ProFri en Nederlands Frituurcentrum maken genomineerden Parels van het Jaar Award bekend

21 september 2017 | Roy Spijker

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich meer dan verdienstelijk maakten voor het bedrijf waar ze werken. De winnaar wordt op maandag 25 september aanstaande bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens het Frituurwereld Event bij QBTEC in Woerden, een evenement waarmee ProFri tevens zijn vijfjarig bestaan viert.

Frans van Rooij, directeur van ProFri en het Nederlands Frituurcentrum, licht toe: “Helaas kunnen we maar één van de genomineerden de award geven van de Parel van het Jaar 2017. De keuze is ook dit jaar niet gemakkelijk. Alle vier de parels voldoen volop aan de criteria. We zullen dan ook maandag alle vier kandidaten naar voren roepen en in het zonnetje zetten.”

De vier genomineerden voor de Parel van het Jaar Award 2017 zijn:

  • Randy Adam, werkzaam bij de Oude Gracht Cafetaria XL in Eindhoven
  • Sefanja Carelsz-Frijters, werkzaam bij Snackbar Paradiso in Zwolle
  • Ankie ter Voert, werkzaam bij Plaza Beringe in Beringe
  • Naomi Jansen, werkzaam bij Alida’s Smulpaleis in Roden

Deze genomineerden betoonden zich de steun en toeverlaat van de ondernemer. Ze zorgen voor stabiliteit binnen het bedrijf. Ze stellen de ondernemer in staat om met een gerust hart eens met vakantie te gaan of ze helpen/hielpen de ondernemer door moeilijke tijden heen. Ook zijn er omgekeerde situaties: medewerkers die zelf door een moeilijke tijd gaan, maar met steun van de ondernemer zich daar doorheen slaan. Een van de genomineerden had privé een moeilijke tijd, maar desondanks kon het bedrijf altijd op haar rekenen. “Wij hebben dit jaar vier kandidaten die echt stuk voor stuk parels van de branche zijn,” zegt Van Rooij.

Kimberly de Zeeuw van cafetaria De Parel in ‘s-Gravenzande won in 2013 als eerste de Parel van het Jaar Award. Op een opvallende wijze onderscheidde Kimberly zich door de dagelijkse leiding in het bedrijf over te nemen van de ernstig zieke en inmiddels overleden eigenaar Richard van Dop. Ter nagedachtenis aan deze ondernemer draagt de Parel van het Jaar Award de naam van zijn bedrijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: