Op reportage: Bakkerij Versluis, Woerden [video]

3 februari 2020 | Ilse van Dam

Bakkerij Versluis heeft een lunchroom in Woerden dat alles zelf produceert. Van de koekjes bij de koffie tot een tweepersoons lunchplank. Ze richten zich vooral op ouderen. Desondanks vinden ze het leuk als de jeugd langskomt. De tosti valt bij iedereen in smaak en ook vegetariërs kunnen bij Versluis terecht. Ondanks het personeelstekort draait lunchroom Versluis op volle toeren. Eigenaar Karin Versluis vertelt over haar zaak.

Een echte aanrader

De algemene broodjes worden het meest verkocht. Het populairste gerecht op de kaart is volgens Karin Versluis de tosti. “Dat lust bijna iedereen wel. Het is ook het goedkoopste gerecht op het menu. Daarom denk ik dat de tosti het meest verkocht wordt. Ons duurste gerecht op de kaart is een lunchplank voor tweepersonen, die is inclusief verschillende broodjes en beleg. Ik zou die plank aanraden aan gasten omdat het er heel leuk uitziet. Ook zou ik de crostini’s aanraden. Die zijn niet zo groot maar ook heel leuk.” Ze zijn lekkerder en luxer dan de andere gerechten, volgens Karin. De laatste tijd ziet de Versluis steeds meer vegan en vegetarische bestellingen binnenkomen. Zij hebben verschillende vegetarische broodjes op het menu zoals, panini brie met honing en pijnboompitten, stokbroodje met blauwklaver, peer en pecannoten, broodplank met boerenkaas en zo zijn er nog meer. 

Eigen productie

Het is moeilijk om aan personeel te komen. Volgens Karin is horecapersoneel lastig is te krijgen omdat het niet zo populair is. Het hele bedrijf heeft ongeveer 50 personeelsleden. Daar zitten veel parttimers bij. Vooral de dames werken parttime. Daarnaast hebben zij last gehad van de toename aan horecabedrijven. Er kwamen steeds meer horecabedrijven bij in dezelfde periode. Wat zij anders doen dan andere is dat alles wat geserveerd wordt, uit de eigen bakkerij komt. “Ons gebak, ons brood en zelfs de koekjes bij de koffie worden door ons gemaakt. Andere horecazaken kopen het allemaal in. Dat onderscheidt ons van anderen.”

Meer ouderen

De lunchroom richt zich op ouderen, niet zo zeer op de jeugd. “Het is leuk als ze komen en we willen ook graag dat ze komen. Maar het algemeen zijn het meer ouderen waar we ons op focussen”, besluit Karin Versluis.

Deze crossmediale productie is gemaakt door Ilse van Dam, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Gastronomie
Nieuwe vestiging Bagels & Beans in Leiden

Wie via Leiden Centraal reist of in het stationsgebied werkt, woont of overnacht hoeft niet ver meer te lopen voor een verse creamcheese bagel of Mushroom Soja Latte. In de plint van het nieuwe multifunctionele gebouw Lorentz opent op 3 februari de derde Bagels & Beans van de sleutelstad. Pal te ...

Personeel Achtergronden
Nieuwe mede-eigenaar voor Bagels & Beans

Bagels & Beans heeft een nieuwe mede-eigenaar. Naast oprichters Ronald Bakker en Ninande Thio is Lizan van der Pol, ruim twaalf jaar werkzaam bij het bedrijf en verantwoordelijk voor businessdevelopment, als derde lid toegetreden tot de directie. Ninande Thio: "Lizan heeft zich in de afg ...

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

21 jaar Lunchroom
20 jaar geleden in Lunchroom: Gary's Muffins

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: