U heeft gezocht op : ProFri

28 augustus 2020 Wet- en regelgeving Achtergronden
Zorgen over openbaarmaking inspectieresultaten NVWA

De inspectiesresultaten van de NVWA zijn vanaf 1 september helemaal openbaar. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) gaat de inspectieresultaten met naam en toenaam van de horecabedrijven expliciet benoemen binnen twee weken nadat de keuring heeft plaatsgevonden. De openbaarmaking van ...

15 juli 2020 Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora ...

3 juli 2020 Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min ...

30 juni 2020 Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te ...

20 mei 2020 Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee ...

14 mei 2020 KHN Coronacrisis
KHN zet te hoog in met protocol, horeca-vakverenigingen komen met een alternatief

Vakorganisaties VCHO, NHG en ProFri vinden de exacte voorwaarden van eten en drinken ter plekke per 1 juni aanstaande nog onvoldoende om een keihard protocol te presenteren aan hun achterbannen. Het trio waagt zich daarom (nog) niet aan definitieve adviezen, in afwachting van meer duidelijkheid van ...

21 april 2020 Coronacrisis
Chinese restaurants, ijssalons en frietzaken willen temperatuur gasten meten

Vakorganisaties VCHO, ProFri en het IJscentrum hebben een concept-protocol ingediend bij de ministers Koolmees, Wiebes en Hoekstra voor de 8800 horecabedrijven die zij vertegenwoordigen. Het bevat concrete richtlijnen om zowel nu als in de nabije toekomst als horecabedrijf te kunnen functioneren in ...

16 maart 2018 Achtergronden
Prolongatie keurmerk bij De Heuve in Beuningen

Het Goed Gefrituurd Keurmerk hangt bij De Heuve in Beuningen al enige tijd aan de gevel en werd onlangs geprolongeerd. Na afloop van de laatste personeelsbijeenkomst kreeg ondernemer Arjan Verploegen het nieuwe certificaat uitgereikt van het Nederlands Frituurcentrum en werd het gevelschildje voorzi ...

1 december 2017
Frituursector groeit in derde kwartaal 2,7 procent

De frituurbedrijven, zoals cafetaria’s en snackbars, behaalden in de maanden juli, augustus en september van dit jaar goede resultaten. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet met 2,7 procent. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistie ...

28 september 2017
De 'Week van de Friet' breekt weer aan

Met een Aardappelrooidag in Zwartewaal, Lelystad en Wieringerwerf wordt het startsein gegeven voor de vierde editie van de Nationale Week van de Friet. Bij het begin van de campagneweek op zaterdag 30 september aanstaande kunnen kinderen (4 tot en met 12 jaar) bij aardappelboeren zelf een emmer met ...

21 september 2017 Awards Mensen
ProFri en Nederlands Frituurcentrum maken genomineerden Parels van het Jaar Award bekend

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich ...

15 september 2017 Awards Mensen
Keurmerk voor Eetwinkel Select in Boxtel

Wie Eetwinkel Select in Boxtel kent zal niet opkijken dat ze het ´Goed Gefrituurd Keurmerk´ hebben gekregen. Met gepaste trots nam Jack van Hal vandaag het bij het keurmerk behorende gevelschildje en certificaat in ontvangst. Het Goed Gefrituurd Keurmerk is een initiatief van de Veren ...

4 september 2017
Frituurbedrijven beleven prima kwartaal

Cafetaria’s, snackbars en andere professionele frituurbedrijven beleefden in april, mei en juni het beste kwartaal sinds 2010. De omzet groeide met liefst 6,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit het maatwerkrapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CB ...

14 juli 2017
‘Inhaalslag maken met opleidingen is van levensbelang’

“Frituur- en fastservicebedrijven moeten een flinke inhaalslag maken met opleidingen. We blijven ver achter bij andere branches.” Dat zegt Frans van Rooij van de Vereniging Professionele Frituurders. Hij reageert hiermee op het onderzoeksrapport dat deze week door het Centraal Bureau voo ...

28 maart 2017 Awards
Dit is de beste gehaktbal van Nederland!

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het sinds kort ook voor het frituurambacht. Harald van Ballegooijen van Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven kreeg vandaag tijdens de regi ...

28 maart 2017 Economie
'Omzet cafetaria's te laag getaxeerd'

De jaaromzet van de 4800 cafetaria’s en snackbars in Nederland is door onderzoekers jarenlang veel te laag getaxeerd. Er circuleren cijfers van 600 tot 900 miljoen euro. In werkelijkheid is dit zeker 1,2 miljard. Dit blijkt uit cijfers van ProFri, de vakvereniging van professionele frituurders ...

23 maart 2017 Awards
Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkond ...

5 oktober 2016 Awards
Genomineerden Parel van het Jaar Award 2016 bekend

Een tiental medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s de afgelopen maanden bij het Nederlands Frituurcentrum aangemeld voor de Parel van het Jaar Award 2016. De jury heeft hieruit drie medewerkers genomineerd; Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht, Bart van Scheijndel, werkzaam b ...

9 september 2015
Interview Erik Stroink, BBB Maastricht

Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de BBB als "Folie Culinaire":http://www.folieculinaire.com/ zijn niet meer weg te denken uit de agenda’s van horecaondernemers, en dat is niet zonder reden. De BBB vindt voor de 61e keer plaats; ...

21 augustus 2014
Nieuwe thema's op Horeca Inspiratie Hardenberg

Op 22, 23 & 24 september vindt in Evenementenhal Hardenberg de Horeca & Food Inspiratie 2014 plaats. In totaal 265 exposanten verdeeld over 10.000m2 presenteren je alles voor de hospitality & foodservice. Naast de vertrouwde opzet ontdek je streek-, vers en delicatesse producten, party catering mat ...

8 januari 2014
Friet krijgt eigen week

ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurs, lanceert in oktober 2014 de eerste Nationale Week van de Friet. Conform de doelstellingen van deze vereniging wil men de branche en haar producten middels deze activiteit promoten. Het verbeteren van het imago van horecabedrijven als cafetaria ...

15 november 2013
Inspiratie voor Horeca in Gorinchem

Tijdens Horeca Inspiratie in Evenementenhal Gorinchem op 25, 26 en 27 november kunnen ondernemers zich op diverse manieren laten inspireren en zich klaarstomen voor het jaar 2014. De verschillende workshops, presentaties en verkiezing bieden een compleet en uitgebreid programma waar de organisatie ...

22 juni 2012
'De Lekkerste gefrituurde Snacks'

ProFri, de Vereniging voor Professionele Frituurders, organiseert een wedstrijd voor 'de lekkerste gefrituurde snacks van Nederland'. Keuren door vakjury Bedrijven kunnen met maximaal drie frituurproducten of -specialiteiten deelnemen. In september mogen ondernemers hun producten op een aantal ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: