ProFri en Nederlands Frituurcentrum maken genomineerden Parels van het Jaar Award bekend

21 september 2017 | Roy Spijker

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich meer dan verdienstelijk maakten voor het bedrijf waar ze werken. De winnaar wordt op maandag 25 september aanstaande bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens het Frituurwereld Event bij QBTEC in Woerden, een evenement waarmee ProFri tevens zijn vijfjarig bestaan viert.

Frans van Rooij, directeur van ProFri en het Nederlands Frituurcentrum, licht toe: “Helaas kunnen we maar één van de genomineerden de award geven van de Parel van het Jaar 2017. De keuze is ook dit jaar niet gemakkelijk. Alle vier de parels voldoen volop aan de criteria. We zullen dan ook maandag alle vier kandidaten naar voren roepen en in het zonnetje zetten.”

De vier genomineerden voor de Parel van het Jaar Award 2017 zijn:

  • Randy Adam, werkzaam bij de Oude Gracht Cafetaria XL in Eindhoven
  • Sefanja Carelsz-Frijters, werkzaam bij Snackbar Paradiso in Zwolle
  • Ankie ter Voert, werkzaam bij Plaza Beringe in Beringe
  • Naomi Jansen, werkzaam bij Alida’s Smulpaleis in Roden

Deze genomineerden betoonden zich de steun en toeverlaat van de ondernemer. Ze zorgen voor stabiliteit binnen het bedrijf. Ze stellen de ondernemer in staat om met een gerust hart eens met vakantie te gaan of ze helpen/hielpen de ondernemer door moeilijke tijden heen. Ook zijn er omgekeerde situaties: medewerkers die zelf door een moeilijke tijd gaan, maar met steun van de ondernemer zich daar doorheen slaan. Een van de genomineerden had privé een moeilijke tijd, maar desondanks kon het bedrijf altijd op haar rekenen. “Wij hebben dit jaar vier kandidaten die echt stuk voor stuk parels van de branche zijn,” zegt Van Rooij.

Kimberly de Zeeuw van cafetaria De Parel in ‘s-Gravenzande won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding in het bedrijf over te nemen van de ernstig zieke en inmiddels overleden eigenaar Richard van Dop. Ter nagedachtenis aan deze ondernemer draagt de Parel van het Jaar Award de naam van zijn bedrijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: