Genomineerden Parel van het Jaar Award 2016 bekend

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Een tiental medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s de afgelopen maanden bij het Nederlands Frituurcentrum aangemeld voor de Parel van het Jaar Award 2016. De jury heeft hieruit drie medewerkers genomineerd; Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht, Bart van Scheijndel, werkzaam bij Plaza De Pitstop in Den Hoorn (ZH) en Priscilla Methorst, werkzaam bij Cafetaria t Huus 2.0 in Veenendaal.

Één van deze genomineerden mag op maandag 10 oktober 2016 tijdens een bijeenkomst van frituurprofessionals op de BBB Maastricht de award in ontvangst nemen. Deze bijzondere prijs wordt sinds 2013 door de Vereniging Professionele Frituurders jaarlijks uitgereikt aan die medewerker of medewerkster die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakt en daarmee een voorbeeld is voor iedereen die werkzaam is in de frituursector.

Waarom de verkiezing De Parel van de Frituursector?
“Het zijn de medewerkers die de basis vormen van elk succesvol frituurbedrijf. Met deze prijs wil vakvereniging ProFri alle medewerkers in het zonnetje zetten”, aldus Hans Hus, voorzitter van de vakvereniging. “Medewerkers kunnen via de website van het Nederlands Frituurcentrum worden voorgedragen voor deze award. Het bedrijf waar deze medewerker werkzaam is hoeft dus geen lid van ons te zijn.” 

Huldeblijk
Kimberly de Zeeuw, van Foodmaster De Parel in ‘s-Gravenzande, won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award voor meest betrokken medewerker. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding van cafetaria De Parel over te nemen van de op dat moment nog ernstig zieke eigenaar Richard van Dop. Op 24 juni 2014 is Van Dop op 41-jarige leeftijd overleden en verloor de sector iemand met een groot hart voor de frituurbranche die graag zijn kennis deelde.

De Parel van het Jaar Award is niet alleen een huldeblijk aan Richard van Dop, maar ook aan alle andere ondernemers, die hun passie voor het frituurvak hebben overgebracht aan de nieuwe generatie van professioneel friturend Nederland.

Carlos van den Berge was in 2014 de tweede Parel. Hij was toen werkzaam bij Verhage Floriande in Hoofddorp. Nu heeft hij in Waddinxveen een eigen Verhage-vestiging, die hij van zijn voormalig werkgever begin dit jaar heeft overgenomen. In 2015 werd Susan van der Weijden uitgeroepen tot De Parel van het Jaar. Zij is werkzaam bij Snackbar Wip-in in Callantsoog en kreeg de Award uitgereikt tijdens de bekendmaking van de Cafetaria Top 100.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: