"Achter elk glas zit een verhaal"

10 januari 2020 | Britt Hoogenboom

Bij Guusjes is een warm en gezellig restaurant gelegen in de vogelenbuurt in Utrecht. Het is een ontmoetingsplek waar jong en oud samenkomen om te genieten van een bakje koffie, een heerlijk lunch, een borrel of een diner.

Het restaurant heeft een gevarieerde lunchkaart. Zo is er de bekende club sandwich: een opgestapeld broodje met kip en diverse salades, geserveerd met frietjes. Ook verkoopt het restaurant diverse andere broodjes, kipsaté en veel soorten tosti’s. “Wij zijn een kindvriendelijk restaurant”, vertelt bedrijfsleider Denise Essing. “Voor kinderen is er altijd wel iets lekkers op de kaart en wij hebben een hoekje in ons restaurant speciaal ingericht voor kinderen met wat speelgoed en spelletjes, zij weten dit altijd goed te vinden.”

Bierproeverijen

“De eigenaar van Guusjes is een enorme bierliefhebber, zo is ooit het idee ontstaan om bierproeverijen te gaan doen.” Op het moment hebben ze een ruim assortiment aan bieren, zo rond de 65. Bij een bierproeverij krijg je een aantal biertjes om te proeven, hier zit vaak ook een verhaal achter. “Bij een bierproeverij vertellen wij ook graag aan de mensen wat voor soort biertje het is en waar hij vandaan komt. Achter elk glas zit wel een verhaal en het is leuk om dat erbij te horen, zodat je meer krijgt dan alleen het biertje.”

Personeel in overvloed

Waar de meeste horecabedrijven kampen met personeelsproblemen, hebben ze daar bij Bij Guusjes geen last van. “Wij zitten erg breed in het personeel, voor mij is dat best wel een luxe, ik heb eerder te veel mensen lopen dan te weinig. Op het moment zijn we echt aan het bouwen naar een vast team, dat is ook voor het personeel veel fijner zodat iedereen precies weet wat hij of zij moet doen.”

Een restaurant voor de buurt

Het restaurant bevindt zich in de vogelenbuurt, buiten de binnenstad van Utrecht. Toch is dat geen probleem vertelt Denise “We hebben veel vaste gasten die hier voornamelijk uit de buurt komen, deze nemen regelmatig vrienden mee. Er zijn ook veel mensen die online iets hebben gezien over ons restaurant en speciaal daarvoor hierheen komen. Toch denk ik dat we het voornamelijk moeten hebben van buurtbewoners en mond-tot-mond reclame.” Het restaurant is van ’s ochtends vroeg tot laat open. “We vinden het belangrijk dat we er altijd voor de buurt zijn, door de ruime openingstijden houd je het toegankelijk voor de buurt zodat ze hier altijd terecht kunnen voor een kopje koffie of wat te eten.”

Deze crossmediale productie is gemaakt door Britt Hoogenboom, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: