel leuk.” Ze zijn lekkerder en luxer dan de andere gerechten, volgens Karin. De laatste tijd ziet de Versluis steeds meer vegan en vegetarische bestellingen binnenkomen. Zij hebben verschillende vegetarische broodjes op het menu zoals, panini brie met honing en pijnboompitten, stokbroodje met blauwklaver, peer en pecannoten, broodplank met boerenkaas en zo zijn er nog meer. 

Eigen productie

Het is moeilijk om aan personeel te komen. Volgens Karin is horecapersoneel lastig is te krijgen omdat het niet zo populair is. Het hele bedrijf heeft ongeveer 50 personeelsleden. Daar zitten veel parttimers bij. Vooral de dames werken parttime. Daarnaast hebben zij last gehad van de toename aan horecabedrijven. Er kwamen steeds meer horecabedrijven bij in dezelfde periode. Wat zij anders doen dan andere is dat alles wat geserveerd wordt, uit de eigen bakkerij komt. “Ons gebak, ons brood en zelfs de koekjes bij de koffie worden door ons gemaakt. Andere horecazaken kopen het allemaal in. Dat onderscheidt ons van anderen.”

Meer ouderen

De lunchroom richt zich op ouderen, niet zo zeer op de jeugd. “Het is leuk als ze komen en we willen ook graag dat ze komen. Maar het algemeen zijn het meer ouderen waar we ons op focussen”, besluit Karin Versluis.

Deze crossmediale productie is gemaakt door Ilse van Dam, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: