Genomineerden Parel van het Jaar Award 2016 bekend

5 oktober 2016 | Jorien Slager

Een tiental medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s de afgelopen maanden bij het Nederlands Frituurcentrum aangemeld voor de Parel van het Jaar Award 2016. De jury heeft hieruit drie medewerkers genomineerd; Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht, Bart van Scheijndel, werkzaam bij Plaza De Pitstop in Den Hoorn (ZH) en Priscilla Methorst, werkzaam bij Cafetaria t Huus 2.0 in Veenendaal.

Één van deze genomineerden mag op maandag 10 oktober 2016 tijdens een bijeenkomst van frituurprofessionals op de BBB Maastricht de award in ontvangst nemen. Deze bijzondere prijs wordt sinds 2013 door de Vereniging Professionele Frituurders jaarlijks uitgereikt aan die medewerker of medewerkster die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakt en daarmee een voorbeeld is voor iedereen die werkzaam is in de frituursector.

Waarom de verkiezing De Parel van de Frituursector?
“Het zijn de medewerkers die de basis vormen van elk succesvol frituurbedrijf. Met deze prijs wil vakvereniging ProFri alle medewerkers in het zonnetje zetten”, aldus Hans Hus, voorzitter van de vakvereniging. “Medewerkers kunnen via de website van het Nederlands Frituurcentrum worden voorgedragen voor deze award. Het bedrijf waar deze medewerker werkzaam is hoeft dus geen lid van ons te zijn.” 

Huldeblijk
Kimberly de Zeeuw, van Foodmaster De Parel in ‘s-Gravenzande, won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award voor meest betrokken medewerker. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding van cafetaria De Parel over te nemen van de op dat moment nog ernstig zieke eigenaar Richard van Dop. Op 24 juni 2014 is Van Dop op 41-jarige leeftijd overleden en verloor de sector iemand met een groot hart voor de frituurbranche die graag zijn kennis deelde.

De Parel van het Jaar Award is niet alleen een huldeblijk aan Richard van Dop, maar ook aan alle andere ondernemers, die hun passie voor het frituurvak hebben overgebracht aan de nieuwe generatie van professioneel friturend Nederland.

Carlos van den Berge was in 2014 de tweede Parel. Hij was toen werkzaam bij Verhage Floriande in Hoofddorp. Nu heeft hij in Waddinxveen een eigen Verhage-vestiging, die hij van zijn voormalig werkgever begin dit jaar heeft overgenomen. In 2015 werd Susan van der Weijden uitgeroepen tot De Parel van het Jaar. Zij is werkzaam bij Snackbar Wip-in in Callantsoog en kreeg de Award uitgereikt tijdens de bekendmaking van de Cafetaria Top 100.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: