Op reportage: Bakkerij Versluis, Woerden [video]

3 februari 2020 | Ilse van Dam

Bakkerij Versluis heeft een lunchroom in Woerden dat alles zelf produceert. Van de koekjes bij de koffie tot een tweepersoons lunchplank. Ze richten zich vooral op ouderen. Desondanks vinden ze het leuk als de jeugd langskomt. De tosti valt bij iedereen in smaak en ook vegetariërs kunnen bij Versluis terecht. Ondanks het personeelstekort draait lunchroom Versluis op volle toeren. Eigenaar Karin Versluis vertelt over haar zaak.

Een echte aanrader

De algemene broodjes worden het meest verkocht. Het populairste gerecht op de kaart is volgens Karin Versluis de tosti. “Dat lust bijna iedereen wel. Het is ook het goedkoopste gerecht op het menu. Daarom denk ik dat de tosti het meest verkocht wordt. Ons duurste gerecht op de kaart is een lunchplank voor tweepersonen, die is inclusief verschillende broodjes en beleg. Ik zou die plank aanraden aan gasten omdat het er heel leuk uitziet. Ook zou ik de crostini’s aanraden. Die zijn niet zo groot maar ook heel leuk.” Ze zijn lekkerder en luxer dan de andere gerechten, volgens Karin. De laatste tijd ziet de Versluis steeds meer vegan en vegetarische bestellingen binnenkomen. Zij hebben verschillende vegetarische broodjes op het menu zoals, panini brie met honing en pijnboompitten, stokbroodje met blauwklaver, peer en pecannoten, broodplank met boerenkaas en zo zijn er nog meer. 

Eigen productie

Het is moeilijk om aan personeel te komen. Volgens Karin is horecapersoneel lastig is te krijgen omdat het niet zo populair is. Het hele bedrijf heeft ongeveer 50 personeelsleden. Daar zitten veel parttimers bij. Vooral de dames werken parttime. Daarnaast hebben zij last gehad van de toename aan horecabedrijven. Er kwamen steeds meer horecabedrijven bij in dezelfde periode. Wat zij anders doen dan andere is dat alles wat geserveerd wordt, uit de eigen bakkerij komt. “Ons gebak, ons brood en zelfs de koekjes bij de koffie worden door ons gemaakt. Andere horecazaken kopen het allemaal in. Dat onderscheidt ons van anderen.”

Meer ouderen

De lunchroom richt zich op ouderen, niet zo zeer op de jeugd. “Het is leuk als ze komen en we willen ook graag dat ze komen. Maar het algemeen zijn het meer ouderen waar we ons op focussen”, besluit Karin Versluis.

Deze crossmediale productie is gemaakt door Ilse van Dam, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: